Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Grúzia és Örményország ***
Grúzia, Körutazás Grúziában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A Kaukázus 2 gyöngyszeme

Program leírás

Jelenlegi beutazási szabályok magyar állampolgárok részére:

- Covid elleni teljes beoltottság

- angol nyelvű oltási igazolás az összes dózisról

- belépés legkorábban a 2. dózis után 14 nappal (Johnson vakcina 1 dózis)

- Indiába való látogatás az út előtti 2 hétben kizáró ok

 

Tervezett program:

 

1. nap: Budapest ...

Elrepülés Budapestről a menetrend szerinti járattal, átszállással Tbiliszibe. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

 

2. nap: ... Tbiliszi (Grúzia)

Érkezés Tbiliszibe a hajnali órákban, transzfer a szállodába, pihenés. Városnézés Grúzia fővárosában: séta Abanotubaniban, a fürdők kerületében, amely az iszlám építészet hatására a 17-18. században épült. Tbiliszi híres a kénes, gyógyhatású fürdőiről, a legenda szerint a város neve és alapítása is összefüggésben van a gyógyforrásokkal. Láthatjuk az óvárost. A látnivalók többsége a város központjában található, a Kura folyó partján. A Narikala erőd falairól lélegzetelállító panoráma nyílik a környékre. Sétálunk a Rustaveli sugárúton. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

3. nap: Mtskheta - Ananuri - Gudauri

Reggeli, majd látogatás az UNESCO Világörökségek részét képező Mtskheta városában, mely egykor a Grúz Királyság székhelye volt. Megtekintjük a Svetikhoveli katedrálist és a Jvari templomot. Ezt követően utazás a grúz hadiúton, a Kaukázus hegyvonulatai között fekvő Ananuri erődhöz. Továbbutazás Gudauri síparadicsomon és a hágón keresztül Stephantsmindába, ahonnan felsétálunk vagy dzsipekkel felmegyünk a Gergeti Szentháromság templomhoz. A hegy lábánál fekvő templomból fenséges kilátás nyílik a Kazbegi 5047 méter magas hegycsúcsra. Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

4. nap: Signagi - Alazani-völgy - Tsinandali - Telavi - Alaverdi katedrális

Reggeli szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőség: utazás a fallal és 28 őrtoronnyal körülvett Signagi városába, ahonnan nem messze találhatjuk Bodbe Szent Nino kolostorát, innen csodálhatjuk meg a környező Alazani-völgyet a legjobb grúz borvidékekkel és háttérben a Nagy-Kaukázus csúcsaival. Utazás a Kakheti régión keresztül, mely Grúzia borászatáról híres. Utazás Tsinandaliba, ahol egy gyönyörű kert, múzeum és borospince található, mely a Chavchavadze család tulajdona, aki híres 19. századi költő és a közéleti személyiség volt az országban. Meglátogatjuk Telaviban az óvárost és a piacot, majd elutazás a 11. században épült Alaverdi Katedrálishoz, mely egyike Grúzia négy Nagy Katedrálisának. Program ára: 11.500 Ft Vacsora. Szállás Tbilisziben.

 

5. nap: Haghartsin kolostor (Örményország) - Dilijan - Szeván-tó

Reggelit követően utazás Örményországba. Határátlépést követően megtekintjük a Haghartsin középkori kolostort.  Továbbutazás Dilijanba, ahol megtekintjük az óvárost, Utazás a Szeván-tóhoz, mely a világ egyik legnagyobb hegyi tava, a tengerszint felett mintegy 1.900 méteren fekszik. Megtekintjük a Sevanavank kolostort, mely egy félszigeten található. Vacsora. Szállás Szevánban.

 

6. nap: Noraduz - Selim karavánszeráj - Karahunj - Tatev - Goris

Reggeli után utazás Noraduzba, ahol a sírkertben mintegy kilencszáz különböző korokból származó és különböző stílusban készült khachkar (örmény kőkereszt) látható. Ezt követően keresztülhaladunk a Selim karavánszerájon, a híres Selyemút fontos állomásán. Meglátogatjuk Karahunjnál az ,,örmény Stonehenge"-ként ismert emlékművet. A megalitikus építmény korát 7500 évesre becsülik. Folytatjuk utunkat Tatev kolostoregyütteséhez, mely korábban híres oktatási központja volt az országnak, ahol híres tudósok és filozófusok tanultak. Itt található a világ leghosszabb, utasokat szállító libegő pályája. Ezt követően utazás Gorisba. Vacsora és szállás Gorisban.

 

7. nap: Khndzoresk - Noravank - Khor Virap - Jereván

Reggeli után meglátogatjuk Khndzoresket, a sziklába vájt falut és a függőhidat, majd folytatjuk utunkat a Noravank kolostorhoz. Következő megállónk során egy helyi falvacskában borkóstolón veszünk részt. Utazás a Khor Virap kolostorhoz, amely a legszentebb zarándokhely Örményországban. Gyönyörű kilátás nyílik innen a szent Ararát-hegyre. Az örmények nemzeti szimbóluma az Ararát-hegy a mai Örményországon kívül, Törökország területén emelkedik. A zsidó-keresztény hagyomány szerint Noé bárkája itt ért földet a vízözön levonulása után. Utazás Jerevánba. A főváros egyben kulturális központ, a tudomány fellegvára, a kaukázusi régió fontos ipari bázisa és a világ egyik legrégebbi városa is, mely mintegy 3.000 éves múltra tekint vissza. Vacsora és szállás Jerevánban.

 

8. nap: Ecsmiadzin - Zvartnoszt - Jereván

Reggeli után megnézzük az örmény népirtás halottainak az emlékművét.  Utazás az UNESCO Világörökségek részét képező Örmény Apostoli Ortodox Egyház székhelyébe, Ecsmiadzinba, mely az Ararát-völgy ősi városa. Ezt követően meglátogatjuk a Zvartnoszt székesegyházat, amely ugyancsak a Világörökségek része. A templom - eddig ismeretlen okokból - a 10. században összeomlott, feledésbe merült; a romterületet csak az 1900-as évek elején tárták fel. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

9. nap: Garni - Geghard - Cascade - Jereván

Reggelit követően meglátogatjuk Örményország legősibb pogány templomát Garniban, amelyet az ókori törzsek építettek. A garni erődítmény néhány évszázadon át az örmény királyok nyári szálláshelye volt. Ellátogatunk az UNESCO Világörökségek részét képező, sziklába vájt Geghard apátsághoz. Neve magyarra fordítva ,,lándzsa", a kereszten függő Krisztust megsebző dárdáról nevezték el. A kegytárgy-fegyvert évszázadokig itt őrizték. Visszautazás Jerevánba: megtekintjük a Cascade komplexumot, az Operát, az északi sugárutat és a Köztársaság teret. Napunk befejezéseként megismerkedünk a helyi brandy készítésének menetével. Vacsora. Szállás Jerevánban.

 

10. nap: Jereván - Budapest

Kora hajnalban transzfer a repülőtérre és elrepülés menetrendszerinti járattal, átszállással Budapestre.

 

Várható menetrend (változhat):

   Légitársaság: LOT

 

Odaút: Budapest - Varsó  17:40 - 19:00 

 

  Varsó - Tbiliszi  22:154-03.55 (érkezés másnap)

 

 

 

Hazaút: Jereván - Varsó 05:30 - 06:30

 

            Varsó - Budapest 07:45-09.10
A légitársaság fenntartja a jogot a menetrend változtatásra.

 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-          Mtskheta múzeumváros (templomegyüttes)

-          Ecsmiadzin katedrálisai és templomai, és a Zvartnost régészeti terület

-          Geghard kolostor

 

A változtatás jogát fenntartjuk!

Árak

Helyszínen fizetendő költségek:

Belépők és a program szerinti étkezések: 190 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

 

A 190 USD a belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány helyen ebédek), az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

 

Borravaló: ajánlott 5 USD/nap/fő

Szolgáltatások

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

-         repülőjegy illetékekkel

-         BBP biztosítás

-         közlekedés külön busszal, kisbuszokkal, helyi járművekkel

-         elhelyezés középkategóriájú (kb. 4*-3+-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel

-         magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig

Hírlevél feliratkozás