Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Varázslatos Izrael és Jordánia körutazás
Izrael, Körutazás Izraelben
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás

1. NAP Utazás Izraelbe
Repülés Izraelbe (Ben Gurion repülőtérre) Budapestről átszállással. Idegenvezetőnk köszönti Önt. Szállás: Tiberias környékén.

2. NAP Haifa - Názáret - Tiberias
Haifa felé indulunk. A Bahái-kert szentélyétől, a Karmel-hegyről mesés kilátás nyílik a Földközi-tengerre. Muhrakaban került sor az Illés próféta és a Baál papjai közötti konfrontációra. Ma kármelita kápolna figyeli itt a tájat. Názáretben élt József és Mária, Jézus itt töltötte gyermekéveit. Megtekintjük az Angyali Üdvözlet templomát, melyet egy csoda tiszteletére építették: itt jelent meg Gábriel arkangyal Szűz Máriának, közölve, hogy fa fog születni, és vár ránk József műhelye is. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP Boldogság-hegy - Kapernaum - Tabgha - Amman
A Tiberias-tó (Galilei-tenger) mellett haladunk el. A Boldogság hegye a hegyi beszédnek tanúja volt. Kapernaumban felkeressük a zsinagógát, melyről úgy tartják, hogy Jézus ott tanított. Meglátogatjuk Tabgha-t, a kenyér- és halszaporítás helyszínét. A nap folyamán hajózás a Galilei-tengeren (FAKULTATÍV). Bét-Sean felé tartunk, és a Hussein Sejk határátkelőhelyen át belépünk Jordániába. Utazás Ammanba, a fővárosba. Panoráma-városnézés, érintjük a citadellát, a nemzeti múzeumot, az amfiteátrumot és a modern, nyugati részt. Szállás: Amman környékén.

4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Petra
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: egy mesébe illő helyet csodálhatunk meg: Petrát, a ,,Rózsavörös Várost". Az aranyló sivatag romvárosát a nabateus törzs vájta ki sziklákból. Kalandflm hőseinek érezhetjük magunkat, ahogy a szurdokon keresztülhaladva megpillantjuk a Fáráó Kincsestárának homlokzatát. Lenyűgöznek minket az Elveszett Város főbb emlékei, mint például a Fáráó Lányának Erődje, a Színház. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP Madaba - Nébo-hegy - Betlehem
Utazás Madabába, ahol a görög ortodox templomban megpillanthatjuk a a 6. századból származó mozaikot. A Nébó hegyről láthatta meg Mózes az Ígéret Földjét. A hegy nemcsak kilátásáról híres, hanem a bizánci korból származó mozaikról is. Az Allenby-hídon át térünk vissza Izraelbe. Helyszínen foglalható FAKULTATÍV: a Holttengerben való fürdés Jordániában vagy Izraelben. A Holt-tenger nagy sótartalommal rendelkezik. Szállás Betlehem környékén.

6. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Jeruzsálem óvárosa
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Jeruzsálem három vallás zarándokait fogadja: zsidókat, keresztényeket, muzulmánokat. Az Olajfákhegye mesés panorámát kínál Jeruzsálem óvárosára és a Júdeaisivatagra. A Mennybemenetel temploma és a Dominus Flevit a következő állomásunk. A Getszemáni-kertben emelkedik a Nemzetek Temploma. Az óvárost fal veszi körbe, és a Dungkapun át lépünk be. A zsidók egyik legszentebb helye a Siratófal (Nyugati Fal). A Templom-hegyen mecsetek kupolái szikráznak a napfényben. Bibliai történetek nyomában járunk a Szent Anna templomnál, a Bethesda fürdőnél, a Via Dolorosa és annak állomásainál, ahol Jézus vitte a keresztet a Golgota felé, a Szent Sír templomnál. Az arab bazár tovább színesíti Izraelről kialakított képünket. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Jeruzsálem modern arca és Betlehem
Szabadidő vagy FAKULTATÍV: Az Izrael Múzeum legizgalmasabb kincseit a Könyvek Szentélye őrzi: a Holt-tengeri tekercseket. A Hadassah Orvosi Központ zsinagógájának ablakait Marc Chagall álomszerű képei díszítik. Építészetileg is kiemelkedő nevezetességek a Yad Vashem, a holokauszt témája köré épült komplexum. Délután Betlehem felé visz utunk. A palesztin fennhatóság alá tartozó várost tartják számon a Megváltó szülőhelyeként. Legszentebb része a Születés Temploma, és az ezüst csillaggal jelölt hely, ami Krisztus születési helyét jelöli. Visszatérés a hotelbe.

8. NAP Hazautazás
A busz a repülő indulásának függvényében visz ki minket a repülőtérre. Hazautazás átszállással.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a kiutazástól min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Izraelbe belépéskor az útlevélbe való beléptetési pecsét helyett beléptetési külön lapot kapunk, amelyet kiutazáskor fel kell mutatni. Előfordulhat, hogy továbbra is pecséttel regisztrálják az útlevélbe a belépést. Az útlevelében található arab vagy más muszlim országok pecsétjei időnként akadályt jelentenek az Izraelbe történő belépésnél, érdemes ilyen esetben új útlevelet csináltatni. A jordániai vízumot az ár tartalmazza. Fakultatív programok vásárlására előzetesen vagy a helyszínen nyílik lehetőség. A programváltozás jogát fenntartjuk! Az út indításához minimum csoportlétszám (30 fő) szükséges!

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat:
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri check-in.
Transzfereket:
Modern, légkondicionált buszokkal.
Izgalmas, látványos kirándulóprogramokat:
Kapernaum, Boldogság hegye, Tabgha, Haifa, Názáret, Amman, Madaba, Nébó-hegy a program szerint.
Minőségi szállásokat:
Vendégeink 3*, hotelekben kapnak elhelyezést.
Reggelit
Magyar nyelvű idegenvezetést:
Kollégánk ismerteti a körutazásban foglalt látnivalókat, programokat. Ezenkívül ott-tartózkodásuk alatt mindenben készséggel áll utasaink rendelkezésre.

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Repülőtéri illeték: 59.990 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.560 Ft/fő/hét
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 79.990 Ft/fő/teljes utazás
Határon fizetendő kötelező díj: 52 USD/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Vacsoracsomag: 32.990 Ft/fő
Fakultatív programcsomag (hajózás, Petra, Jeruzsálem óváros, Jeruzsálem új arca és Betlehem): 49.990 Ft/fő
Útlemondási biztosítás: 7.500 Ft/fő

Fakultatív programok

Hotel

Járatok

Hírlevél feliratkozás