Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Az Ormánság csodái és a Dráva vizi világa
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Időpont: 2022. október 15-16.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 7.00 órakor

Magyarország és egyben az Európai Unió egyik legelmaradottabb, legszegényebb régiója a Baranya megyei Ormánság, amely pedig egy gyönyörű, elfeledett aprófalvas vidék a Dráva-melléken. Egy helyi lakos fogalmazza meg, hogyan élnek a nincstelen Dráva menti településeken: „mint hal a kőporban”. Pedig a szépség ott van az utcákon és a természeti környezetben is: a települések fakazettás református templomai, a talpas tájházak és a Dráva vidéke az ország egyedülálló látványosságai.

Program

1. nap Első megállónk Kórós - az Ormánság apró településein csodálatos festett virágmintás templombelsők jöttek létre az 1700 éves végétől a 19. század közepéig. Ezek a festett templomok a baranyai asztalosműhelyek legszebb munkái. Ezek közül többet felkeresünk még a nap során Adorjás, Kovácshida. Vajszlón Kodolányi János emlékmúzeumát nézzük meg. Az író ró szellemi szülőföldjének tartotta az Ormánságot, ő emelte a szépirodalomba e vidék sajátos etnikai világát, társadalmi problémáit, embereit. Szaporcán található az Ormánság természeti értékeit és hagyományait megismertető Ős-Dráva Látogatóközpont interaktív kiállítással, őshonos háziállat bemutatóval, tanösvényekkel. Lehetőség lesz a csodálatos Dráva vidéket sétahajózás közben is megcsodálni, Drávaszabolcsról a Kormorános sziget felé. Innen a szállásunk felé utazunk tovább Harkányba.

2. nap Napunkat Luzsokon kezdjük, megnézünk egy tipikus ormánsági talpas házat. A mai napra is marad festett kazettás templom. Drávaiványiban az Ormánság kiemelkedően szép festett kazettás temploma található, melynek mennyezetén 167 rokokó, hímes kazetta van. Bogdásán Szatyor Győző faműves mester munkásságát ismerhetjük meg. Kákics látnivalója a református parókia épülete, melyben egy kiállítást lehet megnézni. Sellyén a Kiss Géza Ormánsági Múzeumot nézzük meg. A múzeum épületében  Kiss Géza, a névadó tudós-lelkész életét és munkásságát, valamint az Ormánság népművészetét ismerhetik meg a látogatók. Az udvaron egy kis skanzen látható a vidék legjellegzetesebb épületeivel, köztük egy talpas házzal. Itt található a Draskovich kastély, melyet csodás, ma már arborétumként ismert park vesz körül. Napunk végén indulunk Budapestre, várható visszaérkezés 20 óra körül. Belépők: kb. 5.000,- Ft/fő.

 

Ár információk

Részvételi díj: 49.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 37.990,- Ft/fő 

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő

Egyágyas felár: 4.000,- Ft/fő


Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás