Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Ligúr-Tengerparti Nyaralás A Francia Riviéra Gyöngyszemeivel 6/5 ***
Olaszország, Ligur - tenger
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ***
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Rövid ismertető:
A Ligúr-tengerparti szakaszt nyugatról a francia riviéra, keletről pedig a toszkán part határolja. Ha pihentető kikapcsolódásra vágyik, akkor ne is keressen tovább; a mediterrán táj és a tenger szépsége, valamint a minden igényt kielégítő szolgáltatások sokasága garantálja Önnek a gondtalan pihenést. A partszakasz nyugati része, azaz a Virágok Riviérája, igazán népszerű az olasz középosztály körében, hiszen a strandok kevésbé zsúfoltak és kevesebb a külföldi turista, mint az Adrián. Akkor is megfelelő választás a Ligúr-tengerpart, ha mozgalmasabb időtöltésre vágyik. Programjaink elvezetik Önöket a méltán népszerű Cote d'Azur csillogó világába, a luxus és az elegancia földjére, megismerhetik a déli-Alpok és a Földközi-tenger közé zárt kontrasztos vidék báját és elkalauzoljuk Önöket a Ligúr-tengerpart keleti oldalán található Riviera di Levante csodás kisvárosaiba is.

Utazás: légkondicionált autóbusszal 

Szállás: 3*-os szállodák Ligúr tengerparti üdülőhelyeken

FIGYELEM!
A szobák egy része légkondicionált. A szobák elosztása nem irodánk hatásköre, így a klíma meglétét garantálni nem áll módunkban! 

Hotel Robinia - Imperia  
A remek, központi fekvésű egyszerű szálloda Imperia központjától, a kikötőtől és a tengertől kb. 150 m-re található.

További információk:
ITT!
Hotel Robinia- videó: ITT!

Ellátás (krt): reggeli, 3 fogásos kötelező menüvacsora 
(A program kizárólag félpanzióval foglalható!) 

Fel- és leszállási lehetőség:
Ingyenes: Budapest (Blaha Lujza tér és BAH csomópont), Budaörs, Székesfehérvár, Siófok, Balatonboglár, Nagykanizsa

Gyüjtőjáratos vidéki felszállási lehetőségek minden időpontban: 
Debrecen, Miskolc, Gyöngyös, Eger, Szekszárd, Pécs: 9.900,-Ft/fő oda-vissza

Időpontok:
FIX INDULÁS!    2019. 07.09-07.14.  (kedd - vasárnap)        
(oda-vissza nappali utazás)
FIX INDULÁS!    2019. 08.24-08.29.  (szombat - csütörtök)    
(oda-vissza nappali utazás)

További 5 nap/4 éjszakás turnusok ITT!
2019. 05.01-05.05.  (szerda - vasárnap)    ÜNNEPI HÉTVÉGE
2019. 06.06-06.10.  (csütörtök - hétfő)        ÜNNEPI HÉTVÉGE

Program:
Kedvcsináló videók: 

Ligúr partszakasz: ITT!
A francia riviéra gyöngyszemei: ITT!


1. nap: Budapest- Ligúr-tengerpart

Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid pihenőkkel Olaszországba. Érkezés a Ligúr-tengerpart egyik üdülővároskájába, szálláshely elfoglalása az esti órákban. 

2. nap: Genova-Rapallo- Portofino 
Reggeli után szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás a Ligúr-tengerpart legelragadóbb szakaszára (Ár hajójeggyel: 40 EUR/fő). Utunk első állomása Genova, Ligúria tartomány fővárosa lesz, mely egyben Olaszország legnagyobb kikötője is. Sétát teszünk az óvárosban és megnézzük a régi kikötőt a világ legrégebbi működő világítótornyával a La Lanterna-val, valamint a Világörökség részét képező XVI. századi palotákat is. Tovább utazunk a festői Rapallo kisvárosába, ahol rövid szabadidő áll a rendelkezésünkre miután megnéztük a színes városka főbb látnivalóit; köztük a plébániatemplomot és a Castello sul Mare elragadó épületét. Majd hajóra szállunk és felfedezzük az egyedülálló hangulatú és talán egyik legszebb Földközi-tengeri települést, Portofino-t. Színes halászházak, várak, csodás tengerpart vár minket a városkában, mely egyben az európai elit egyik híres találkozóhelye is. 

3. nap: A Cote d'Azur gyöngyszemei: Cannes- Nizza- Monaco
Pihenés a tengerparton vagy egész napos fakultatív program keretén belül megtekinthetik a Cote d'Azur hangulatos városait (Ár: 35 EUR/fő). Elsőként Cannes-ba, a filmfesztivál otthonába utazunk, ahol sétálunk a pálmafákkal övezett tengerparti sétányokon és természetesen nem hagyjuk ki a Fesztivál palotát sem, ahogyan a Chemin des Étoiles sugárút sem marad ki a programunkból, ahol rendezők és híres filmsztárok hagyták ott kézjegyüket és aláírásukat a Los Angeles-i Hollywood Boulevard ötletéhez hasonlóan. Rövid szabadidő Cannes-ban, majd utunkat Nizza felé vesszük, ahol látogatásunk alatt ízelítőt kaphatnak a francia riviéra tengerparti hangulatából és ha időnk engedi, akkor az óvárosban megkóstoljuk a térség talán legfinomabb fagylaltját is, ahol közel száz íz közül válogathatnak.Tovább utazunk a világ második legkisebb országába, Monaco-ba. Kisvonatra szállunk és körbeutazunk a fényűzés és csillogás otthonában, érintve Montecarlo-t, a Kaszinót, a Hercegi Palotát és a Katedrálist is, valamint a csodás, imádott hercegnő, Grace Kelly nyugvóhelyét (rendezvények miatt időszakos nyitvatartás előfordulhat). Visszaérkezés a szállodába az esti órákban. 

4. nap: Hanbury Gardens- Ventimiglia- Dolceaqua- San Remo 
Strandolás a tengerparton vagy fakultatív program (Ár: 30 EUR/fő). Elsőként a Ventimigliától nem messze található Hanbury Gardens botanikus kertbe látogatunk (májusi, júniusi, júliusi időpontnál), ami nem véletlenül képezi a Világörökség részét, hiszen a dús és változatos mediterrán növényzet, a kertben található villa és a tenger panorámája együtt felejthetetlenné teszi a látogatásunkat.  Ventimiglia  múltidéző, csodás kisvárosába utazunk, melynek dombtetőn található középkori városmagja építészeti és történelmi szempontból is rendkívüli jelentőségű. Következő állomásunk Dolceaqua semmihez sem hasonlítható középkori hangulatú kis városkája lesz. Szűk sikátorok, apró üzletek és mesebeli, elvarázsolt hangulat vár minket ezen a helyen. Programunkat a ,,virágvárosnak" is nevezett San Remo-ban zárjuk, hiszen a város nemcsak a dalfesztiváljáról híres, hanem a világszerte ismert  Riviera dei Fiori (Virágospart) a szegfűiről, rózsairól, virágipiacáról is nevezetes.

5. nap: Szabadprogram, strandolás a tengerparton
Ma az egész nap a pihenés jegyében telik: napozhatnak, strandolhatnak a tengerparton és ha kedvük úgy tartja, akkor kirándulásokat tehetnek a környéken. 

6. nap: Ligúr-tengerpart - Budapest
Reggeli után hazautazás. Folyamatos utazás Szlovénián keresztül rövid megállókkal. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Felárak és belépők:
Fakultatív programok (min. 25 fő):

- Genova-Rapallo- Portofino: 40 EUR/fő hajójeggyel
- Cote d'Azur gyöngyszemei: 35 EUR/fő
- Hanbury Gardens-Ventimiglia-Dolceaqua-San Remo: 30 EUR/fő

Belépők és közlekedési költségek ára összesen: kb. 30 EUR/fő
- Hanbury botanikus kert: kb. 7 EUR/fő

- Monte Carlo/Hercegi Palota: kb. 9 EUR/fő
- Monaco kisvonat: 9 EUR/fő

Audio-guide: 3 000 Ft/fő/tartózkodás

Üdülőhelyi díj:(helyszínen fizetendő) 7,5 EUR/fő/tartózkodás

Minimum létszám: 35  fő.

A részvételi díj tartalmazza: autóbuszos utazást, szállást reggelivel, magyar idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítás díját (570 Ft/fő/nap), útlemondási díjat (1,3%), foglalási díjat (1500 Ft/fő 12 éven felül), az esetleges belépőket a helyszínen, valamint a felárakat és a helyszínen fizetendő idegenforgalmi adókat és a kötelező félpanzió árát, az audio guide költségét.

FIGYELEM! Szükséges útiokmány: érvényes személyigazolvány vagy útlevél.


Hírlevél feliratkozás