Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
DÉL-AFRIKA - SZAFARI ÉS KÖRUTAZÁS
Dél-Afrikai Köztársaság, Szafari programok
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Csoportos szafari és körutazás a Garden Route mentén magyar nyelvű idegenvezetéssel

Johannesburg - Pretoria - Graskop - Kruger Nemzeti Park - Pretoria - Port Elizatbeth - Tsisikamma Nemzeti Park - Knysna - George - Garden Route - Fokváros - Jóreménység foka - Fokváros

Lenyűgöző, csodálatos, sokféle és ezernyi színben pompázó - ez Dél-Afrika elképesztő ,,szivárványországa". Ott van mindjárt a varázslatos Fokváros, ahol a Tábla-hegy és a helyi gasztronómia egyaránt mágnesként vonzza a turistákat. Az afrikai szafari élménye semmihez sem hasonlítható, örökre megváltoztatja a természethez és az állatokhoz fűződő viszonyunkat. A csodálatos Kruger Nemzeti Parkban tett szafarin kis szerencsével mind az öt nagyvad lencsevégre kapható. A Garden Route festői, part menti útvonala őshonos erdőkön át, vadregényes tengerpartok mellett vezet. Dél-Afrika természeti látnivalói, szafari élményei és városai életre szóló élményekkel örvendeztetik meg az utazót.

1. nap: Budapest - Johannesburg

Elutazás repülőgéppel Budapestről átszállással a délutáni órákban.

2. nap: Johannesburg - Pretoria

Megérkezés Dél-Afrika legnagyobb és legnépesebb városába, Johannesburgba. Afrika egyetlen hivatalosan elismert világvárosa megannyi izgalmas látnivalót kínál az ide érkező turistának, nem véletlen a számtalan becenév, amit a város kapott. A helyiek Joburgnak, Jozinak, eGolinak (az arany helye) is nevezik a várost. Érkezés után panoráma városnézés, mely során látható többek között a Carlton Center, a Nelson Mandela híd, az Alkotmány-hegy és a Gandhi tér. Délután transzfer a szállodába, szállás Pretoriában.

3. nap: Pretoria - Graskop

Reggel elutazás Graskopba, az egykori bányafaluba, mely természeti látnivalóinak köszönhetően manapság a környék egyik legjelesebb turisztikai központja. Útközben látogatás a Blyde River Canyonnál és a God's Window kilátópontnál. Érkezés a szállodába az esti órákban, szállás Graskop mellett.

4. nap: Kruger Nemzeti Park

Reggeli után utazás a Kruger Nemzeti Parkba. Az 1898-ban Paul Kruger által alapított természetvédelmi terület jelenleg a legnagyobb vadrezervátum Dél-Afrika területén, és legfőbb látványossága az afrikai vadkutya, a zebra, a gepárd, a zsiráf, az antilop, a víziló, a kudu és természetesen a ,,Big Five" - az öt afrikai nagyvad, vagyis az oroszlán, az elefánt, a kafferbivaly, a rinocérosz és a leopárd. Érkezés után rövid autóbuszos látogatás a nemzeti park területén, majd transzfer a szállodába. Szállás a nemzeti park mellett található szafari lodge-ban.

5. nap: Kruger Nemzeti Park

Szafariprogram a Kruger Nemzeti Park területén összkerék meghajtású terepjárókkal. A szafari során közelről is megfigyelhető a helyi vadállomány. Közel 150 emlős és 500 madárfaj él a területen, de növényvilága is hasonlóan gazdag. A kiváló infrastruktúrával ellátott park ideális a vadlesre. A Kruger az a nemzeti park Afrikában, ahol a legnagyobb változatosságban élnek a kontinens jellegzetes emlősállatai, és ahol talán a legvalószínűbb, hogy lencsevégre kaphatjuk őket. A szafari után transzfer a nemzeti park mellett található szafari lodge-ba, szállás.

6. nap: Pretoria

Reggeli után utazás légkondicionált autóbusszal Pretoriába, a Dél-afrikai köztársaság közigazgatási központjába. Érkezés után látogatás a Union Buildingsnél, a dél-afrikai kormány hivatalos székhelyénél. A látványos épület nem Pretoria központjában található, hanem a város legmagasabb pontján és a dél-afrikai nemzeti örökség részét képezi. Transzfer a szállodába, szállás Pretoriában.

7. nap: Pretoria - Port Elizabeth

Reggeli után panoráma városnézés Pretoriában: látogatás a Church Square-nél és Paul Krüger szobránál, majd a Voortrekker emlékműnél, melynek múzeuma bemutatja az egykori telepesek mindennapi életét. Transzfer a repülőtérre, majd utazás helyi járattal Port Elizabeth-be, Dél-Afrika legjelentősebb kikötővárosába. Érkezés után rövid autóbuszos városnézés, séta a Donkin streeten, majd a Humewood Beach mólóján, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az óceánra és a partra is. Transzfer a szállodába, szállás Port Elizabeth-ben.

8. nap: Tsitsikamma Nemzeti Park - Knysna - George

Reggeli után utazás a Tsitsikamma Nemzeti Parkba, ami a Garden Route egyik partmenti természetvédelmi területe és őshonos erdeiről, látványosan változatos tengerpartjáról híres. Délután rövid városnézés a Garden Route egyik legnépszerűbb városában Knysna-ban, ahol rövid sétahajókázás a látványos lagúnában. Este transzfer a szállodába, szállás George-ban.

9. nap: Garden Route - Fokváros

Reggeli után utazás Fokvárosba a festői Garden Route-on, érkezés után városnézés. A város a Dél-afrikai Köztársaság második legnépesebb települése, egyben a dél-afrikai parlament és több kormányhivatal otthona, az ország törvényhozási fővárosa. Nevét onnan kapta, hogy közel fekszik a Jóreménység fokához. Látogatás a városközpontban, a Maláj negyedben, Bo Kaapnál, a parlamentnél és a Tábla hegynél, amennyiben az időjárás engedi, utazás a felvonón. Transzfer a szállodába, szállás Fokvárosban.

10. nap: Jóreménység foka - Chapman's Peak - Boulders öböl

Reggeli után utazás a Jóreménység fokához. Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, az utazás a sziklába vájt Chapman's Peak festői útjain történik. Érkezés után rövid szabadidő és fényképezési lehetőség a Jóreménység fokánál, majd látogatás a világítótorony lábánál felvonóval, ahonnan látható az Atlanti- és a Csendes-óceánok találkozása. Délután látogatás a Boulders-öbölbe, az egyik legnagyobb pingvinpopuláció élőhelyére. Szállás Fokvárosban.

11. nap: Fokváros - Budapest

Kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, és elutazás repülőgéppel, átszállással Budapestre.

12. nap: Budapest

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 16 fő

Szállás:

9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban reggelivel

Ár információk

Az ár tartalmazza:


 • utazás repülőgéppel Budapest - Johannesburg - Port Elizabeth és Fokváros - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal, utazás légkondicionált autóbusszal
   

 • 9 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti háromcsillagos superior és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
   

 • reggelis ellátás

 • a leírás szerinti programok a szükséges belépőkkel
   

 • magyar idegenvezető

Az ár nem tartalmazza:


 • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
   

 • útlemondási biztosítás

 • félpanziós ellátás felára

Hírlevél feliratkozás