Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Indokína gyöngyszemei - Vietnam és Kambodzsa - csoportos körutazás 2022.02.19.-03.02.
Kambodzsa, Angkor
Indulás 2022-02-19
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Kétágyas...
Utazás:
Repülő
Időtartam:
11 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Izgalmas és felejthetetlen utazásra invitáljuk Délkelet-Ázsia szívébe. Vietnam természeti szépségei utánozhatatlanok, elég csak a Halong-öböl különös mészkőalakzataira gondolni. A városok közül az egzotikus Hanoi, a bűbájos Hoi An és a vibráló Saigon (Ho Si Minh-város) mutatkozik be, majd a Mekong-delta vidékén folytatódik a kalandozás. Utazásunk fénypontja a dzsungel fogságából kiszabadított, lenyűgöző Angkor, az egykori Khmer Királyság fővárosa.

Az utazás kiemelkedő értékei:

 • Ázsia egyik legjelentősebb műemléke, Angkor
 • Hajózás a csodálatos Halong-öbölben
 • Világörökségi helyszínek: Angkor, Halong-öböl, Hoi An
 • Magyar idegenvezető kíséri a csoportot Budapestről
 • Kedvező menetrend a világ egyik legjobb légitársaságával

Programok:

február 19. szombat
Elutazás Budapestről a Qatar Airways járataival átszállással Hanoiba (Budapest-Doha 16:20-23:35, Doha-Hanoi 02:55-13:30).

február 20. vasárnap
Érkezés Hanoiba délután, transzfer a szállodába. Este riksákban fedezzük fel  az élettel teli óváros utcáit - utcánként más mesterségek, üzletek működnek itt, majd elsétálunk a Hoan Kiem tó partjára. Szállás Hanoiban: Chalcedony Hotel 4*.

február 21. hétfő
Eész napos városnézés Hanoiban, Vietnam fővárosában. Meglátogatjuk a Nyugati-tó környékét és a félszigeten található 10. században épült Tran Quoc pagodát. Délután az 1070-ben épült Irodalom Templomát nézzük meg, ami Vietnam első egyeteme volt. A program zárásaként a vízi bábszínházban a tradicionális előadást tekintjük meg. Szállás Hanoiban: Chalcedony Hotel 4*.

február 22. kedd
Elutazunk a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Délután kihajózunk a "Leszálló sárkány" öblébe, melyet kis szigetek, különleges formájú mészkősziklák, barlangok tarkítanak. Ebéd a fedélzeten. Transzfer a repülőtérre, elutazunk Danangba, majd transzfer Hoi An városába. Szállás Hoi An-ban: Hoi An Garden Palace 4*.

február 23. szerda
Délelőtt szabadidő vagy fakultatív program:

"Kókuszfalu" fél napos fakultatív kirándulás  ebéddel: 55 USD/fő (helyben fizetendő).
Biciklizünk az elárasztott rizsföldek közötti úton a "kókuszfaluba", Cam Thanhba, majd átszállunk egy hajóra ami Cua Dai tengeri kikötőbe visz. Itt kipróbálhatjuk a halászatot, majd egy bambuszkosár csónakban lebegünk át a mangrove erdőn.  Egy  helyi családnál ebédelünk, helyben termelt és frissen halászott finomságokat, és segíthetünk is az elkészítésében.

Délután a különleges hangulatú Hoi Anban barangolunk: a várost több mint 2000 éve alapították, virágzó délkelet-ázsiai tengeri kikötő volt. Séta az UNESCO Világörökség részét képező óvárosban: a Chua Ong Pagoda, a 200 éves Tam Ky ház, a 400 éves Fedett Japán Híd megtekintése. Szállás Hoi An-ban: Hoi An Garden Palace 4*.

február 24. csütörtök
Transzfer Danang repülőterére, ahonnan elutazunk repülővel Ho Chi Minh városba, az egykori Saigonba (Danang-Ho Chi Minh-város 08:00-09:30). Megérkezés után transzfer a szállodába. Délután városnézés Saigonban: Notre-Dame-katedrális, a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek: Operaház, Városháza, Régi postahivatal. Meglátogatjuk az Újraegyesítési Palotát, ahol a vietnami háború emlékeivel ismerkedhetünk meg. A városnézés a kínai negyedben ér véget, ahol a Binh Tay piacot és a Thien Hau pagodát fedezzük fel.
Este élvezzük ki a város gazdag éjszakai életét: próbálja ki a tetőteraszos bárokat, a jobbnál jobb éttermeket és szórakozóhelyeket, vagy az éjszakai piacok egyikét. Szállás Saigonban: Central Palace Hotel 4*.

