Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Cziráky-kastély - Vál - Korda Filmpark
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

Időpont: 2022. január 30.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 8.30 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szemben, Planetárium mellett)

Indulás: 9.00 órakor

Program

Először a Sasfészek tónál állunk meg. Egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett. A helyi oltalom alatt álló terület számos védett madárfaj és vízi állat élőhelye. A 4 hektáros tavacska mentén a környezetbe illő nyomvonalon, néhol pallókon lehet sétát tenni. A csaknem 1 kilométeres táv egyes állomásain interaktív tájékoztatók mutatják be a hely élővilágát. A tavat egy természetes forrás és a csapadékvíz táplálja.

Következő megállónk Vál. Itt megnézzük a szerelem szobrát, mely 10 méter magas, 16 méter széles. A mű egymásnak háttal ülő, magába forduló, drótokból megformázott férfi- és nőalakot ábrázol, bennük két egymás felé forduló, kezüket a másik irányába nyújtó gyerek áll.

Vajda emlékház - A vadregényes környezetben álló, 200 esztendős erdészlak, amelyben a költő nevelkedett, a községtől 3 kilométerre áll. A korabeli bútorokkal berendezett, nádfedeles kis házban a költővel kapcsolatos dokumentumok is láthatók.

Ürményi mauzóleum, erről a kör alakú mauzóleumról minden leírás azt írja, hogy klasszicista építészetünk gyöngyszeme. 1834-ben épült, felül van a kápolna, és alul a kripta. Felülvilágítós, magas kupolaszerű építmény, műemlék.

Következő megállónk Lovasberény. Itt a Cziráky–kastélyt tekintjük meg. A klasszicista stílusú épület díszítőfestés-maradványai hiányosan, romos állapotban is szépek, megtekintésre méltóak. A Cziráky család 1730-ban szerezte meg a kastélyt és a hozzá tartozó birtokot.

Utolsó állomásunk a Korda Filmpark. Közép-Kelet-Európa első filmes témaparkja! A Látogatóközpont a 10 éve sikeresen működő Korda Filmstúdió területén helyezkedik el Budapesttől alig 30 km-re, Etyeken. A látványos szórakoztatóipari komplexum varázslatos világot tár a látogatók elé, rendkívüli élményt nyújtva a filmek szerelmeseinek, bepillantást engedve egy működő filmstúdió kulisszatitkaiba. Program időtartama kb. 2,5 óra. A vezetett élménytúra során részese lehet a nemzetközi és magyar filmgyártás modern gyakorlatának, interaktív installációkon keresztül megismerheti a filmkészítés legfontosabb állomásait, valamint kedvére sétálhat, fotózhat az életnagyságú középkori díszletvárosban. Visszaérkezés Budapestre 17-18 óra körül. Belépő: 4.500,- Ft/fő

 

Ár információk

Részvételi díj: 9.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 6.190,- Ft/fő


Fix ülőhely: 1.000,- Ft/fő
 
Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás