Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
VELENCEI REGATTA - Európa legnagyobb gondola felvonulása és versenye non-stop utazással
Olaszország, Észak-Adria
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

Időpont: 2023. szeptember 2-4.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 21.30 órától a Népliget Hell Miksa sétánytól (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 22.00 órakor

A Velencei Regatta Velence egyik leginkább felkapott, tradicionális eseménye, mely a Velencei Karneválhoz hasonlóan turisták százezreit vonzza a lagúnák városába, hogy részt vegyenek a kosztümök, hajók és gondolák felemelő hangulatában. A Velencei Regatta élmény a helyieknek, akik versenyezve mérhetik össze evezős tudásukat, hajós nemzetként megemlékezhetnek dicső múltjukról és élmény a turistáknak, akik figyelemmel kísérhetik a regatta nagyszerű napját Velencében.

 

PROGRAM
A velencei karnevál forgatagát és hangulatát idéző eseményt felemelő élmény egy hídon állva nézni, megcsodálni, ahogy elhaladnak a pompás gondolák! A Velencei Regatta napján lázban ég a város, felbolydul Velence, karneváli hangulat uralkodik az utcákon, tereken és természetesen a lagúnákban, tengeren is. Színpompás gondolák, gondolinok haladnak a városban, díszes sokevezős hajókkal körülvéve és Velence jellegzetes történelmi fregattjai, fantasztikus velencei kosztümök ejtik ámulatba a szemlélődésre összegyűlt tömeget. A Velencei Regatta a színek, a hajók, a verseny és a pompa ünnepe együtt. A regattai ünnepség hajós felvonulással kezdődik, ahol a velenceiek bemutatják hajóik sokszínűségét és gazdagságát, színes kosztümökben evezősök és dobosok, zenészek gondoskodnak a jó hangulatról. A felvonulást követően megkezdődik a helyiek által oly várva várt, évente megrendezésre kerülő hajós verseny, kitűnő hangulatot szolgáltatva a fényképező és ünneplő tömeg számára.

A verseny során több hajótípust is megismerhetünk, például a kimondottan regattára készült gondolinot, mely gyorsabb, mint a turisták szállítására alkalmas, mindenki számára ismert velencei gondolák. Minden évben nő a Velencei Regatta népszerűsége. A hajós felvonulást a világ számos sajtóorgánuma figyeli, velencei közvetítéseket készít, hisz látvány- és hangulati világa valóban magával ragadó.

Folyamatos utazás Szlovénián keresztül az Adriáig rövid pihenőkkel, éjszaka a buszon. 3-4 óránként megáll az autóbusz egy kis pihenőre.

Érkezés Punta Sabbioniba a reggeli órákban. Innen hajóval jutunk el a Szent Márk térre (A téren látható a Szent Márk székesegyház, bejáratával szemben harangtornya, a székesegyház mellett óratornya. A székesegyház előtti, bronztalapzaton elhelyezkedő zászlórudak a 16. századból származnak. A vízpart melletti két gránitoszlop, egyik tetején Velence oroszlánjával, másikon Szent Teodorral, a 13. század közepe óta állnak itt. A tér híres műemléke még a Doge-palota, és a történelem, művészet iránt érdeklődőknek megtekintésre érdemes a Correr-múzeum is. A rengeteg turista mellett sok galambbal is osztozni kell a tér csodálata közben).

Idegenvezetőnkkel teszünk közösen egy sétát és megtekintjük a közelben lévő látnivalókat, majd szabadprogram, részvétel a fesztivál színes forgatagában.

Fakultatív kirándulási lehetőség a szigetekre, Murano-Burano útvonalon. Burano : Velencétől 7 km-re fekszik, élénk színű, a szivárvány minden színében pompázó házairól, és csipkéjéről ismert. A lagunák legszebb helye. Burano 4 szigetből áll, melyeket hidak kötnek össze. Érdemes ide ellátogatni, ha Velencében vagyunk. Hangulatos, szép hely, kiválókat sétálgathatunk. Méltán híres a csipkekészítéséről is. Az 1872-ben létesített Csipkekészítő iskola, amely ma a mesterség múzeumának ad otthont, a Galuppi téren áll. Murano 7 szigetből és 8 csatornából áll, melyeket hidak kötnek össze. Üveggyártásáról híres. Érdekes az üvegmúzeuma, üvegfújás is megtekinthető a szigeten. Murano egy békés, Velencénél sokkal csendesebb hely, de főleg az üveg miatt érdekes.

Kirándulás ára: 25€/fő

(Kérjük, foglaláskor jelezze részvételi szándékát! A helyszínen csak a szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani!)

(minimum 30 fő jelentkezése szükséges a program elindításához!)

Este találkozás a csoportvezetővel a megadott helyen majd 21.00 órakor visszaindulás Budapestre. Éjszaka a buszon.

Érkezés Budapestre hétfőn a hajnali órákban. 

Felszállási lehetőségek az M7 autópálya vonalán:

M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, MOL benzinkút, 10-es km kő
M7-es autópálya, Velencei Pihenőhely, MOL benzinkút, 45-ös km kő 
M7-es autópálya, Fehérvári Pihenőhely, Shell benzinkút, 60-as km kő
M7-es autópálya, Lepsényi Pihenőhely, MOL Benzinkút, 83-as km kő
M7-es autópálya, Sóstói Pihenőhely, MOL benzinkút, 95-ös km kő
M7-es autópálya, Balatonlellei Pihenőhely, MOL benzinkút, 138-as km kő
M7-es autópálya, Keresztúri Pihenőhely, Shell benzinkút, 167-es km kő
M7-es autópálya, Zalakomári Pihenőhely, INA benzinkút, 194-es km kő
Ha nem a budapesti felszállást választja, legyen kedves jelezni megrendeléskor. Felhívjuk figyelmét, hogy a busz (oda- és visszaúton is) csak menetiránynak megegyező oldalon áll meg a felszállási helyeken.    

 

 

Ár információk

Részvételi díj: 29.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 23.990,- Ft/fő

 

Ár tartalmazza:

- Utazást autóbusszal (2 éjszaka az autóbuszon)

- Csoportkísérő idegenvezető

- Ismeretterjesztő, városnézés

Ár nem tartalmazza:

Az autóbuszon kötelezően fizetendő: 45 €/fő

(hajójegy (Szent Márk térig), városi illeték, parkolás és egyéb járulékos költségek)

Az idegenvezető szedi össze euróban a buszon.

BBP + stornó biztosítás: 2.970,- Ft/fő  

Fix ülőhely: 2.500,- Ft/fő 

Fakultatív kirándulás:

Murano - Burano: 25,- €/fő

 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás