Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
1000 ART - Albertina: Van Gogh, Cézanne, Matisse, Hodler kiállítás (Autóbusz)
Ausztria, Bécs és környéke
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Önellátás
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Bécs

Info:

[b] busszal

nincs

önellátás

1. Művészettörténész idegenvezető kíséri az utat, aki részletesen mesél a francia modernizmus egyik legátfogóbb magánygyűjteményéről. 

2. Az Albertina jelenleg az eredetileg 500 művet átfogó Hahnloser gyűjtemény 80 legfontosabb és legszebb alkotását mutatja be.

3. Kellemes őszi városnéző séta Bécs történelmi belvárosában. 

 

Művészettörténész szakvezető

Különleges időszaki kiállítás

Audioguide

Leiras:

A Hahnloser gyűjtemény

A gyűjtőpáros Arthur Hahnloser (1870-1936) és Hedy Hahnloser-Bühler (1872-1952) tökéletes megérzéseinek következtében a jelenleg egyik legjelentősebb művészeti magángyűjteményt hozták létre a 20. század elején. A történet Svájcban, a wintherturi Villa Florában vette kezdődött, amikor a fiatal házaspár 1898-ban beköltözött az új otthonába. Sokat utaztak és több alkalommal is ellátogattak Párizsba vagy Dél-Franciaországba, ahol számtalan galériában megfordultak, vagy a művészeket közvetlenül a műtermeikben keresték fel. A házaspár és a művész barátaik között szoros kapcsolat alakult ki, akik szívesen ajándékozták illetve adták el nekik műveiket. Remek érzékkel találták meg, a mára már legjelentősebb művészeket, így 1907 és 1936 között a francia modernizmus egyik legátfogóbb magánygyűjteménye jött létre. A baráti körükbe olyan nagy nevek tartoztak mint például Pierre Bonnard, Henri Matisse, Félix Vallotton és Ferdinand Hodler. A Hahnloser házaspár az első gyűjtők közé tartozott, akik az avantgarde virágkorában felfigyeltek Franciaország alkotóira, létrehozva egy 500 festményt, papírművet és plasztikát átfogó jelentős gyűjteményt.

A Hahnloser elv

Arthur és Hedy Hahnloser számára a műgyűjtés életre szóló feladatot jelentett, így az évek folyamán otthonuk egy összművészeti alkotássá alakult át. Fontos volt számukra, hogy a környezetüket is bevonják a művészettel kapcsolatos tevékenységeikbe. Rokonaikat és barátaikat arra bíztatták, hogy az általuk kedvelt művészeket vásárolják, vagy ezen művészek hírnevét úgy terjesztették, hogy alkotásaikat más gyűjtőknek és múzeumoknak ajándékozták. Ez az úgynevezett ,,Hahnloser elv" a svájci múzeumok gyűjteményeit, ill. a művásárlás politikáját hosszútávon is lényegesen gazdagította.

Albertina - állandó kiállítás

Az időszaki kiállítás mellett érdemes az állandó gyűjteményre is időt szánni és bejárni. 

A gyűjtemény, amelyet 1776-ban Albert von Sachsen-Teschen herceg, Mária Terézia császárnő egyik veje alapított, több mint egymillió grafikát és 60.000 rajzot foglal magában.

Állandó kiállításán az utóbbi 130 év legizgalmasabb művészeti irányzatait mutatja be: a francia impresszionizmustól a német expresszionizmuson és az orosz avantgárdon át egészen napjainkig. Monet ,,Tavirózsák, Degas ,,Táncosnők és Renoir ,,Lányka képmása című alkotásai éppúgy megcsodálhatók itt, mint Beckmann, Macke, Chagall, Malevics, Rothko, Rainer és Katz festményei.

A délutáni szabadidejük során érdemes beülni egy kellemes kávézóba vagy tartsanak idegenvezetőnkkel egy tartalmas gyalogos városnézésre, ahol Bécs történelmi belvárosának legfőbb látnivalóit mutatjuk meg. 

Visszaérkezés Budapestre 22 óra környékén. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk. A jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazás indulásáról indulás előtt 7 nappal döntünk. 

További információk:

Indulás: 07.00 Olof Palme sétány, Műjégpálya előtt
Találkozó: 06:45

Csatlakozási lehetőségek (Kérjük, foglaláskor előre jelezze)
07:30 Budapest- Budai oldal, OMV benzinkút (Budaörsi út 112.)
08:00 Tata - Lukoil kút (Győri út)
08:40 Győr - Tesco pakoló (Királyszék út 33.)

Visszaérkezés Budapestre kb. 22 órakor.

Ár információk

Az ár tartalmazza:
utazást felsőkategóriás autóbusszalmagyar nyelvű művészettörténész idegenvezetőtmúzeumi szakvezetéstaudioguide-ot

Az ár nem tartalmazza:
EGYÉB KÖLTSÉGEKBBP biztosításhelyszínen fizetendő belépőjegyek, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehetőkb. 17 EURülőhely választási felár (1-3sor)3.000 Ftülőhely választási felár 1.500 Ft

Hírlevél feliratkozás