Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Tátra - Lombkorona tanösvény és Bélai-barlang
Szlovákia, Magas Tátra
Indulás 2024-05-18
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
program
Utazás:
Busszal
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Szlovákiában  2022. április 6-tól a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! Az egyes országokra vonatkozó teljes körű és részletes szabályozásokat (pl. elfogadott oltás típusok, stb.) a Konzuli szolgálat oldalán országonként csoportosítva találják, ide kattintva elérhető:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs

Ismerje meg a Tátra két mesés látványosságát!

Program:

A kora reggeli órákban találkozunk az utazási iroda autóbuszainál, a foglaláskor megjelölt helyszínen és időpontban, majd innen utazunk,majd egy egészségügyi megállót tartva, érkezünk Szlovákiába. 

DÉLELŐTT: BÉLAI CSEPPKŐBARLANG

A Bélai-cseppkőbarlang kb. másfél kilométer hosszúságú; látogatható részén pagodás sztalagmitok, cseppkőképződményes vízesések és a számos, gyönyörű tavacska látványa között ámuldozhatunk, a mintegy 860 lépcsőfok meghódítása közben. További érdekesség, hogy a nagyközönség számára 1882-ben nyitották meg és a világon az elsők között 1896-ban elektromos árammal világították meg.

A parkolóból fél órás sétával érjük el a Bélai cseppkőbarlang bejáratát, ami bár csak egy kilométeres távolságot takar, a több mint 120 méteres szintkülönbségre érdemes lélekben felkészülni. A cseppkőbarlangot vezető kíséretében járjuk be, mialatt hatalmas termeken és szűk járatokon egyaránt keresztülhaladunk.

KORA DÉLUTÁN: ZÁR, LOMBKORONA TANÖSVÉNY

A nem mindennapi természeti képződmény bejárása után Szlovákia egy igen friss látványosságát is megtekintjük, mely nem más, mint a 2017. év végén átadott Lombkorona-tanösvény. Ehhez hasonlóan szemrevaló és szórakoztató látványosságot még nem építettek Szlovákiában, legalábbis az utóbbi néhány évtizedben biztosan nem. Bizony, kell hozzá egy kis bátorság, hogy kipróbáljuk a fák lombkoronái felett 24 méter magasan kanyargó, másfél méter széles, fából épített turistautat. A 600 méter hosszú tanösvényről lenyűgöző kilátás nyílik a környező hegyekre, a látogatókat pedig táblákon tájékoztatják a környékről és élővilágáról. Ezt még megfejelhetjük az ösvény végén magasodó a 32 méteres kilátótoronnyal, aminek a legtetején bejárható hálót feszítettek ki. A legfiatalabbak sem fognak itt unatkozni: számukra játszótérrel, bobpályával és egyéb érdekességekkel is készültek a helyszínen.

A parkolótól kabinos felvonóval emelkedünk a fák koronája fölé, a fából épített masszív turistaút bejáratához, mely 24 méter magasságban fekszik. Aktívabbak a felvonó helyett gyalog is megtehetik a 2,6 km-es utat a bejárathoz. Miután körbesétáltuk a tanösvényt, a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton felmegyünk a kilátótoronyba is. Az innen nyíló panoráma gondos megörökítése és élvezete után a bátor ifjú vállalkozók a 67 méter hosszú csúszdán keresztül is megtehetik a lefelé vezető utat.

Akár a magaslaton, akár a felvonó alsó állomásánál lehetőségünk van a szabadidőnkben az egyik helyi vendéglőben, még a hazaindulás előtt feltölteni lemerült energiakészleteinket.

KÉSŐ ESTE: HAZAÉRKEZÉS

A kiindulási pontokra várhatóan a késő esti órákban érkezünk meg.

TUDNIVALÓK: A kiránduláshoz meleg öltözetet, kényelmes túracipőt ajánlunk! A hegyek között bármikor eleredhet az eső, ezért érdemes esőkabátot vagy esernyőt hozni, és vízálló lábbelit választani. A barlangban 860 lépcsőfok található és az átlagos hőmérséklet 5 fok, így nyáron is kabát viselését ajánljuk. A lépcsők és az emelkedők miatt jó erőnlétben lévő, aktív utasainkan ajánljuk, de már 6-7 éves gyerekkel is teljesíthető. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A program rossz idő esetén is egész napos!

Utazás:

felsőkategóriás autóbusszal

Fakultatív programok:

Bélai-cseppkőbarlang belépő (9.00 EUR)

Felvonó a tanösvényhez (11.00 EUR)

Lombkorona tanösvény (10.00 EUR)

Indulási időpontok

2024-05-18

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 04.40
  • Gödöllő, Tesco parkoló, Thegze Lajos u. 2
  • Hatvan, TESCO parkoló (Bibó István út 1) 6:05

2024-07-20

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 04.40
  • Gödöllő, Tesco parkoló, Thegze Lajos u. 2
  • Hatvan, TESCO parkoló (Bibó István út 1) 6:05

2024-09-14

  • Budapest, Budapest, BOK (volt SYMA) csarnok elől. Találkozó: 04.40
  • Gödöllő, Tesco parkoló, Thegze Lajos u. 2
  • Hatvan, TESCO parkoló (Bibó István út 1) 6:05
Ár információk

Ár tartalmazza:

- autóbuszos utazás- Csoportkísérő idegenvezető

 

 

Ár nem tartalmazza:

- üléshely felár : 1.500 Ft/fő

- utasbiztosítás 390 Ft/fő- Bélai-cseppkőbarlang belépő: felnőtt 10 EUR/fő, diák 6-15 éves korig 5 EUR/fő, diák 16 év felett és 60 éven felüli  EUR/fő  - Lombkorona tanösvény belépő és felvonó: 23 EUR/fő, gyerek 3-14 éves korig és 65 év felettinek 19 EUR/fő

A belépők a buszon fizetendők. 

FONTOS:Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

* kötelezően fizetendő

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás