Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Egyiptom varázsa - rejtélyes piramisok és a Nílus ékkövei (Repülő)
Egyiptom, Nílusi hajóút
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****+
Ellátás:
Teljes ellátás
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Kairó

Info:

[rh] repülővel, az Egyptair járataival Budapest-Kairó/Kairó-Asszuán/Luxor-Kairó-Budapest útvonalon, turista osztályon, a Níluson hajóval Asszuántól Luxorig

4 éj szállást helyi 5*-os szállodákban, 3 éj szállást 5*-os hajón, kétágyas szobákban

félpanziós ellátás (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), a hajón teljes ellátás (reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)

 

Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Helyi egyiptológus idegenvezető és magyar csoportkísérő

Az aktuális beutazási feltételekről ITT tájékozódhat.

Október 25., november 18. - GARANTÁLT INDULÁS!

Leiras:

1. nap: Budapest  - Kairó

Elutazás Budapestről közvetlen járattal Kairóba. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Kairóban (2 éj).

Szállás:

októberben: Steigenberger El Tahrir Hotel  

novemberben: Hilton Pyramids Golf Hotel

2. nap: Kairó

Reggeli után városnézésünkkel megalapozzuk a fáraók országának megismerését. Először az ókori Egyiptom máig legimpozánsabb alkotásához, a gízai piramisokhoz látogatunk, melyek közül Hufu (Kheopsz fáraó) piramisa az ókori világ hét csodájának az egyike. Az eredetileg közel 147 méter magas ,,nagy piramis" 4000 évig a világ legmagasabb épülete volt. A három legnagyobb piramist a régészek becslése szerint i. e. 2600 és 2500 között emelték, építésük pontos körülményeit máig rejtély övezi. A piramisok őrzője, a varázslatos emberfejű, oroszlántestű szfinx is a Világörökség része. Hosszú időn át szinte teljesen betemette a homok, építtetőjének kiléte szintén vita tárgya a tudósok között. A piramismező után a régészeti leletek kincsestárába, az Egyiptomi Civilizáció Nemzeti Múzeumba látogatunk el, ahova a 22 ókori egyiptomi múmia is átkerült. A hatalmas múzeumban, 490 000 négyzetméteren több mint 50 000 kiállított tárgy várja az érdeklődőket. Ezután egy papirusz manufaktúrában megnézzük, hogyan készítették a papirusz tekercseket, végül egy parfümüzemben fejezzük be napunkat. Ebéd útközben.

3. nap: Kairó

Reggeli után szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Memphiszbe és Dzsószer fáraó lépcsős piramisához Szakkarába. Memphisz hosszú ideig Egyiptom fővárosa, virágzása alatt a világ egyik legnagyobb városa, kulturális és tudományos központja volt. Dzsószer fáraó piramisához több középület is tartozott, amit folyamatosan tártak fel. Tervezője a polihisztor Imhotep volt, akit később az egyiptomiak istenként tiszteltek hatalmas tudása miatt. Délután Kairó iszlám arcával ismerkedünk: Citadella, Mohamed Ali mecset, Khan el Khalili bazár. Ebéd útközben. Este transzfer a repülőtérre, elutazás Asszuánba. Szállás Asszuánban (1 éj).

Szállás: Mövenpick Resort Aswan 

4. nap: Asszuán

Reggeli után városnézés a Nílus első zuhatagánál (katarakta) álló városban. Először a lenyűgöző méretű Asszuáni-gátat nézzük meg, mely egész Egyiptomot ellátja elektromos árammal és öntözővízzel. A gátról csodálatos kilátás nyílik a mögötte elterülő Nasszer-tóra. Ezután a Nílus egyik apró szigetén álló Philai Ízisz-templomot nézzük meg, majd a Befejezetlen Obeliszket. Délután fakultatív hajózás a Níluson, látogatás a Suhail szigeten található núbiai faluba, ahol megismerkedhetünk a helyiek életével.  Ebéd, vacsora és szállás a hajón (3 éj).

Szállás:

októberben: Blue Shadow Nile cruise

novemberben: Ms/ Al Jamila Nile cruise 

5. nap: Asszuán - Kom Ombo - Edfu

Reggeli után szabadprogram vagy kora reggel fakultatív kirándulás Abu Simbelbe, II. Ramszesz által építtetett sziklatemplomokhoz, melyet a Nasszer-tó kialakításakor szállítottak mai helyére. A nagyobb templomot II. Ramszesznek szentelték, a kisebbik pedig legkedveltebb és legismertebb feleségének, Nofertarinak állít emléket. Kora délután elhajózás Kom Ombo irányába, majd látogatás Kom Ombo templomába, melyet Szobek, a krokodilfejű isten és Haroérisz tiszteletére emeltek. A kettősség jegyében mindenből kettő található a templomban (két szentély, két bejárat), hogy egyik istent se sértsék meg. A templomban hallhatunk a különleges papi beavatási szertartás, a ,,krokodilos-teszt" legendájáról is. Tovább hajózás Edfu felé.

6. nap: Edfu - Luxor

Reggeli után látogatás Hórusz, a sólyomisten edfui templomában. Hórusz, az ég ura, Ozirisz és Ízisz fiaként az egyiptomi istenvilág harmadik fontos tagja. Ezt fejezi ki a magasban szárnyaló sólyom alakja is, aminek a szeme mindent lát, szárnya pedig mindent átfog. Az istenség kultusza minden korszakban nagy jelentőséggel bírt, hiszen a fáraókat Hórusz földi megtestesítőjének tartották. Hajózás az esznai zsilip felé, ahol leengedik hajónkat a közel 6 méterrel alacsonyabb vízszintre, mielőtt Luxor felé vesszük az irányt. Közben pihenés, napozás a hajón. 

7. nap: Luxor

Kora reggel fakultatív hőlégballonozás Luxor felett. Reggeli után kijelentkezés a hajóról, majd Luxor nyugati partjára indulunk. Felfedezzük a Királyok Völgyét, ahol az egyiptomi Újbirodalom számos nagy uralkodójának temetkezési helyei találhatók. Többek között itt található Tutanhamon (külön belépővel látogatható) és IV. Ramszesz sírja is. Ezután a Hatsepszut fáraónő lépcsős sziklatemplomát nézzük meg, majd ellátogatunk egy alabástrom üzembe, végül pedig a furcsa hangon ,,éneklő" Memnón-kolosszusok történetét ismerhetjük meg. Délután a varázslatos Karnaki templomegyüttes felfedezésére indulunk, mely több mint 100 hektáron terül el, és közel 30 fáraó uralkodása alatt épült és bővült. A legnagyobb épület az Ámon-Ré tiszteletére emelt templom. A napunk megkoronázásaként a Nílus keleti partján álló Luxori templomegyüttest is meglátogatjuk, mely szintén a thébai háromság, Ámon, Mut és Honszu tiszteletére épült. Szállás Luxorban (1 éj).

Szállás: Sonesta St. George Hotel

8. nap: Luxor - Kairó - Budapest

Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Kairón keresztül Budapestre.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

UNESCO Világörökségi helyszínek

Kairó óvárosa

Memphiszi nekropolisz (Gízai piramisok, Memphis, Szakkarra)

Núbiai műemlékek (Abu Simbel, philai Ízisz-szentély)

Théba és thébai nekropolisz (Királyok völgye, Luxor, Karnak)

Programok:

Fakultatív programok árai (minimum 4 főtől, angol nyelven):

Kairóból:       

Hang és fényjáték a piramisoknál: 22 000 Ft
Memphis és Szakkara: 29 500 Ft                                      

Asszuánból:

Abu Simbel kirándulás: 62 000 Ft
Núbiai falu látogatás hajóval: 23 000 Ft

Luxorból:      

Hőlégballonos repülés: 42 000 Ft

A programok ára tartalmazza a transzfert, szükséges belépőket és angol nyelvű idegenvezetést.

Minimum 10 fő esetén a programokra a magyar idegenvezető is elkíséri a csoportot.

További információk:

Tervezett menetrend (változhat)

Október 25. Budapest - Kairó   15:40  18:50   MS 752 / kb. 3 óra 10 perc

Október 27. Kairó - Asszuán     18:20  19:40   MS 086 / kb. 1 óra 20 perc

November 1. Luxor - Kairó       05:30  06:40    MS 061 / kb. 1 óra 10 perc

November 1. Kairó - Budapest  11:25  13:55   MS 751 / kb. 3 óra 30 perc

Pótcsoport:

November 18. Budapest - Kairó   14:55  19:00   MS 752 / kb. 3 óra 10 perc

November 20. Kairó - Asszuán     18:45  20:10   MS 086 / kb. 1 óra 25 perc

November 25. Luxor - Kairó       05:30  06:40    MS 061 / kb. 1 óra 10 perc

November 25. Kairó - Budapest  11:25  13:55   MS 751 / kb. 3 óra 30 perc

Az indulás és érkezés helyi időben értendő.


Aktuális beutazási információk

2022. június 17. napjától Egyiptom megszüntette a beutazási korlátozásokat, tehát oltási igazolás és PCR vagy antigén teszt nélkül lehet beutazni az országba. 


Aktuális hazaérkezési információk

2022. március 7-én hatályát vesztette a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. Korm.rendelet, ennél fogva a Magyarországra történő beutazásra vonatkozó korlátozások is megszűntek. A magyarországi beutazás mindenkori szabályaival kapcsolatban az ORFK határrendészeti szervei illetékesek tájékoztatást adni. Az ORFK alábbi oldalán talál bővebb információt: http://www.police.hu/hu/info/elerhetosegek

A beutazásra és hazaérkezésre vonatkozó szabályok bármikor változhatnak, az ebből adódó esetleges többletköltségek az utast terhelik!


Fizetési határidők

Egzotikus útjainknál az alábbi fizetési határidők érvényesek:

  • Az indulást megelőző, 60 napon túli foglalások esetén előlegként a teljes összeg 30%-a, illetve az útlemondási biztosítás díja fizetendő.
  • 60 nappal az indulás előtt (vagy a repülőjegyek véglegesítésekor) a repülőjegy fennmaradó 70%-a fizetendő.
  • 35 nappal az indulás előtt a szerződésen hátralékként fennmaradó összeg fizetendő.Biztosítások

Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%
Amennyiben az útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész a következő esetekben:
Utas Covid-19 megbetegedése (ezen belül pl. indulást megelőző 14 napon belül pozitív PCR teszt eredmény esetén is), sürgősségi körházi fekvőbeteg gyógykezelése, elhalálozása, vagy a következő típusú baleseti sérülései: csonttörés, szalagszakadás, legalább III. fokú égési sérülés.
Minden egyéb esetben az önrész: 20%
Biztosításokra vonatkozóan 2021. december 31-ig megkötött szerződésekre az Aegon Biztosító Zrt. feltételei vonatkoznak, míg 2022. január 1-től az EUB Biztosító feltételei az érvényesek.

A biztosításokról bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

További információk 2:

Ár információk

Az ár tartalmazza:
a nemzetközi repülőjegyet, 20 kg feladott poggyásszal,az Egyptair közvetlen járatával; Budapest - Kairó - Budapest útvonalon,és a belföldi repülőjegyeket Kairó - Asszuán / Luxor - Kairó útvonalon, turista osztályon (novemberben kb. 190 000 Ft)4 éj szállást helyi 5*-os szállodákban, 3 éj szállást 5*-os hajón, kétágyas szobákbanfélpanziót a szárazföldön(reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül)a teljes ellátást a hajón(reggeli, ebéd és vacsora, italok nélkül)a transzfereket légkondicionált autóbusszala szükséges belépőketa helyi egyiptológus idegenvezetésta magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza:
a borravalókatkb. 60 USD/főa vízumdíjat(helyszínen fizetendő)kb. 25 USD vagy kb. 25 EURaz útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2% EGYÉB KÖLTSÉGEKEgyágyas felár159 000 FtFakultatív programok(min. 4 főtől, angol nyelven - 10 főtől magyar nyelven)BBP utasbiztosítás (EUB Biztosító) Nívó: 590 Ft/fő/nap Top: 790 Ft/fő/nap Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Hírlevél feliratkozás