Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Advent Geresdlak és Pécs
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás 2022-12-04
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Program
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Időpont:  2021. december 4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

Geresdlak pici falu a Geresdi-dombság délkeleti részén. A gőzgombóc hazájaként is ismerik, de nagyon sok látogatót vonz advent idején is a település, ugyanis mézeskalácsból épül a geresdlaki csodafalu!

Pécs nevének hallatán azonnal eszünkbe jut néhány dolog: Európa Kulturális Fővárosa, a Zsolnay porcelán, a Mecsek és a TV torony, a Főtér a Dzsámival, a Vasarely múzeum, az Ókeresztény sírkamrák, a Pezsgőház, a szecessziós Palatinus szálloda, a fesztiválok, a színházak, a Pécsi Cirfandli vagy a medvehagyma. Dél-magyarországi nagyvárosunk kifogyhatatlan téma, legyen szó történelmi időutazásról, kulturális élményekről, erdei kirándulásokról vagy mediterrán hangulatról.

Program
 A mai napon először Geresdlakra utazunk, ahol egészen különleges látnivaló fogad minket. Mézeskalácsként elevenednek meg a település házai, a templom, az utcák, a focipálya és a Geresdlak fő eseményei is. Ebben az időszakban még mézeskalács kóstolásra is lehetőség nyílik. A falunak ezen kívül nagyon szép népművészeti gyűjteményei is vannak, mint a vállkendő kiállítás, vagy a baba kiállítás. A látnivalók sorát egy tájház is gazdagítja, ami egy XX. századi tipikus sváb parasztház a berendezésével együtt.

Innen már Pécs következi, ahol közös programra is lehetőség nyílik. Megnézzük a Szent Péter és Szent Pál Székesegyház látnivalóit, szebbnél-szebb kápolnáit, és az altemplomot is egy vezetés keretében. Akik további élményekre vágynak, lehetőség lesz Pécs egyik legnépszerűbb állandó kiállítását, a magyar festészet magányos óriásának, Csontváry Kosztka Tivadarnak jelentős alkotásait bemutató kiállítást is megnézni. Ezután szabadidő keretében további sétákra nyílik lehetőség, vagy részt lehet venni az adventi forgatagban, részt venni a több helyszínen megrendezésre kerülő programokon, gyönyörködni a fényfestéssel díszített ikonikus épületekben. Várható visszaérkezés Budapestre 19-20 óra körül. Belépő: kb. 6.500,- Ft

 

Ár információk

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 10.000,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás