Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Badacsony és a Folly Arborétum - fürdőzési lehetőséggel
Magyarország, Kirándulások Belföldön
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Időpont: 2022. augusztus 7.

Utazás: autóbusszal

Találkozás: 6.00 órától a Népliget Hell Miksa sétány (Elnök utcával szembe, Planetárium mellett)

Indulás: 6.30 órakor

 

A Balaton nyugati felének egyik leglátványosabb kistája a Badacsony, mely félszigetként nyúlik a tóba. Az itt található nagyközség Badacsonytomaj lényegében két települést foglal magába: Badacsonyt és Badacsonytomajt. A település legnagyobb nevezetessége maga a táj, a hegy. A 440 m magas hegy lejtőit egykor a Pannon tenger üledéke borítja. Ezekről a lejtőkről szüretelik a világhírű badacsonyi borokat: a szürkebarátot, a kéknyelűt, a badacsonyi muskotályt, a rizlinget és a furmintot.

Program

Kirándulásunk során mind a fürödni vágyó, mind a kirándulást kedvelő vendégeinknek szeretnénk kedvébe járni. Ezért először megállunk Badacsonyban, hogy a fürdést választók kiszállhassanak, majd többi vendégünkkel a környék látnivalóinak felkeresésére indulunk.

Utunk első állomásaként először Badacsonyörsre látogatunk, ahol a Folly Arborétumot keressük fel. A káprázatos növénykert, a Balaton valóságos édenkertje. 3, 6 hektáros területén 400 fenyőféle és 200 lombos fa és cserje talált otthonra. A több mint száz éves cédrusok, ciprusok között sétálva igazi paradicsomban érezhetjük magunkat. A botanikus kert látványossága a különleges, lombozat fölé emelkedő toboz alakú kilátó, ahonnan lenyűgöző panoráma tárul a Balatonra és a varázslatos tanúhegyekre. Miután kiélveztük az arborétum pompáját, isteni hűsítőért érdemes betérni a kert borászatába, ahol lehetőség nyílik a ház borát és saját szörpjeit is megkóstolni a fogadó épület igényes teraszán. 

Ezután visszaérkezünk Badacsonyba, ahol egy túrára invitáljuk az érdeklődőket. A túra során érinteni fogjuk a nagy múltú Szegedy Róza és Kisfaludy házakat. Utóbbi vendéglátóhelyként működik. Itt még a kulacsokat meg lehet tölteni a Kisfaludy –forrás vizével. Tovább haladva látjuk a híres Rózsa követ, melyhez több legenda is fűződik. Enyhén emelkedő, erdei úton jutunk fel a hegy legmagasabb pontjára. A Badacsony fennsíkjából éppen csak kiemelkedő, 438 méteres csúcsot (mely a hegy nevét viseli) egy 18 méteres kilátótoronnyal toldották meg 2011-ben, ahonnan a Balatonnak gyakorlatilag a 2/3-át látni, Tihanytól egészen a Keszthelyi-öbölig. Visszatérve marad szabadidő az üdülőhely felfedezésére, a hosszú bazársoron vásárolni, enni-inni, vagy csak sétálgatni, de akár egy kellemes borospincében kóstolgatni a méltán híres badacsonyi borokat. Visszaindulás Budapestre 18 óra körül. Belépő: kb2.500,- Ft/fő + Borkóstolós vagy szörpkóstolós kiegészítő jegy (3 x 0,5dl bor vagy szörp + snack): 2.200,-Ft/fő (2021-es ár)

 

Ár információk

Részvételi díj: 12.990,- Ft/fő
 Akciós ár: 9.990,- Ft/fő

Fix ülőhely: 2.000,- Ft/fő

Program változtatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás