Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Vietnám és Kambodzsa kincsei - körutazás Vietnámban és Kambodzsában
Vietnám, Észak Vietnám
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

VIETNÁM és KAMBODZSA KINCSEI-  kiscsoportos körút Vietnám és Kambodzsa legszebb helyeire – magyar idegenvezetéssel.

Az út időtartama 17/18 éjszaka 

Kategória: egzotikus út, körutazás, kiscsoportos

Utazás módja: repülő

Az út indulási időpontjai Budapestről vagy Bécsből: 2022. december 17., 2023. január 6., 2023. február 24., 2023. március 24., 2023. október 20., 2023. november 10., 2023. december 17.

A kiscsoportos körutazás rögzített alap ára (9-16 fő): 3.025USD/fő, egyágyas felár: 682USD/fő. 

ÁR GARANCIA: Megadott áraink 2023. december 31.-ig érvényes, USD-ben rögzített, szerződéses árak.  Körutazásaink és helyi programjaink árait, a Ft árfolyamának megjósolhatatlan és hektikus változásai miatt,  USD-ben rögzítettük és ezek 2023. december 31,-ig érvényesek. Ennek következtében a katalógusáraink egyben szerződéses árak is, amik az utazási szerződés megkötése után sem változnak!  

REPÜLŐJEGYEK: a jelenlegi - és várhatóan hosszabb távon is - hosszabb távon is rendkívül változó árú nemzetközi repülőjegyeket az alapajánlatról leválasztottuk és külön kezeljük, hogy a legolcsóbb választási lehetőséget biztosíthassuk utazóinknak. Utasaink számára a repülőjegyekhez egyedi árajánlat készül, a napi aktuális légitársasági ár alapján. Ennek alapján a repülési költség Ft-ban fizethető budapesti repülőjegy irodánknál.

 

Csatlakozzon hozzánk egy igazi kiscsoportos körútra Vietnamban és Kamodzsában!  - Ez a legjobb módja annak, hogy megismerhesse Indokína két legszebb, és kulturálisan is leggazdagabb országágának legszebb helyeit, természeti szépségeit, kultúráját, történelmét, művészetét, fantasztikus konyháját, vendégszerető lakóinak mindennapi életét. Ez a körút tökéletes választás a Vietnamba és Kambodzsába először utazóknak, családoknak, baráti társaságoknak.

A körút világörökségi helyszínei: Hué császárváros műemlékegyüttese, Ha Long-öböl, Hoi An ősi városa, My Son szentély, a Thang Long császári fellegvár Hanoiban, Trang An kultúrtáj, Angkor történelmi Park, Angkor Thom, Angkor Wat.

A körút főbb állomásai: Hanoi, Halong öböl, Halong city, Hoa Lu, Trang An, Tam Coc, Hue, Da Nang, Hoi An, Ho Chi Minh City, Can Tho, Phnom Penh, Siem Reap.

Programok

1. nap: Elindulás Budapestről, menetrendszerinti repülőjárattal ( szállás: repülő)

Budapestről velünk induló utasaink számára (lehetséges az úthoz csatlakozni Hanoiban is) az út a 3 órával a gép indulása előtt kezdődik a budapesti repülőtéren. Csoportvezetőnk fogadja az indulókat, ellenőrzi az összes szükséges „utipapír” meglétét és rövid tájékoztatást is ad a repülésről. Mindenki megkapja a személyre szóló információs anyagát, Ezután elindulunk Vietnám felé.

 

2. nap: Megérkezés Hanoiba ( szállás: Hanoi)

Érkezés Hanoi nemzetközi repterére menetrend szerinti járattal, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részében szabadidő. A repülőút fáradalmait érdemes egy kis pihenéssel feledtetni. Utánasétálni, vacsorázni megyünk. Nem árt megismerkedni Vietnam konyhaművészetével, mindennapi ételeivel. Ezekből nyújtunk egy kis ismerkedő összeállítást. Javasolni fogunk mindenkinek valami olyat, ami a kedvére való lehet.

Vacsora után jó program lehet Hanoi éjszakai életének felderítése. Az óváros Hanoi éjszakai életének központja, rengeteg vásárlási lehetőséggel és látnivalóval. Szállodánk az óváros északi részén van, így egy jó kis barangolást javaslunk az óvárosi negyed nyüzsgő utcáin. Aztán egy jó kis beszélgetést, a repülőút fáradalmainak kipihenést egy kis kávéház vagy szabadtéri étkezde teraszán.

 

3. nap: Egésznapos városnézés Hanoi-ban (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hanoi)

Mai, egész napos kirándulásunk Hanoi legszebb és legérdekesebb látnivalóihoz vezet.  Ezekre a látnivalókra nem csak mi vagyunk kíváncsiak, ezért a sorrendet a helyszínen állitjuk össze, de biztos, hogy mindent megnézünk.

Programunk egyik fő blokkja Hanoi belvárosába visz. Megtekintjük a Ho Chi Minh Complex épületeit, meglátogatjuk a Mauzóleumot és a régi császári palota területén kialakított Elnöki Palota múzeummá alakított épületeit és kertjét. Következő állomásunk az ezer éves Egypilléres Pagoda. Délelőtti programunk utolsó állomása az Irodalom Temploma, Vietnam legrégibb, Konfúciusznak szentelt egyeteme. Az 1070-ben épített templom adott helyet a közoktatásnak is megnyitott Császári Akadémiának több mint 600 éven keresztül. Tovább megyünk Hanoi egyik legszebb tava, a Nyugati tó partjára. Megtekintjük a 6. században épült híres Tran Quoc Buddhista pagodát. Megebédelünk egy helyi étteremben. Délutáni programunk több híres helyre is elvisz. Elsőként az Etnológiai Múzeumot látogatjuk meg, ahol Vietnam 54 nemzetisége  - mai is élő – kultúrájának emlékeivel ismerkedünk meg. Különösen érdekes a szabadtéri skanzen, ahol a törzsek jellemző építészetét és az épületekben elhelyezett kiállításokat tekinthetjük meg. Ezután egy  kellemes séta következik az óvárosban, a „36 utca” nevezetességei közt. Meglátogatjuk a Hang Be piac forgatagát, sétálunk a Hoa Kiem tó partján, betérünk a Ngoc Son templomba,  majd hazasétálunk.

 

4. nap : Ninh Binh – Hoa Lu -Trang An - Hanoi (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hanoi)

Egész napos kirándulás Ninh Binh tartomány északi részébe, Hanoitól kicsit délre kb. 100 km távolságra. Utunk a világörökség részét képező tartományban halad. Először a Hanoi környéki mezőgazdasági területeken haladunk keresztül, majd befutunk Ninh Binh tartomány karsztos hegyvidékére. Első megállónk Hoa Lu, az ősi főváros, a Dinh és Le dinasztiák székhelye. Hoa Lu a vietnami királyság központja volt 10. – 11. században. A kb. 3km2 citadella területén számos érdekes emlék található ebből az időszakból. A két ma is zavartalanul „üzemelő” évezredes emléktemplom fantasztikus épületegyüttesének és környékének felfedezése jó betekintést nyújt Vietnam évezredes kultúrájába. Szintén érdekes az ásatások területének fedett csarnoka a feltárt eredeti palota udvarral, a feltárás során megtalált emlékek kiállításával.

Délutáni programunk Tam Coc grotto vidéke, a Trang An Nemzeti Park területének csodálatos hegyei, folyói és barlangjai. Mindez, természetesen, csónakon. Ez a terület az UNESCO világörökség része. Ráadásul nagyon különleges. Ötvözi a természeti szépségeket a kulturális örökséggel. Ebéd után csónakba szállunk és több órás evezős csónakkirándulást teszünk Trang An természeti és kulturális csodái közt a Ngo Dong folyón. Az út talán legérdekesebb szakasza a folyami-barlangvidék. A folyó utat tört magának a karsztvidék hegyei közt és remek barlangokon, szurdokokon folyik keresztül. Sok évszázados, csak vizen keresztül elérhető templomok is színesítik a csónakutat. A nap végén, a kikötőből indulunk vissza Hanoiba, ahova naplemente után érkezünk vissza.

 

5. nap: Két napos hajókirándulás a Halong öbölben (Étkezés: reggeli, ebéd, vacsora – szállás: hajón)

Ezen a reggelen megkezdjük 3,5 órás utunkat a Halong öböl felé. Az út a Vörös folyó deltájának gazdag mezőgazdasági tájain, ültetvényein keresztül vezet. Ez a vidék az UNESCO világörökség része. Déltájban megérkezünk a Halong öböl egyik új látványossága, Tuan Chau üdülősziget kikötőjébe és hajóra szállunk. Miután tovahajózunk az öbölben, felszolgálják ebédünket. Délután a hajó megáll egy kis szigetnél és barangolás következik a Halong öböl egyik legszebb cseppkőbarlangjában, a Meglepetés (Surprise) barlang cseppkő csodái közt. Egy kis fürdőzés következik a Tito sziget homokstrandján. A délutáni programról visszatérve már nics más dolgunk, csak élvezni a szigetvilág látványát a napozó fedélzetről. A nap vége felé a hajónk horgonyt vet éjszakára a szigetek közti egyik csendes öbölben. A vacsorát a hajón szolgálják fel, az éjszakát a Halong - öbölben, a hajón töltjük.

 

6. nap: Halong Öböl hajókirándulás – Hanoi – Hoi An (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hoi An)

Kevés szebb dolog van a világon, mit a napfelkelte a Halong öbölben. Élvezze a reggel frissességét az öböl közepén velünk, ahogy a felkelő nap beteríti Halongot. Kora reggel felszolgálják a reggelit, míg a hajó a csodálatos sziklaalakzatok között elér a reggeli tengeri kajakos program helyére. A program után a hajó visszaindul és lassan halad a kikötő felé a Halong öböl szigetvilágán keresztül. Közben felszolgálják az ebédet. Partra szállunk, majd visszautazunk Hanoiba. Következő állomásunk az   1034-ben alapított Den Do templomegyüttes. Ez a méltán híres, a fővárost Hanoiba áthelyező Ly dinasztia családi emléktemplom együttese, a dinasztia 8 királyának templomaival, hatalmas park és mesterséges tó együttessel. Visszaérkezve Hanoiba, tovább repülünk Hoi An-ba. Az érkezés után bejelentkezünk szállodánkba, ami a lehető legjobb helyen: két perc sétaútra az óvárostól van. A folyó partjain és a torkolat szigetein felépült Hoi An kereskedővárosa évszázadokon keresztül Vietnam legfontosabb tengeri kikötővárosa volt.   Szerepét később ugyan átvette Da Nang, de a város továbbra is virágzott és virágzik ma is.

Késő esti programunk: barangolás Hoi An óvárosában, ahol a több évszázados kínai és japán kereskedővárosok összeolvadása által alkotott építészeti csoda esti fényei, hangulatos utcái és számtalan szórakozási lehetősége felejthetetlen élményt nyújt.  (Hoi An óvárosa egy ékszerdoboz) Hoi An egyike az öt UNESCO-világörökség részévé nyilvánított területeknek Vietnamban. Az éjszakát Hoi An- ban töltjük.

 

7. nap: Hoi An - My Son (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hoi An)

Reggeli után indulunk My Son-ba a Cham romokhoz. Ez a Vietnamba csak a 19. században beolvadt, több mint ezer évig virágzó Champa királyság szent földje. Az egész délelőttös, tradicionális cham és apsara táncbemutatóval fűszerezett, barangolás az ősi Champa királyság legfőbb szent helyének romjai közt méltó befejezése középvietnami kalandozásunknak. Visszatérünk Hoi An-ba. Könnyű ebéd után indulunk délutáni és esti városnézésünkre Hoi An óvárosába, amely egy kivételesen jó állapotban fennmaradt példája a 15- 19. századi dél-kelet-ázsiai kereskedelmi kikötőknek, kínai és japán kereskedelmi kolóniáknak. Az épületek és az utcakép hűen tükrözik mind a hazai, mind a külföldi kultúrákat, amelyek kombinációjából létrejött ez az egyedülálló örökség.

 

8. nap. Hoi An  – Da Nang – Hue (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Hue)

Reggeli után elutazunk Hue sok évszázados városába. A körülbelül 4 órás út áthalad Vietnam néhány legcsodálatosabb és legegzotikusabb táján. Felkapaszkodunk a Ködhegység hágójára és megállunk a Felhők és Tengerek kilátója felejthetetlen panorámájánál is. Útközben meglátogatjuk Da Nang-ban a Cham Szobrok Múzeumát, amely a világ egyik legszebb, a hinduizmus által ihletett faragvány gyűjteményével büszkélkedhet. Az itt kiállított szobrokból, dokumentumokból megismerhetjük a Cham nép történetét és kultúráját. A 4. századtól a 16. századig virágzó Champa királyság a mai Vietnám középső és déli részein helyezkedett el, a mindenkori Vietnam riválisaként. Sok évszázad változó kimenetelű harcai után, a 16. században vesztette el önállóságát és csak Minh Mang uralkodása alatt, a 19. században olvadt be végleg a mai Vietnamba. Ugyancsak ellátogatunk egy márványfaragással foglalkozó kézműves faluba a Márványhegy lábához. Utunk végén megérkezünk Hue-ba, megebédelünk és bejelentkezünk a szállodába.

Délután egy barangolós túrát teszünk Császárvárosban, melynek központja az uralkodók székhelye, a Citadella. Megnézzük a Thai Hoa palota, 80 hatalmas faragott gerendával támogatott épületét, a császárváros tágas csarnokait. Meglátogatjuk a a Mandarinok Termét és a helyet ahol a tiltott Bíbor Város állt egykoron. Szállodánk nem messze a folyóparti sétánytól, a „külföldiek városrésze” főutcáján van,  Hue esti szórakozó negyedének központjában. A folyópart kivilágított sétányai, a számtalan bár, étterem és soha be nem záró üzlet, esti csónakázás a város kivilágított folyópartjai közt remek kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Az éjszakát Hue-ben töltjük.

 

9. nap: Hue – Ho Chi Minh city (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Ho Chi Minh City)

Reggeli után egy privát hajókázásra invitáljuk Önöket egy a romantikus Parfüm folyón. A csónakút végén érünk el a Mennyei Hölgy Pagodához (Thien Mu Pagoda), a mai nap első állomásához. Hue-t császársírok veszik körül, és a leghíresebbet meg is látogatjuk. Folytatjuk utunkat a folyó mentén Minh Mang király sírhelye felé, aki a Hue-i Nguyen dinasztia második császára volt és 1841-ig uralkodott. Sírjának legjobb helyét 14 évi gondos keresgélés után választották ki és 10000 katona építette 4 éven keresztül. A hagyományos kínai palota elrendezés szerint épült, tágas udvarokkal, kapukkal, templomokkal. szentélyekkel tagolt  épület és park együttes a Feng Shui elvei alapján épült és 40 csodálatos építményből áll. Ebéd után Hue repterére megyünk és tobább utazunk Ho Chi Minh Citybe. Megérkezés után bejelentkezünk a szállodába. Estére nem terveztünk fix programot, mert (tapasztalataink szerint) itt már kell egy kis pihenés, szabadság mindenkinek…

Szállodánk a belvárosban, az esti kereskedelmi és szórakoztató negyed közepén van, nem véletlenül. Este a belváros számos lehetőségével ismerkedhetünk meg, hiszen tényleg csak pár lépés bármi, ami a városban este csak érdekes lehet. A 12 milliós kisváros igazán jól felkészült arra, hogy este is jól érezzük magunkat. A rengeteg kis üzlet, a számos szórakozóhely, a parkok, plazák, az éjszakai piacok és – egyszerűen minden kis utca és sikátor - remek helyek. Minden kapható itt, ami csak elképzelhető. A kávéházak, éttermek, utcai kifőzdék, a különböző „taligákon” árult és frissen készített ételek választéka is lenyűgöző. 

 

10. nap: Cu Chi  - Ho Chi Minh City (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Ho Chi Minh City)

Reggeli után meglátogatjuk a Cu Chi alagútrendszert. A majdnem 300 km hosszú és már az ötvenes évek közepétől fokozatosan kiépülő alagútrendszer a Viet Kong fontos bázisát képezte a vietnami-amerika háború során, de már a franciák elleni függetlenségi harcok során is fontos szerepet játszott. Külön érdekesség, hogy a földalatti erődrendszert soha nem sikerült elfoglalni vagy elpusztítani. A több szintes földalatti járatokkal összekötött termek igazi földalatti várost és erődrendszert alkotnak, bunkerekkel, lakó és katonai létesítményekkel,  kórházakkal, raktárakkal, fegyvergyárakkal.

A délután a „District One”, Ho Chi Minh City francia eredetű belvárosának felfedezésével kezdődik. Az 1800-as évek végén a franciák által 500.000 lakosra tervezett és Francia Indokína közigazgatási központjaként létrehozott városmag igazi „kis Párizs”. Gyarmati utcái, épületei, parkjai, a rengeteg fa és virág megidézi Párizs belső kerületének látványát. Nem is véletlenül. Ugyanazok a párizsi tervezőirodák álmodták meg, mint a mai Párizs belvárosának utcáit. Itt olyan látványosságokat nézhetünk meg, mint a Notre Dame-i Katedrális, vagy a központi Posta és elhaladunk a díszes városháza (Hotel De Ville) és az öreg Opera ház mellett is. (Utóbbiak csak kívülről tekinthetők meg.) Következő állomás a Háborús múzeum, ami az indokínai háborúból maradt fegyvereket és fotókat mutatja be.

A nap zárásaként a kínai negyedet látogatjuk meg. Saigonban ez a mondás járja: „Ha az első kerületben laksz, akkor gazdag vagy. Ha a harmadikban, akkor biztosan kínai.” A várost először ie. 820-ban említik a kínai krónikák. hosszú történelme során volt Kína és Khmer birodalom része, francia közigazgatási központ, főváros.  Ma vietnam legnagyobb és talán legjobban fejlődő városa és ipari-kereskedelmi székhelye. amióta csak említik, megemlítik kínai lakosságát is. Kínai eredetű közössége több millió fős és főleg a 3., 5., és 6. kerületben lakik. Egyik legfontosabb szent helyük a Thien Hau templom, ami 1780-as felépítése óta folyamatosan a mindennapi élet irányítója és legfőbb találkozóhelye a város kínai származású lakosságának.  Ez a templom délutáni programunk utolsó előtti színhelye. Utolsóként elugrunk az „igazi” kínai Binh Tay piacra Cho Lon városrészben. Visszatérünk a szállodába, aztán… vár Saigon éjszakája.

 

11. nap: Ho Chi Minh city– Mekong Delta - Can Tho (Étkezés: reggeli, ebéd – szállás: Can Tho)

Reggeli után utazás a Mekong - folyó deltájához. a kilenc fő ágra szakadó Mekong folyó vidékén keresztül, dél felé. Áthaladunk kilenc sárkány vidéke és a bambuszok földje kis falvain, átkelünk a sokszor 60-70 méterre a víz fölé magasodó hidakon. Uticélunk a legszélesebb folyóág szigetvilága, ahol változatlanul fennmaradt a hagyományos delta életmód, a számtalan manufaktúrával, zöldség-gyümölcs és virág termesztő gazdasággal, és kézműves termék készítő manufaktúrával. 

Útközben megállunk és megnézzük a tartomány egyik legjelentősebb, de mindenképp legszebb buddhista szent helyét a Vinh Trang Pagodát. A két hektáros kert közepén fekvő főtemplom évszázadok óta szent hely, sok híres buddhista szoborral és emlékkel. A templomkert trópusi virágokkal borított sétányai, gazdagon termő gyümölcsfái, a hatalmas szabadtéri buddha ábrázolások különleges élményt nyújtanak. Vhin Longba érkezve csónakba szállunk és megkezdjük barangolásunkat a folyón. Elsőként megtekintünk egy halászfalut majd végighajózunk a főágban fekvő 4 nagy sziget, a vietnami mitológia szent állatairól elnevezett Sárkány, Főnix, Egyszarvú és Teknős sziget partjai mentén. Átkelve a folyón behajózunk kisebb szigeteket összekötő zegzugos csatornarendszerbe, hogy megfigyelhessük a helyiek folyó gazdag partjaira alapozott életét. Először a Vam Xep csatorna mentén haladunk. majd megérkezünk Quoi An-ba, a kókusz faluba. 

Itt meglátogatunk egy méhészetet, majd megfigyelhetjük a kókusz feldolgozás és használati tárgy készítés évszázados fogásait. Meg is pihenünk egy jó mézes zöld tea mellett és megkóstolunk sokféle frissen termett trópusi gyümölcsöt is. Pihenés közben tradicionális zenekar játszik nekünk és meghallgathatunk néhány különleges népdalt is. Keskeny evezős csónakba szállva tovább haladunk az egyre keskenyebb csatornák mentén amíg vissza nem érünk várakozó nagyobb hajónkhoz. A városba visszaérve átszállunk autónkba és elindulunk Can Tho-ba vezető utunkra. A hajótúra után Can Tho - ba, a deltavidék fővárosába indulunk. Bejelentkezünk a szállodába. Este szabad program. 

 

12. nap: Can Tho – Cai Rang úszópiac - Ho Chi Minh City – Phnom Penh (Étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Phnom Penh)

A folyóparton csónakba szállunk, hogy meglátogathassuk Cai Rang úszópiac forgatagát, ahol lehorgonyzott kereskedő hajók százai állnak, hogy friss gyümölcseiket és zöldségeiket áruba bocsássák. A „nagykereskedelmi boltok” közt vásárlók és „kiskereskedők” csónakjai nyüzsögnek és alkusznak a portékára. Meglátogatjuk a koloniális stílust a hagyományos vietnami építészettel vegyítő  Binh Thuy rezidenciát is.  Kora délután indulunk vissza Ho Chi Minh Citybe, a repülőtérre és tovább utazunk Phnom Penh-be.

Megérkezés után transzfer a szállodába. Erre a napra nem terveztünk vezetett programot, de sok érdekes fakultatív program közül lehet választani az érkezés időpontjától függően. Az este is szabad, de sok érdekes fakultatív programból választhat a helyszínen.

13. nap: Phnom Penh (Étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Phnom Penh)

Reggeli után egész napos városnézés Phnom Penhben, a város legfontosabb látnivalóját érintve. A hangulatos francia gyarmati időkből itt maradt bauhaus épületek között és a Mekong parton sétálunk. Érintünk több templomot és piacot is. A főbb, meglátogatott helyek:  A Függetlenségi Emlékmű a Királyi Palota és az Ezüst Pagoda, a világ legnagyobb khmer építészeti gyűjteményének helyt adó Nemzeti múzeum, a Wat Phnom, a város névadója,  lesznek. Meglátogatjuk a közelmult borzalmas történéseinek emélkéhelyeit is, az S-21 börtönt és a gyilkos mezóket is.  

 

14. nap: Phom Penh - Siem Reap - Ton Le Sap tó  (Étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Siem Reap )

Reggeli után kijelentkezünk és elrepülünk Siem Reap-be. Bejelentkezés után indulunk délelőtti programunkra az Angkor  Nemzeti Múzeumba. 

A múzeum csodálatosan és nagyon részletesen ismerteti a Khmer civilizáció történetét, lakóinak mindennapi életét és a teljes történetet alapvetően meghatározó hindu mitológia legfontosabb elemeit, személyiségeit.

Délutáni programunk egy a várostól délre fekvő, a középkori kínai utazók által csak méretei miatt édesvízi tengernek nevezett tóhoz vezet. Nem kicsi. Az esős évszak végére mérete eléri a 200km hosszúságot és 60km szélességet is. Ma ennek a tónak, a Ton Le Sap tónak úszó falvait látogatjuk meg. Kiautózunk a tóhoz és útközben megállunk egy lótuszfarmon is. A tóhoz megérkezve kihajózunk, közben megnézzük a vízi falut iskolával, boltokkal, templomokkal. Bepillantást nyerünk egy különleges életmód mindennapjaiba. A tavon kiszállunk annak központi létesítményén, egy úszó platformon is. Kávézhatunk, böngészhetünk az áruk színes választékában és még a platformon elhelyezett krokodil medence pár tucat lakójával is ismerkedhetünk. Innen térünk vissza Siem Reap-be. 

 

15. nap: Siem Reap - Egésznaapos Angkor látogatás (Étkezés: reggeli, ebéd - szállás: Siem Reap)

Egész napos Angkor látogatás. A közvetlenül Siem Reap mellett található terület neve hivatalosan Angkor Történelmi Park és 400 négyzetkilométer területű. Rengeteg látnivaló, több mint 300, meglátogatásra érdemes emlék található benne. az persze lehetetlen 1 nap, de még akár 1 hét alatt is. De azért a két leghíresebb látnivalóját Angkor Thom-ot és AngoR Wat-ot meg tudjuk nézni. Az egész napos látogatás Angkor egyik csodálatos látványával, a naplementével végződik.

 Délelőtti látogatásunk Angkor Thom-ot a 9 négyzetkilométer területű, csodálatos városkapukkal díszített falakkal körülvett királyi várost mutatja be.  Sétánkat a város déli kapujánál kezdjük, végig sétálunk az istenek és démonok sorfala közt, amelyek a 100 méter széles várárkon átívelő hidat szegélyezik. Közöttük jutunk el az építtető király arcképeivel díszített városkapuig. A kapun belépve a következő állomásunk a Bayon templom, egy hatalmas, több emeletes és sok tornyú templom komplexum, melyet a hindu mitológia köbe faragott istenei és történetei borítanak. 

Haladunk tovább az egykori város életének központja a néptől elzárt királyi palota és annak a városra nyíló "kommunikációs pontja" a győzelmi tér felé. A királyi palota és a tér között helyezkedik el az elefántok terasza és a Leprás király terasza. Rengeteg, a hajdanvolt város mindennapi életét is bemutató történet szól ezekről a helyekről. Később tovább megyünk az egyik leghíresebb templomba a Ta Phrom-ba. Ez a templom a feltárások során nem került teljes helyreállításra. A hatalmas fákkal benőtt romok, a széles udvarok remek alkalmat adnak izgalmas fotók készítésére is.

Délutáni látogatásunknak csak egy igazi célpontja van: Angkor Wat. A világ legnagyobb vallási célú építménye. 1900x1400 méter széles területén minden megtalálható, ami egy a hindu kulturális alapokon nyugvó és hatalma teljében Burmától Jáva szigetéig terjeszkedő birodalom uralkodójának tiszteletére, hatalmának dicsőítésére csak megépíthető.  Ennek ellenére léptéke mégis emberi, minden egyes tornya, épülete folyosója és csodálatos faragványai a szépséget és az igazi lelki békét, nyugalmat sugallják. 

Programunk során a főkapun belépve haladunk végig a szivárvány útján egészen a világ közepét jelképező központi épületegyüttesig. Belépve, az egyes folyosókon, lépcsőkön végighaladva jutunk el a központi toronyig. Út közben sok érdekes történelmi és mitológiai történetet is hallhatunk vezetőnktől. Sok helyen megállunk és elbeszélései megelevenítik a frízek, szobrok, falfaragások mögött rejtőző színes mitológiát és évezredes történelmet.

Ez egy igazán fárasztó nap volt, ezért a végére egy kis pihenőt, üldögélést és nézelődést tettünk. Ez az Angkor naplemente, a minden nap más és mindennap csodálatos látvány. Egész napos kirándulásunk végén ezt szemléljük meg vagy a Phnom Bakheng templomdomb tetejéről, vagy a Srah Srang, a királyi fürdő partjáról.  Ezután visszatérünk a szállodába. Este szabadprogram.

 

16.nap: Siem Reap – a Kulen hegy vidéke – Banteay Srei – Apsara vacsora program (étkezés: reggeli, ebéd, vacsora s- zállás: Siem Reap)


Siem Reapból indulva egy bő 150km-es, egész napos túrát teszünk a Kulen hegyre. A várostól kb. 1,5 órás autózással jutunk el a hegyhez. Először megtekintjük a XVI. századi sziklatemplomot. Itt lehetőség van áldást kérni. 

Utána megtekintjük a faragott patakmedret. Végül egy hatalmas vízesésben való fürdésre van lehetőség. A vízesésben fürdésnél lehetőség van korrekt átöltözésre és csomagmegőrzésre zárható ládákban. Javasoljuk, hogy a fürdéshez a fürdőruhán túl egy erre a célra alkalmas pólót is célszerű viselni. A helyiek számára még nem egyértelműen elfogadott a bikini és ha nem akarja, hogy esetleg zavaróan bámuló szemek kövessék végig, akkor érdemes pólót is viselni. 

