Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Bodajki Vadászkastély - Kápolnásnyék - Székesfehérvár, Királyok és Szentek kiállítás
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás 2022-08-19
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
2 ágyas szoba
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

Időpont: 2022. augusztus 19.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 7.45 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 8.00 órakor

 

Program

Első állomásunk Kápolnásnyék - A második nemzeti himnusz, a Szózat költője, Vörösmarty Mihály a Velencei-tó mellett, Kápolnásnyéken született. A család egykori lakóházát felújítva két éve adták át benne az újjászületett Emlékmúzeummal. Felkeressük a Halász kastélyt is, amely kora klasszicista stílusával, gyönyörű parkjával méltán népszerű látványossága a megyének. Állandó kiállítása a család és a kastély történetét mutatja be. Ezen kívül izgalmas időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

Innen Bodajkra utazunk – Egyedülálló vadászati élmény várja a látogatókat a most felújított és megnyitott Bodajki Hochburg–Lemberg-kastélyban. A kiállítóterekben számtalan vizuális és hangeffektussal színesítve jelennek meg a Föld természeti tájai. A kiállítás több mint 200, hazai vadászok által elejtett apró- és nagyvadat mutat be, és ismerteti az állatok életmódjára vonatkozó legfontosabb ismereteket, érdekességeket. A kastélyhoz tartozó park is tartalmas programot ígér. A parkban található hat üvegpavilonban az öt magyar nagyvadfajtát tekinthetik meg testközelből.

Utolsó megállónk Székesfehérvár - Egy egyedülálló kiállítás, mely során az Árpád-kor nagyjai ismét elfoglalják trónjukat Székesfehérvár szívében. A kiállítás 10 ország több mint 700 felbecsülhetetlen értékű Árpád-kori leletét vonultatja fel egy helyen. A gyűjteményben többek között megtalálhatók a magyar uralkodók személyes tárgyai, valamint a szentekhez kötődő vallási kincsek is. Soha együtt még nem látott lelet együttest, amely hű képet ad hazánk meghatározó korai évszázadairól.

Várható visszaérkezés Budapestre 20 óra körül.

Belépők kb. 4.000,- Ft/fő

 

Ár információk

Részvételi díj: 13.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 8.990,- Ft/fő


Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás