Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Pécs és a Zsolnay Negyed 2 nap/1 éj
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program:

1. nap: Indulás a kora reggeli órákban, utazás rövid pihenőkkel. Délelőtt érkezés Pécsre, Magyarország legszebb fekvésű, történelmi emlékekben gazdag nagyvárosába, mely 2010-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. A város megannyi látnivalója közül kiemelkedik a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed. Itt az Amerikai-Egyesült Államokban élő Dr. Gugyi László műgyűjtő közel 700 kerámiatárgyból álló Zsolnay-magángyűjteményét csodálhatjuk meg, mely páratlan értéket képvisel. A Varázsóra elnevezésű, látványos fizikai kísérletek során játékos formában bővíthetjük fizikai ismereteinket, találhatunk magyarázatot a bennünket körülvevő világ jelenségeire. Választ kaphatunk például arra, mi történne a tárgyakkal, ha hidegebb lenne a Földön, mint a Marson, vagy hogyan találkozhatnak a hanghullámok önmagukkal, és hogy mire képes a légnyomás... A Kézműves Boltok Utcájában a Csoko-Láda Csokoládébolt és a Nosztalgia Cukorka Látványbolt csábítja az édesszájú gyerekeket és felnőtteket, ahol a finomságok mellett akár a készítés folyamatába is bepillanthatnak a látogatók. Ezt követően rövid városnéző séta keretén belül megtekintjük Pécs két emblematikus épületét, az impozáns neoromán székesegyházat és a főtéren álló hajdani dzsámit. A belvárosban álló Gyertyaszentelő Boldogasszony templom hazánk páratlan török kori műemléke, a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotása. A pécsi belváros szívében, a világörökségi helyszíneken egy ősi világba, Pécs római kori elődjébe, Sopianea-ba látogatunk. Itt találhatóak a 2000 óta UNESCO világörökségi védettséget élvező, valamint a hungariumként is elismert, IV. századi ókeresztény sírok és sírkamrák. Az ókeresztény sírépítmények tucatnyi földalatti sírkamrája több mint 1600 évig pihent a felszín alatt. Páratlanul különleges föld alatti világ vár ránk, változatos alaprajzú sírkamrák, sírépítmények között bolyonghatunk. Pécs gyönyörű belvárosában rövid szabadprogramra nyílik lehetőség, majd 17 órakor elindulunk Villányba, a bor városába. Este fakultatív programként egy pincészetbe látogatunk, ahol borvacsorával egybekötött borkóstolás és pincelátogatás várja az érdeklődőket. Ezt követően a szállás elfoglalása Harkányban.

 

2. nap: Reggeli után Harkányban, a csendes gyógyüdülőhelyen megnézzük a fürdőt, mely páratlan kénes gyógyvizéről híres.  Gondozott parkok, madárcsicsergés, jó levegő, gólyafészek a templomtoronyban, kedves mosolygós emberek, szobrok fogadják még az embereket a városban. Ellátogatunk a Siklósi várba, ahol a legnépszerűbb tévésorozatot, a Tenkes Kapitányát forgatták. A vár a tatárjárás utáni korszakban épült. Az erődítmény három részből áll, a külső vagy alsó vár területe ma egy szépen gondozott park, innen jutunk a jelképes felvonóhídon keresztül a belső vár bejáratát képező, hatalmas barbakánhoz, amelyen a Batthyány család címere látható. Érdemes felmászni a barbakán gyilokjárójához, egyrészt a környékre nyíló szép kilátás miatt, másrészt innen kitűnően szemre vehetjük a belső vár pártázatos középkori falait, ill. a négyzet alakú várkastélyt. Ezután megállunk Máriagyűdön, a festői fekvésű zarándokhelyen ahol a Tenkes aljában fekvő Máriagyűd kegytemplomát, a csodaszépen felújított, kéttornyú, barokk stílusú templomot nézzük meg. A Mária-kegyszobor, a közeli forrás a környék kihagyhatatlan látnivalója. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Részvételi díj: 39.800 Ft/fő, mely ár tartalmazza az utazást luxus autóbusszal, 1 éj szállás hotel**/***, 1 reggeli és az idegenvezetés költségeit. Nem tartalmazza az üdülőhelyi illeték és a belépőjegyek díját.
Üdülőhelyi illeték: 500 Ft/fő, helyszínen fizetendő
Vacsora (igény szerint): 3.400 Ft/fő
Csatlakozási lehetőség: Miskolc-Mezőkövesd-Gyöngyös-Hatvan-Budapest-Dunaújváros

Fakultatív program: Villányi borkóstolás: 3.800 Ft/fő

Útlemondási biztosítás: részvételi díj 2,5%-a

Belépők:

Belépők:

Zsolnay Negyed:                      

- Felnőtt: 1600 Ft

- Diák, nyugdíjas, pedagógus: 1000 Ft

- 6 éven aluli: ingyenes, 10 fő felett 15 % kedvezmény

Varázsóra:

- Egységes jegyár: 1000 Ft           

Székesegyház + dzsámi:            

- Teljes árú: 2800

- Kedvezményes: 1800 Ft

- Családi: 6500 Ft

Világörökségi séta: 500 Ft

Siklósi vár:                               

- Felnőtt: 1500 Ft

- Diák/nyugdíjas: 750 Ft

Pécsváradi vár: 300 Ft

A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek, kismértékben változhatnak.

Hírlevél feliratkozás