Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Petrától a Holt-tengerig - Jordánia
Jordánia, Körutazás Jordániában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

?  Amman, a királyi központ
?  Római és ókeresztény emlékek
?  Petra világhírű romvárosa
?  Fürdőzés a Holt-tengerben

"Életemben már sok szép helyen jártam, de kevés van amit egy lapon lehetne említeni Petra lenyűgöző sziklavárosával. Egy igazi csoda már maga a létezése is!"
Prónay Gyula - Irodánk ügyvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - AMMAN - JERASH - AMMAN

Menetrend függvényében, várhatóan a kora reggeli órákban indulás Jordániába. Érkezés délelőtt Ammanba. Ezt követően buszra ülünk, hogy megnézzük Jerasht, a csodásan megmaradt ókori római várost, másik nevén Decapolist. A Déli Kapun keresztül lépünk be a városba az ókori utazókhoz hasonlóan. Ezt követően az Ovális térre, a fórumra érkezünk, amelyet jón oszlopsor szegélyez. Továbbhaladva láthatjuk Zeusz templomát, a Déli Színházat, amely 3.000 néző befogadására volt alkalmas. Elhaladva a piactér mellett, végigsétálunk az oszlopok szegélyezte korzón. Megnézzük még a katedrálist, illetve a Nymphaeumot is. Programunk végeztével visszatérünk Ammanba és megkezdjük városnézésünket a Hásimita Királyság fővárosában. Amman legrégebbi részét nézzük meg először, amit a Citadella ölel körül, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az egész városra. Itt láthatjuk az ókori Herkules-szentély romjait is, a bizánci templomot, az Omajjád Palotát és a Régészeti Múzeumot is, amely csodálatos ókori gyűjteménnyel büszkélkedik. A Citadella lábánál látható egy II. századi római színház, amely még ma is kulturális események helyszíneként szolgál. Programunk végén transzfer a szállásra, majd ezt követően vacsora.

2. NAP: AMMAN - NEBO-HEGY - MADABA - KERAK - PETRA

Reggeli után elindulunk Petra irányába. Utunk a Királyok Útján vezet, amely egy több mint 5.000 éves útvonal, ez az egyik legrégebbi kiépített út a világon. Útközben megállunk a Nebo-hegynél, melynek története Mózeshez kapcsolódik. A Biblia szerint Mózes Isten parancsára erre a hegyre ment fel, ahonnan rálátott az Ígéret földjére. A legendák szerint itt is temették el a prófétát, akinek tiszteletére egy apró templomot emeltek a hegy tetején a korai keresztények a IV. században. A templom eklektikus kinézetét az ókori romokhoz hozzáépített modern építészeti formák adják. A templomban lenyűgöző mozaikpadló részletek lelhetőek fel, melyek különböző eseményeket ábrázolnak. A templom előtti térről egy érdekes kígyó alakú bronzszobrot láthatunk, melynek kettős szimbolikája van. Egyrészt azt a kígyót ábrázolja, melyet a Mózes felemelt a sivatagban, másrészről - a szobor kereszthez hasonló alakja miatt - Jézus megfeszítését. Következő állomásunk Madaba lesz, amely a leghíresebb bizánci mozaikok otthona. Madabában található az egyik legrégebbi térképábrázolás a Szent Földről. A térkép a görög-katolikus Szent György templom mozaik padlóján szerepel, keletkezése az időszámításunk előtti VI. századra datálható. A térképen könnyen beazonosítható a Nílus és a Jordán folyó, a Holt-tenger, valamint Jeruzsálem és Gáza városa is. Madabát elhagyva folytatjuk utunkat Petrába a Wadi el Mujib-kanyonon át. Útközben még megállunk a keraki várnál, amely az egyik legnagyobb keresztesek által épített vár a régióban. Szállásunk ezen az estén Petrában lesz.

3. NAP: PETRA - WADI RUM

Reggeli után egész napunkat a volt Nabateus Királyság fővárosában, Petrában töltjük. A romváros, melyet 2.000 évvel ezelőtt vájtak ki a vörös sziklafalból, a világ 7 csodájának egyike, 1985 óta az UNESCO Kulturális Világörökségének a része. Túránkat az Obeliszk síremléknél kezdjük, majd továbbhaladunk a Szik-szurdokon át, Petra jelképéhez, az Al Khazneh kincsesházhoz. Innen megyünk tovább a színházhoz, a királyi sírokhoz és a városközpontban található Homlokzatok Utcájához, amelytől északra található a királyi palota. Ez a rész egy kapuval végződik, amely elválasztja a kereskedelmi és a szent részt, melyben a templomok és a kolostorok találhatóak. A szent rész legimpozánsabb épülete a Főtemplom - a Kaszr Bint el-Faraún -, ,,a fáraó lányának erődje". Aki szeretne, túrázhat egy kicsit a város mellett elhelyezkedő magaslaton, melynek a tetején egy Kr e. I. században épült kolostor található. Programunk végén transzfer a szállásunkra, amely ezen az estén 2 fős 4 csillagos sátrakban lesz, a Világörökséghez tartozó Wadi Rum völgyben.

4. NAP: WADI RUM - AQABA

Reggeli után dzsiptúrára indulunk a Hold völgyének is nevezett Wadi Rum régióban. Végcélunk Aqaba lesz, amely az izreli-jordán határnál található. Délután szabadprogram lesz fürdési és búvárkodási lehetőséggel a Vörös-tengerben. Este vacsora szállodában.

5. NAP: AQABA - BETÁNIA - HOLT-TENGER

Reggeli után szabadprogram, majd elindulunk a Holt-tengerhez. Útközben megállunk egy kis városban, ahol Keresztelő Szent János élt és tanított. Következő állomásunk a Holt-tenger lesz. Érdekességként megemlíthető, hogy a Holt-tenger valójában tónak minősül, a ,,tenger" címet a kiemelkedően magas sótartalmának köszönheti. A Holt-tenger a Föld felszín legalacsonyabb pontja, mivel 400 méterrel a tengerszint alatt helyezkedik el. Két ország osztozik rajta: Izrael és Jordánia. Vize gazdag sóban és ásványi anyagokban, partját fekete iszap borítja, amely rendkívül jó hatással van a bőrre. Este szállás a Holt-tengernél, vacsora.

6. NAP: HOLT-TENGER - AMMAN - BUDAPEST

Egész napos szabadprogram a Holt-tengernél. Napozás és fürdőzési lehetőség a Holt-tengerben vagy a szálloda medencéjénél. Délután elindulunk a repülőtérre. Vacsora egy helyi étteremben a repülőtér közelében. Az esti órákban indulást Budapestre, várható érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre éjfél körül.

Szállás: 4 csill. szálloda, 1 éj sátor

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

Hírlevél feliratkozás