február 25. péntek
Kirándulás a Mekong-deltához, melyet Vietnam éléskamrájaként is emlegetnek. A szigeteken és a mellékfolyókon élénk mezőgazdasági munka folyik az idilli környezetben. Hajóra szállunk Ben Tre városában, megállunk egy kókusz feldolgozó üzemben - élelmiszereket és használati tárgyakat is készítenek a kókuszból. Egy csendes faluban gyékényszövők munkájával ismerkedünk, majd biciklivel vagy motoros riksával közelítjük meg az idilli környezetben található éttermet, ahol helyi alapanyagokból készült ízletes ebédet szolgálnak fel. Szampanon folytatjuk az utat a szűk csatornákban, majd kikötünk a városban és visszautazunk Saigonba. Szállás Saigonban: Central Palace Hotel 4*.

február 26. szombat
Transzfer a repülőtérre, elutazunk Kambodzsába, Siem Reap városába (Ho Chi Minh-város-Siem Reap 13:40-15:00). Transzfer a szállodába, szállás: Amber Angkor Villa Hotel 4*.

február 27. vasárnap
A mai napot Angkorban,  a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosában" , Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványosságában töltjük.
Tuk tukon közelítjük meg Angkor Thom ősi városát.  Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival.
Délután az Angkor Watot fedezzük fel. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik. A napot  a 12-13. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostor koronázza meg, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve. Szállás Siem Reapben: Amber Angkor Villa Hotel 4*.

február 28. hétfő
Délután a Tonle Sap-tó partján cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, és hajóról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival.  Elutazunk a fővárosba, Phnom Penh-be, ahova este érkezünk. Szállás Phnom Penh-ben: Pasteur 51 Hotel 4*.

március 1. kedd
Délelőtt a Mekong-folyó partján fekvő Phnom Penh-el, becenevén "Ázsia gyöngyével" ismerkedünk. A Nemzeti Múzeumban a khmer művészet emlékeivel ismerkedünk, majd a Királyi palotát látogatjuk meg. A városnézés a piacon ér véget:  rendkívül gazdag választéka vásárlásra csábít - szép kézműves tárgyakat és szuveníreket találhatunk itt. Transzfer a repülőtérre. Elutazás átszállással Budapestre (Phnom Penh-Doha 17:05-23:45).

március 8. hétfő
Továbbutazás Budapestre, megérkezés kora reggel (Doha-Budapest 01:50-05:40).

Az ár tartalmazza:

 • Repülőjegy Budapest-Hanoi és Phnom Penh-Budapest útvonalon, egy átszállással a Qatar Airways járataival, turista osztályon
 • Repülőjegy Hanoi-Danang, Danang-Ho Chi Minh-város és Ho Chi Minh-város- Siem Reap útvonalra a Vietnam Airlines  járataival, turista osztályon
 • Szállás két éjszakára Hanoiban, kétágyas szobában, a négycsillagos Chalcedony Hotelben
 • Szállás két éjszakára Hoi Anban, kétágyas szobában, a négycsillagos Hoi An Garden Palace Hotelben
  Szállás két éjszakára Saigonban, kétágyas szobában, a négycsillagos Central Palace Hotelben
 • Szállás két éjszakára Siem Reapban, kétágyas szobában a négycsillagos Amber Angkor Villa Hotelben
 • Szállás egy éjszakára Phnom Penh-ben, kétágyas szobában a négycsillagos Pasteur 51 Hotelben
 • Reggeli
 • Két alkalommal ebéd
 • Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
 • Magyar idegenvezető a teljes út során

Az ár nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékek: 199 000 Ft/fő
 • Vízumdíj (Vietnam és Kambodzsa): 26 000 Ft/fő
 • Javasolt szervizdíj: 45 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Egyéb tudnivalók:

 • Minimum létszám: 15 fő.
 • A fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő.
 • Egyágyas szoba foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
 • Vietnámi és kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség.
 • Vietnamban és Kambodzsában is változatosan és jó áron tudnak étkezni ízlés szerint, amiben idegenvezetőnk segítségükre lesz az út során.
 • Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 35 napon kívüli útlemondás esetén a Vietnam Airlines lemondási szabályzata szerinti 130 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hírlevél feliratkozás