 Ebéd után ellátogatunk egy fákkal benőtt, eredeti állapotában látható Angkor templomhoz a Beng Mealea-hoz. Hangulatos és felemelő élmény az óriás fák által benőtt épületekben / épületek között sétálni. Kiváló fotótéma. 

Hazafelé meglátogatjuk Banteay Srei gyönyörű vidéki templomát. A kicsi, de talán leggyönyörűbben faragott templomegyüttes Siem Reap-ben. A rózsaszín homokkőből épült templom minden fala csodálatosan faragott képekkel, ábrázolásokkal tiszteleg a női szépség, a világot megteremtő erő előtt. 

Nehéz ennek a templomnak könnyed báját és szépségét leírni. Ezt látni kell. Innen indulunk tovább a délelőtti program kezdetéhez.

 Esti programunk egy Apsara vacsoraest.  Az Apsarák, a felhők és vizek égi nimfái a női szépséget szimbolizáló félisteni és isteni lények voltak, szent táncuk szórakoztatta a z isteneket. Ázsia minden országában, ahova az indiai kultúra csak elért, templomi és udvari táncosnők adták elő (és adják elő ma is) az Apsara táncokat. Ez a vacsoraest egy olyan helyre visz minket, ahol vacsora közben egy színpadon hagyományos zenével kísért tánc show mutat be néhány remek példát ebből a gyönyörű hagyományból.

 

17. nap: Siem Reap – elutazás Budapestre (Étkezés: reggeli, ebéd)

A tényleges program a továbbutazás időpontjától függ. Mire ide elérünk, idegenvezetőnk biztosan tud ajánlani programokat erre a délutánra. Mindenkinek a saját kívánságai szerint. Van is miből, mert Siem Reap és közvetlen környéke rengeteg érdekes látnivalóval rendelkezik. 

 

18. nap: Megérkezés Budapestre

Gépünk délelőtt érkezik Budapestre. Ha visszaérkezésünk napján még mindig lesznek érvényben covidos teszt előírások Magyarországon, akkor azoknak az utasainknak, akik előre jelezték ezt az igényt, érkezési PCR teszt regisztrációt is biztosítunk a repülőtéri teszteléshez.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Ár információk

Az ár tartalmazza:

- éjszakai szállások kétágyas elhelyezéssel, reggelivel. Az ár a szolgáltatásokat és a helyi adókat is tartalmazza. (egyágyas elhelyezés kérhető)

- a programterv szerinti ellátás

- privát, légkondicionált buszos szállítás a körút során

- belső repülőjegyek (max 20kg feladott poggyász és max. 7 kg kézipoggyász utasonként.)

- minden tevékenység és belépő díj a programterv szerint

- idegenvezető magyar nyelven a körút során

- a programterv szerinti étkezések (legalább félpanzió, naponta megjelölve, italfogyasztás nélkül)

- ásványvíz a buszos utazások során.

Az ár nem tartalmazza:

- nemzetközi repülőjegyek és repülőtéri illetékek. Külön kezelt megrendelés. „Saját repjegy is felhasználható.

- magyar idegenvezető esetleges repülőjegy költsége (csak abban az esetben, ha már nem tartózkodik a helyszínen és Budapestről/Bécsből viszi a csoportot). Ez a Ft-ban számolt költség a teljes csoport között kerül szétosztásra.

- Személyes költségek

- Étel és italfogyasztás a programtervben megadottakon felül

- Egyénileg megvásárolható kiegészítő programok és szolgáltatások

- Kötelező költség a helyi személyzetnek (8 USD/nap/fő).

- Szállodai kötelező vacsorák és kiegészítő költségek a fesztivál szezonokban és a csúcsszezonban (a végleges árajánlat tartalmazza)

- További, az útitervben nem részletezett szolgáltatásokon felül kért egyedi szolgáltatások

- BBP és útlemondási és esetleges COVID biztosítás

 

szállodák:

Hanoi - flower Garden Hotel
Halong - Athena Royal Cruise
Hue - Cherish Hotel
Hoian - Vinh Hong Riverside Resort & Spa
Ho Chi Minh City - Aquari Hotel
Can Tho - Ninh Kieu Riverside Hotel 
Phnom Penh - Queen Grand Boutique Hotel
Siem Reap - Somadevi angkor Hotel

 

 

Hírlevél feliratkozás