Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Nílusi hajóút Marsa Alamból
Egyiptom, Nílusi hajóút
Indulás 2023-01-17
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Kétágyas szoba
Utazás:
Repülő
Időtartam:
7 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás
Útiterv:

Marsa Alam - Asuán - Edfu - Kom Ombo - Luxor - Karnak - Údolí králů - Marsa Alam

Tervezett program:

1. nap: Érkezés Marsa Alamba, transzfer a repülőtérről és bejelentkezés az all inclusive szállodába.   
2. nap: Szabadidő a szállodában all inclusive ellátással.   A hajóút iránya változhat (Asszuán - Luxor,Luxor - Asszuán) a hajó rendelkezésre állásától és az időjárástól függően.  
3. nap: Reggeli után kijelentkezés a szállodából és indulás autóbusszal Asszuánba. Látogatás az Asszuán-gáton, amelyet a 20. századi technológia egyik modern csodájának tartanak, majd Philae megtekintése. Ebéd a hajón, délután pedig látogatás a botanikus kertben, ahol ritka madár- és növényfajok találhatók. Vacsora és éjszakázás a hajón.
4. nap: Reggeli, szabadidő vagy fakultatív autóbuszos kirándulás Abu Simbel híres sziklatemplomaihoz (indulás kora reggel). Az Egyiptom és Szudán határán álló egyedülálló emlékművet az UNESCO úgy mentette meg, hogy feldarabolva és az Asszuán-gát aljáról kiemelve hozták el. Ezt követően hajókirándulás Kom Ombóba, vacsora és éjszakázás a hajón.
5. nap: Reggeli után látogatás a Kom Ombo templomban - Sodeq krokodilisten és Hórusz sólyomisten ikertemploma, továbbutazás Edfuba - látogatás a Hórusz istennek szentelt templomban, a templom szentélye a fáraó Egyiptom egyik legjobban megőrzött ikonikus épülete, ebéd, továbbutazás Luxorba. Vacsora és éjszaka a hajón.
6. nap. Ezt követően ebéd, majd továbbutazás a keleti partra - látogatás Luxor és Karnak templomaihoz, Egyiptom legnagyobb, 2000 éve folyamatosan épülő Amon isten templomkomplexumához. Délután transzfer vissza a hajóra, szállás és vacsora.  
7. nap: Reggeli. Transzfer a szállodába Marsa Alamba, vacsora, all inclusive ellátás és éjszaka a szállodában.
8. nap: Az indulás időpontjának megfelelően transzfer a repülőtérre és visszarepülés Budapestre. 
* Azok az ügyfelek, akik a tengerparton történő további tartózkodást vásároltak, transzfert kapnak a szállodába.

Fakultativ program:

A túrákért csak a helyszínen, az idegenvezetőnél lehet fizetni. Fizetni dollárral, euróval vagy hitelkártyával lehet, forintot nem fogadnak el. A kirándulás Abu Simbel-be 100 USD/fő.

Tippek a megfelelő ajánlat kiválasztásához:

Kizárólag az Itakánál! Hosszabbítsd meg egyiptomi kalandod, és foglalj a második hétre tengerparti nyaralást az általad választott szállodában!
Ár információk
Az ár nem tartalmazza: 
* beutazási vízumot Egyiptomba (kb. 25 USD-ért kapható érkezéskor);   * kötelező belépőket a látnivalókhoz a program során; * a transzfert a hotelekhez: Asszuán, Luxor;  * az összes transzfert a városnézések során;  * a helyi idegenvezetők árát, illetve helyi díjakat, ezek a helyszínen fizetendők az idegenvezetőnél - 225 USD/fő. 11 év alatti gyermekek számára 50% kedvezményt biztosítunk;   * borravalót (helyi személyzet, idegenvezetők, sofőrök, hajóhordárok, stb.), kb. 40 USD/fő, helyben fizetendő érkezéskor.

A túra minimális létszáma 8 fő. A program a helyszínen módosulhat az aktuális helyzeteknek mint például időjárás, stb., megfelelően. Irodánk a változtatás jogát fenntartja!

Az ár tartalmazza: * 4 éjszakát teljes ellátással a hajóút alatt egy 5*-os hajón, és 3 éjszakát all inclusive ellátással egy 4*-os szállodában Marsa Alamban; 
* étkezést a program szerint; 
* turista osztályon történő légi közlekedést adókkal és illetékekkel együtt; 
* repülőtér - szálloda - repülőtér transzfert; 
* magyar idegenvezetőt.
Hírlevél feliratkozás