Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Duna menti kalandok - ízek és hagyomány útján 2023 - Körutazás Magyarországon
Magyarország, Dél-Dunántúl
Indulás
Szállás típusa:
Nincs
Ellátás:
Ebéd
Szobatípus:
Utazás:
Busszal
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

A program tervezett útvonala:

 

Budapest – Dunaföldvár – Kalocsa – Hajós – Baja – Szekszárd – Dunaföldvár – Budapest (400 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Dunaföldváron (szegedi és kecskeméti utasok csatlakozása) keresztül érkezünk meg Kalocsára, ahol a városnéző sétánk során előként a helyi Paprika Múzeumot látogatjuk meg. Megismerkedhetünk a magyar fűszerpaprika termesztés történetével, valamint a munkafolyamatok során használatos legfontosabb eszközökkel. A Múzeum 1977 óta működik és azóta is töretlenül kápráztatja el az odalátogatókat a gerendákra akasztott több ezer fűszerpaprika füzér látványa és illata. Ezt követően, Kalocsa főutcáján különleges történelmi személyek, az érsekség történelméhez, szellemiségéhez kapcsolódó szobrok kísérik utunkat. Az Érseki Palotát és a hozzá tartozó parkot is érintjük, majd buszunkra szállva folytatjuk utunkat a Bács-Kiskun megyei Hajós városába. Itt található a hangulatos Hajósi-Pincefalu, mely mintegy 1300 löszbe vájt borospincéjével egyedülálló népi építészeti látnivalót kínál. Jellemző fajták Cabernet, Kékfrankos, Kadarka, Cserszegi Fűszeres. Fakultatív ajánlatunk: lehetőségünk nyílik ezen jellemző bor nedűkkel megismerkedni, kóstolni. A tájra jellemző aromákkal és ízekkel rendelkező borkülönlegességeket kóstolunk borkorcsolya kíséretében, miközben házigazdánk előadását hallgatjuk. Következő állomásunk Baja városa, mely a Duna legfontosabb déli átkelőhelye, melyről 1323-ból származik írásos emlék. Ebédünket a város zajától távol, autentikus környezetben, egy igazi csárdában, fogyasztjuk el. A szabad tűznél készült, jellegzetes bajai halászlevet egyenesen bográcsból kínálják fel és fogyasztjuk el! (azon kedves utasunk, aki nem szereti a halat kérjük előre jelezze, részére húsos ételt biztosítunk) Ebéd után buszunkkal Baja belvárosába érkezünk és sétánkat a Szentháromság téren kezdjük, a Sugovica folyó mentén, majd következik Városháza impozáns épülete, a Ferencesek temploma. Érintjük a Déri kertet majd Baja sétálóutcáján végig sétálva, láthatjuk a Plébánia templomot, az egykori Zsinagógát, ami ma Városi Könyvtárként működik. Baját búcsúztatva a Duna széles medrén kelünk át és a Gemenci-erdő árnyas útvonalán érkezünk következő állomásunk helyszínére, Szekszárdra, ahol városi sétát teszünk. Meglátogatjuk a régi vármegyeházát melynek udvarában az egykori Bencés apátság romjai láthatóak, valamint a Szent János, szent Pál kápolnát. Sétálunk a hangulatos domboldalra épült, szépen felújított belvárosában. A program végén, buszunkra ülünk és Dunaföldvár érintésével (szegedi és kecskeméti utasok transzfer csatlakozása) az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Ár információk

 

Árak és felárak (1 főre) 2023. VI.24., VII.29.


Részvételi díj: 24.800 Ft / 67 EUR
(Kis csoportos létszám felár: 2.500 Ft/fő*)
Utazás: autóbusszal 
Elhelyezés: nincs 
Ellátás: 1x ebéd


Fakultatív programok (20 főtől):
Hajós pincesor borkóstoló: 5.500 Ft / 15 EUR


Belépők és jegyek tájékoztató árai: 6.000 Ft
Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 500 Ft

A belépők ára tájékoztató jelleggel került feltüntetésre, előzetes tájékoztató nélkül módosulhatnak!
Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem járulékos költségeket is tartalmaznak (adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer, egyéb költségek, stb.)


Minimális létszám: 35 fő

Az előzetesen meghirdetett részvételi díj a fenti minimális utaslétszám esetén érvényes. A részvételi díj nem tartalmazza a létszám felárat. 20-35 nappal az indulás előtt amennyiben az utaslétszám nem éri el a meghírdetett minimális létszámot, abban az esetben létszám felár fizetendő, melynek mértéke:

*25-34 fő esetén: 2.500 Ft/fő / 7 EUR

Ezen "létszám felár" az előzetesen meghirdetett minimális indulási létszám alatti csoportok esetében kerül csak érvényesítésre. Természetesen amennyiben a csoport tényleges indulása az előzetesen meghírdetett miimális utaslétszám alapján valósul meg (időközben megrendelések érkeztek az adott utazásra) úgy a befizetett "létszám felár" az utas részére visszafizetésre kerül.
Ezen felár nem tartalmaz árrést, ezen felár megfizetésével nem célunk hasznot képezni irodánknak. Egyetlen célunk van csak, hogy a minimális létszámmal is meg tudjanak valósulni a Z(s)EPPELIN Programok, meg tudjanak valósulni a tervezett utazások és az élmények valóra váljanak!


Csatlakozási lehetőség: Budapest-Kecskemét-Szeged/Dunaföldvár útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején!


A részvételi díj tartalmazza:

- utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal

- 1x ebéd ellátást (halas és húsos lehetőség)

- alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint

- magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

- útlemondás biztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

- az étkezésekhez ital fogyasztást (helyszínen fizetendő)

- fakultatív programon való részvételt

- az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit

- belépőjegyek és az audioguide/fülhallgató árát (helyszínen fizetendő)

- minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Hírlevél feliratkozás