Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Nyaralás Cavallinoban az olasz-Adrián
Olaszország, Észak-Adria
Indulás 2024-06-22
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
szoba, Hotel***
Utazás:
Busszal
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program:

Nyaralás Cavallinoban, az olasz-Adrián

1. nap Indulás a kora reggeli órákban, folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Délután a szállás elfoglalása a népszerű tengerparti településen, Cavallinoban. Szabadprogram, fürdés.

2. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés Cavallinoban.

3. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés, ill. kellő számú jelentkező esetén félnapos fakultatív kirándulás  Trevisoba, a vízek városába. Mint minden olasz város, Treviso is lüktet a történelemtől. Itt bizony komoly színfalak vannak - évszázados, kora középkori, reneszánsz és barokk díszletek. Ráadásul Treviso a vizek városa! Itt nem szabad vizet venni! Az itteniekre nézve ez sértés, hiszen itt bármelyik sarkon ingyen ihatunk igazi, hamisítatlan forrásvizet. Velencei hangulatot árasztó város, a házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. A nyári nagy melegben üdítő a szűk utcácskák, hangulatos sikátorok hűvös védelme. A középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. az óvárosban, ahol olyan csodák várnak, mint az a Ferences templom, amelynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Treviso híres szülöttje Luciano Benetton, a ruhagyáros.  A város szélén meghúzódó villáját bárki meglesheti. Innen ered a prosecco gyöngyözőbor és itt találták fel a tiramisut is! Délután szabadprogram, fürdés Cavallinoban.

4. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés ill. kellő számú jelentkező esetén félnapos fakultatív kirándulás:  Caorleba, melynek romantikus óvárosát szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. Igazi élvezetet jelent a keskeny, kanyargós utcácskáiban csavarogni. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony. Látnivalói még a tengerparton lévő Santuario della Madonna dell'Angelo szentély, a tengerparti faragott kövekből álló hullámtörő. Aki múzeumot szeretne látogatni, annak érdemes megtekintenie a Tengeri Régészeti Múzeumot. Délután szabadprogram, fürdés Cavallinoban.

5. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés Cavallinoban.

6. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés, ill. kellő számú jelentkező esetén félnapos fakultatív kirándulás: Szent Antal városába, Padovába. Az utcákon sétálva lépten nyomon csodálatos helyekre érkezünk: Piazza dei Signori tér, a Piazza delle Erbe tér, majd a Prato della Valle téren át az egyetemhez jutunk, melynek padjait Janus Pannonius, Báthory fejedelem, Kopernikusz és Galilei is koptatta. Látogatás a gyermekek védőszentjéről elnevezett Szent Antal bazilikában. Délután szabadprogram, fürdés Cavallinoban.

7. nap Szabadprogram, pihenés, fürdés Cavallinoban.

8. nap Délelőtt a szállás elhagyása (09. 00 óra), hazaindulás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Hazaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Részvételi díj: 284.500 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbusz közlekedés, 7 éj szállás hotel***, 7 reggeli és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték, a fakultatív programok, a belépőjegyek és a biztosítás díját.       

Vacsora: 72.900 Ft/fő          
Üdülőhelyi illeték: 7.400 Ft/fő               
1 ágyas felár: 39.600 Ft/fő

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás: 4.240 Ft/fő                          
Útlemondási biztosítás: 7.300 Ft/fő

Fakultatív kirándulás (min. 25 fő-től):                           

- Treviso, félnapos program       25 Euro                                                 

- Padova, félnapos program       30 Euro                                                

- Caorle, félnapos program         20 Euro                                                

Fakultatív kirándulás (min. 20-24 fő között):

- Treviso, félnapos program             30 Euro

 - Padova, félnapos program             35 Euro

 - Caorle, félnapos program               25 Euro

Csatlakozási lehetőség: Tata-Budapest-Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa

Fakultatív program:

Treviso, a vízek városa, félnapos program:
Mint minden olasz város, Treviso is lüktet a történelemtől. Itt bizony komoly színfalak vannak - évszázados, kora középkori, reneszánsz és barokk díszletek. Ráadásul Treviso a vizek városa! Itt nem szabad vizet venni! Az itteniekre nézve ez sértés, hiszen itt bármelyik sarkon ingyen ihatunk igazi, hamisítatlan forrásvizet. Velencei hangulatot árasztó város, a házak itt is cölöpökre épültek, s az itteni palazzók is legalább olyan díszesek, cifrák, mint a velenceiek. A nyári nagy melegben üdítő a szűk utcácskák, hangulatos sikátorok hűvös védelme. A középkorban körbevették a várost kőfallal, amely még ma is erődként védi az óvárost. az óvárosban, ahol olyan csodák várnak, mint az a Ferences templom, amelynek a falait még XIII. századi freskók díszítik, s állítólag itt temették el a két olasz költőóriás, Dante és Petrarca gyermekeit is. Treviso híres szülőttje Luciano Benetton, a ruhagyáros.  A város szélén meghúzódó villáját bárki meglesheti. Innen ered a prosecco gyöngyözőbor és itt találták fel a tiramisut is!
 

Padova, félnapos program:
 Padova a művészetek városa. Az utcákon sétálva lépten nyomon csodálatos helyekre érkezünk: a Szent Antal bazilikához aki a város védőszentje, a Scrovegni kápolnához ahol Giotto értékes freskói láthatók. Sokan keresik az 1200-as években alapított egyeteme miatt is, melynek padjait Janus Pannonius, Báthory fejedelem, Kopernikusz és Galilei is koptatta. Érdemes ellátogatni a Piazza dei Signori térre, a Piazza delle Erbe térre, palotához és Európa egyik legtágasabb terére a Prato della Valléra is. A természet kedvelőinek fontos állomás a Botanikus kert, mely 1585-bol való, ritka és régi növények tárháza.
 

Caorle, félnapos program:

Caorle romantikus óvárosát szűk sikátorok és pasztellszínű középkori házak díszítik. Igazi élvezetet jelent a keskeny, kanyargós utcácskáiban csavarogni. A város jelképe a St. Stefano dómhoz tartozó, henger alakú, 48 méter magas harangtorony. Látnivalói még a tengerparton lévő Santuario della Madonna dell'Angelo szentély, a tengerparti faragott kövekből álló hullámtörő. Aki múzeumot szeretne látogatni, annak érdemes megtekintenie a Tengeri Régészeti Múzeumot

Fakultatív kirándulás (min. 25 fő-től):                           

- Treviso, félnapos program       25 Euro                                                 

- Padova, félnapos program       30 Euro                                                

- Caorle, félnapos program         20 Euro                                                

Fakultatív kirándulás (min. 20-24 fő között):

- Treviso, félnapos program             30 Euro

 - Padova, félnapos program             35 Euro

 - Caorle, félnapos program               25 Euro

Szállás leírás:

Hotel vagy Holiday Home

Hírlevél feliratkozás