Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban
Szlovákia, Slovenský Raj
Indulás 2020-08-15
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Egy napos
Utazás:
Busz
Időtartam:
1 nap
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazást követően a délelőtti órákban érkezünk meg a Szlovákia északi részén található Szlovák Paradicsomba. Ezt a napot a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban töltjük, mégpedig a hegység két legismertebb látnivalója, a Suchá Belá-szurdok és a Tamásfalvi-kilátó bejárásával. Utasaink igényeitől és felkészültségétől függően egy fizikailag könnyebb, de technikailag igényes, majd egy technikailag nem számottevő, de fizikailag talán jobban igénybe vevő túrát kínálunk Önöknek. A Szlovák Paradicsom a turisták számára valódi földi paradicsom, a túra során olyan közelről ismerhetjük meg a természetnek e csodás alkotását, ahogy korábban sohasem.

A túra első szakasza Erdőaljáról (Podlesok) a Suchá Belá-szurdokba vezet. A néhány méter széles szurdokban a patak szebbnél-szebb vízeséseket alkot, melyek mellett vaslétrákon, fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb. A szurdok több apró zúgó mellett öt nagyobb vízesést rejt, amelyeket a túra során testközelből is láthatunk, de legalább ilyen izgalmasak a patak felett vezető doronglétrahidak, melyek mellett a legtöbb esetben nincs kapaszkodási lehetőség, így ez a túra csak kellő lépésbiztonsággal rendelkezőknek ajánlott. A vízeséseket magunk mögött hagyva, a szurdok felső, meredekebb szakaszán elhaladunk egy forrás mellett, majd megérkezünk túránk legmagasabb pontjára, egy kis erdei tisztásra. Itt kicsit kifújjuk magunkat, elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, majd egy kényelmes, a szurdokkal nagyjából párhuzamosan vezető erdei úton visszaereszkedünk Erdőaljára.

Autóbuszunkhoz visszaérkezve azonnal továbbutazunk Csingó településre, délutáni túránk kiindulópontjára. Csingó a nemzeti park keleti részén található, ez a kis turistatelep kiindulópontja a Szlovák Paradicsom jelképének számító Tamásfalvi-kilátóhoz tervezett túrához. Itt mindenki eldöntheti, hogy a délután további részét is túrázással, vagy pedig pihenéssel tölti. Akinek elég volt a Suchá Belá-szurdokban vezető túra, azok a településen lévő vendéglátóhelyen megvárhatják a csoportnak azt a részét, akik a csodás kilátás kedvérét vállalkoznak még egy kis erdei terepen vezető emelkedőre. Velük a Tamásfalvi-kilátóba, indulunk, ahová kb. 1 órás utat követően érkezünk meg. Miután megörökítettük a szabadon emelkedő sziklateraszról a Hernád-áttörésre és a Magas-Tátrára nyíló páratlan kilátást, a Hernád felé leereszkedve jutunk vissza Csingóba. Innen rövid szabad időt követően hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

TÚRAINFORMÁCIÓK:

Suchá Belá-szurdok:

Erdőalja - Suchá Belá-szurdok - Erdőalja: túratáv 10 km, szintkülönbség 450 méter fel és le.

Tamásfalvi-kilátó:

Csingó - Tamásfalvi-kilátó - Csingó: túratáv 6 km, szintkülönbség 240 méter fel és le.

 3-as nehézségű túra: A túrán csak a két programpont között van lehetőség könnyítésre. Aki végig szeretné járni az útvonalat, annak jó mozgáskoordináció és megfelelő kondíció szükséges.

A túra útvonala sportos erőnléttel járható végig. A Szlovák Paradicsom túrái fizikálisan nem nehezek, viszont elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció, a szédülés/tériszony mentesség! A Szlovák Paradicsom turistaútjai mindenki számára szabadon járhatók az év minden szakában, a szurdoktúrák viszont csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség!

A szurdoktúra csak a célnak megfelelő, teljesen vízhatlan, a vizes köveken és a csúszós vaslétrákon is kellő biztonságot nyújtó túrabakancsban vagy túracipőben járható végig, utcai cipő nem megfelelő! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek jogában áll Önöket eltanácsolni a túrától, és alternatív programot javasol.

Ezt a túrát szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségben szenvedőknek NEM ajánljuk!

 Utazás: autóbusszal

Ár információk

Az ár tartalmazza:

Utazás autóbusszal

Az ár nem tartalmazza:

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei

Várható  költségek:
Szlovák Tátra belépő: kb. 5 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák. (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség)

Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

Hírlevél feliratkozás