Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Dunán innen - Dunán túl: Kalocsa és a Gemenci erd?
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás 2021-06-20
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Egy napos
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
LeírásUtazás:  
autóbusszalLehetőség van saját autóval részt venni a programon, ez esetben a csoporthoz történő csatlakozás díja 3.000 Ft/fő. 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról 2021-ben:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- az ajtóknál elhelyezett kézfertőtlenítő folyadékok használatával törekszünk arra, hogy az utazás egészségügyi szempontból is biztonságos legyen,
- egyelőre a maszk használatát mi is előírjuk autóbuszainkon, mint ahogy ez a tömegközlekedésben is kötelező, 
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Program: Indulás 07:00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás az 1000 éves városba, Kalocsára. Programunkat kezdjük a történelmi, egyházi múltjáról, népművészetéről és a piros aranyáról is híres városban kezdjük. Elsőként Kalocsára érkezve megcsodálhatjuk a barokk főteret a Székesegyházzal és az Érseki Palotával.Ellátogatunk egy autentikus alföldi kerámia műhelybe, ahol megnézhetjük, hogy készül a helyi kerámia edény, és ha megtetszik valamelyik, itt is vásárolhatunk. Elvarázsol bennünket a kalocsai folklór, a Kalocsa-Sárköz népművészete. Látogatást teszünk a Tájházban, ahol elénk tárulnak a vén Duna menti hagyományok: a pingált falak, a gyönyörű hímzett motívumok. Bekukkantunk a vasútállomásra. Különleges élményt nyújt a kalocsai vasútállomás népművészeti motívumokkal gazdagon díszített épülete, a homlokzat népművészeti motívumos díszítése és a ajtók illetve az érseki váró kifestése (pingálása). A paprika elválaszthatatlan Kalocsától. Látogatást teszünk a Paprika Múzeum, ahol a Kalocsai fűszerpaprika történetével ismerkedünk meg. 
Ennyi gyönyörűség után indulunk a Gemenci erdőbe, ahol a vadonban kisvasutazunk. A gemenci kisvasúton Európa legnagyobb ártéri erdejében utazhatunk. Kiinduló állomása Pörbölyön van.  A pörbölyi Ökoturisztikai Központ kiállítását megnézzük a természetvédelmi területről, majd néhány perces sétával eljutunk a nagyrezéti Vadmegfigyelő helyre, ahol gímszarvasokat és vaddisznókat láthatunk. A séta után felszállunk a kisvasútra és egy órás kirándulást teszünk az erdőben.
Innen buszunkkal utazunk tovább Szekszárdra, ahol a nap zárásaként megkóstolhatjuk a híres Szekszárdi Kadarkát. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fotók: kalocsa.hu

Ár információk

Az ár tartalmazza:

utazást autóbusszal, idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

Belépőjegyek költségét:
Kalocsa tájház és paprikamúzeum: kb. 1.500 Ft/fő
Fakultatív Székesegyház látogatás: kb. 800 Ft/fő
Gemenci erdő, kisvonat: kb. 2.000 Ft/fő
Szekszárd: élménypince kiállítás és 1 kostoló 700 Ft/fő

Minimum létszám: 35 fő

Hírlevél feliratkozás