Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
GENOVÁTÓL HAMBURGIG
Hajóutak, Földközi-tengeri hajóutak
Indulás 2019-05-02
Szállás típusa:
Hajó kabin
Ellátás:
Teljes ellátás
Szobatípus:
Korlátozott...
Utazás:
repülő+hajó
Időtartam:
12 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Genovától Hamburgig - Európa legjava

Kevés európai utazással van lehetőség arra, hogy az öreg kontinens országainak sokféleségéről átfogó képet kapjon az utazó. Legújabb programunk Genovától Hamburgig két tenger és egy óceán vizein hajózva nem mindennapi kulturális barangolásra invitál: Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Anglia és Németország rendkívüli városain és tájain át mutatja be az európai kultúrák diverzitását és egyetemleges örökségét.

1. nap

Genova/Portofino, Olaszország

Csütörtök, május 2.Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Genovába. Érkezést követően félnapos kirándulás Portofinóba, a Ligur-tenger partján lévő csodálatos ékszerdoboz városkába. Genovából kb. egyórás autóbuszos utazás után 15-20 perces hajóúttal lehet eljutni a városba. Kis öblében egyszerű halászcsónakok és luxusjachtok ringatóznak egymás mellett, idilli látványukhoz a hátteret a világhírű színes házsor adja. Portofino régen egy kis halászfalu volt, de az 50-es, 60-as években felfedezték maguknak a hírességek: Elizabeth Taylor, Brigitte Bardot és Ingrid Bergman is ide jártak nyaralni. Őket sokan mások követték, és az igazán tehetősek saját nyaralót is vásároltak. A program során a San Giorgio templom felkeresése: az előtte levő kis térről csodálatos a kilátás. Akinek kedve van, felsétálhat a néhol meredek emelkedőn a Brown Várig, melyet szép olasz kert vesz körül (a belépőjegy a Várba a helyszínen fizetendő). Aki egy kis csendre vágyik, a szabadidő keretében ellátogathat a félsziget csúcsán található világítótoronyhoz, ahonnan tiszta időben megcsodálható a ligur partvidék egészen Toszkánáig. Visszautazás Genovába, a szállás elfoglalása a genovai szállodában.

2. nap

Genova, Olaszország

Péntek, május 3. Indulás: 17.00 óra

Délelőtt szabadprogram, majd dél körül transzfer Genova kikötőjébe, bejelentkezés a hajóra. A kabinok elfoglalása, majd vacsora és szállás a hajón.

3. nap

Marseille, Franciaország

Szombat, május 4. Kikötés: 08.00 óra Indulás: 17.00 óra

Érkezés Marseille kikötőjébe a reggeli órákban. Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m?, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Barcelona, Spanyolország

Vasárnap, május 5. Kikötés: 14.30 óra Indulás: 21.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Barcelonában, mely a Földközi-tenger gyöngyszeme, színes és izgalmas katalán nagyváros, a modernizmus fővárosa. Az egyedülálló városképet Gaudí gyakran az építészeti dogmákat teljes mértékben elvető alkotásai határozzák meg. Picasso, Dalí, Miró is ihletet merített e mediterrán mesevárosban. Félnapos fakultatív panorámás városnézés során a csodás Passeig de Gracia úton haladva elsőként a több ezer színes csempével borított Casa Batlló látható kívülről, mely a Világörökség része. Ezt követően a Casa Mila előtt halad az út, majd a Güell park látható, ahol Gaudi és családja is élt. A program talán legkiemelkedőbb látnivalója Gaudi máig befejezetlen mesterműve, a Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom megtekintése. A gótikus épületet 2010-ben XVI. Benedek pápa emelte bazilika rangra, elkészültét követően - melyet 2026-ra, Gaudi halálának 100. évfordulójára terveznek - a világ legnagyobb bazilikája lesz. Visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Tengeren

Hétfő, május 6.

Egész napos hajózás a tengeren Cadiz irányába. Ezen a napon lehetőség nyílik az MSC Orchestra felfedezésére, számtalan szolgáltatás kipróbálására, animációs programokon való részvételre. A hajó fedélzetén négy étterem, kilenc bár, Spa-központ, kártyaszoba, kaszinó, diszkó, ajándékboltok, internetsarok, könyvtár és színház szolgálja a vendégek kényelmét. Az aktív kikapcsolódás kedvelői számára a kosárlabda-, a tenisz- és a squashpálya, valamint az edzőterem nyújt kikapcsolódást. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Cadiz (Sevilla), Spanyolország

Kedd, május 7. Kikötés: 08.00 óra Indulás: 17.30 óra

Cádiz Spanyolország délnyugati részén az Atlanti-óceán partján, egy félszigeten fekszik. Végeláthatatlan strandok, évszázados fák, varázslatos parkok, rengeteg őrtorony, keskeny utcák, patinás épületek -leginkább így foglalhatnánk össze mi vár az ide látogatókra. Tipikus andalúziai város, melynek óvárosi részei élesen elütnek az újabb városrészektől. Míg az óvárost a szűk, kis terekbe torkolló utcák jellemzik, addig az újabb részeken széles sugárutak futnak, modern épültekkel és nagy parkokkal. A reggeli kikötés után a cadizi kikötőből kb. kétórás autóbuszos utazást követően egész napos fakultatív kirándulás Andalúzia fővárosába, Sevillába. Spanyolország negyedik legnagyobb városa több mint 2000 éves, számos civilizáció hagyta itt történelmi műemlékeit. Óvárosa Európában a 3. legnagyobb, mely három világörökségi emlékkel is büszkélkedhet. A városnézés ebédet tartalmaz. A programok után visszautazás a cadizi kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Lisszabon, Portugália

Szerda, május 8. Kikötés: 08.00 óra Indulás: 17.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Lisszabonban. A nagy kiterjedésű óvárosban megállt az idő, az eldugott utcákon, a meredek lépcsőkön sétálva szinte a XVIII. században érezhetjük magunkat. A félnapos fakultatív kirándulás során a város főbb nevezetességei tekinthetők meg: a túra a város legrégibb negyedében, a romantikus és macskakövekkel kirakott Alfamában veszi kezdetét. A ,,Sé" katedrálisban tett látogatást követően a Baixa negyed felkeresése. A Rossio téren rövid szabadidő keretében mindenki a maga tempójában fedezheti fel a környék érdekességeit. Ezt követően továbbutazás a Belém-negyedbe: Látogatás a Belém-toronyhoz, mely az UNESCO Világörökség részét képezi: több portugál hajós felfedező innen indult útnak. Később a Confeitaria de Belém felkeresése, ahol a látogatók helyi édességet kóstolhatnak. Ezt követően a Szent-Jeromos kolostor felkeresése, melyet a XVI. században építettek, Vasco de Gama indiai felfedező útját követően. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Vigo (Santiago de Compostella), Spanyolország

Csütörtök, május 9. Kikötés: 08.00 óra Indulás: 18.00 óra

Kikötés a reggeli órákban Vigo kikötőjében. Fakultatív kirándulás Santiago de Compostelába, ahova kb. másfél órás buszos utazás során lehet eljutni. A félnapos városnézés során utazás Galícia fővárosába, a Szent Jakab-út végállomására, amely a világ negyedik legnagyobb katolikus zarándokhelye. A helyiek szerint az árkádos, köves utcák, esőben nyújtják a legvarázslatosabb látványt, amikor a város szinte ragyog. A város legkiemelkedőbb látnivalója, a katedrális megtekintése, amely Spanyolország legnagyobb román kori temploma, oltára feltételezhetően Szent Jakab apostol sírját őrzi. Az óváros és a katedrális az UNESCO Világörökség része. Idő függvényében rövid szabadidő során a város önálló felfedezésére nyílik lehetőség. Visszautazás a vigói kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap

Tengeren

Péntek, május 10.

Útban Anglia partjai felé ezen a napon a pihenésé a fő szerep. Az éttermek, bárok kulináris élményekkel várják az utazókat, napközben pedig animációs programokra lehet becsatlakozni, vagy pihenni a medence partján.

10. nap

Southampton (Windsor), Anglia

Szombat, május 11. Kikötés: 07.00 óra Indulás: 20.00 óra

Kikötés a kora reggeli órákban Southampton kikötőjében. Egész napos fakultatív kirándulás a windsori kastélyhoz, mely kb. másfél órás autóbuszos utazással érhető el. A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya egyike a brit királyi család legfontosabb rezidenciáinak. A program során az állami lakosztályok és a Szent György kápolna megtekintésére van lehetőség. A ,,State Apartments", azaz az állami lakosztályok termeit a királyi műkincs-gyűjtemény remekei díszítenek - köztük Rembrandt, Rubens, Canaletto festményei. A kápolnában több uralkodó sírja található, itt nyugszik VIII. Henrik és harmadik felesége, Jane Seymour, valamint I. György, illetve a néhai anyakirálynő és férje, VI. György lányukkal, Margit hercegnővel. A kápolna királyi esküvőknek is helyet ad: itt került sor legutóbb Harry herceg és Meghan Markle frigyére 2018. május 19.-én. A látogatást követően megálló Windsor városában, ahol egy rövid sétára van lehetőség a György korabeli utcákon, majd visszautazás a southamptoni kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

11. nap

Le Havre (Mont Saint Michel, Franciaország

Vasárnap, május 12. Kikötés: 07.00 óra Indulás: 20.00 óra

A kora reggeli kikötés után egész napos fakultatív kirándulás Mont Saint Michel kolostorához. Normandia vidéki tájain haladva kb. kb. 2,5-3 órás autóbuszos utazás után érhető el Franciaország varázslatos zarándokhelye, mely a Couesnon folyócska torkolatában kialakult gránitszikla alkotta sziget, 1 km-re Franciaország normandiai partjaitól. A legenda szerint Szent Aubert-nek, Avranches püspökének 708-ban megjelent Szent Mihály arkangyal, és azt kérte, hogy a sziklán építsen kolostort. A majdnem 100 évig tartó munkálatok eredményeként egy román stílusú, félköríves ablakokkal díszített, vaskos falakkal alátámasztott kolostor épült. A kolostor és az apátsági templom megtekintését követően mindenki egyénileg tehet sétát a sáncon, vagy a kolostor kertjében. A kirándulás mozgásukban korlátozottaknak nem ajánlott az emelkedők és az egyenetlen terepen történő séta miatt. A látogatás után visszautazás Le Havre kikötőjébe, vacsora és szállás a hajón.

12. nap

Tengeren

Hétfő, május 13.

Útban Hamburg felé még utoljára bekapcsolódhatnak a hajótársaság által szervezett programok valamelyikébe, kényeztethetik magukat a spa-ban vagy valamelyik étteremben.

13. nap

Hamburg, Németország

Kedd, május 14. Kikötés: 08.00 óra

Reggel érkezés Hamburg kikötőjébe. Németország második legnagyobb városának tengerhez fűződő történelmi viszonya meghatározó jelentőséggel bír már 1321 óta, amikor belépett a középkori kereskedő városokat tömörítő Hanza Szövetségbe. Múltját és jelenét is a tenger határozza meg, a dinamikusan fejlődő sokszínű város az ország legnagyobb kikötőjével rendelkezik. Reggel kijelentkezés a hajóról, majd a kikötőből indulva kb. háromórás autóbuszos panorámás városnézés veszi kezdetét, a város legfontosabb épületei és városrészei mentén. Az autóbuszos utazás után ebéd egy hangulatos étteremben, majd egyórás hajózás, mely során a várost egy másik perspektívából lehet megtekinteni. Ezt követően szabadidő a városközpontban, majd transzfer a hamburgi repülőtérre, utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapestre, érkezés késő esti órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. május 2 - 14. (11 éjszaka a hajón + 1 éjszaka Genovában)

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Genova és Hamburg - Budapest útvonalon turista osztályon;
transzfer légkondicionált autóbusszal;
11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában kétágyas kabinban;
1 éjszakai szállás a hajóút előtt helyi háromcsillagos szállodában Genovában reggelivel;
Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást);
félnapos városnézés Portofinóban ellátás nélkül;
egész napos városnézés Hamburgban ebéddel;
a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 119.000,- Ft /fő;
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj;(EUR 110/fő)
italcsomag igény szerint;
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás;
útlemondási biztosítás;
fakultatív programok.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Ár információk

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2019. 05. 02. (11 éjszaka hajón + 1 éjszaka Genovában) Utolsó kabin akciós áron!

Hajótársaság:MSC CruisesÚtvonal:
Genova (Olaszország) | Marseilles (Franciaország) | Barcelona (Spanyolország) | Cadiz (Spanyolország) | Lisszabon (Portugália) | Vigo (Spanyolország) | Southampton (Egyesült Királyság) | Le Havre (Franciaország) | Hamburg (Németország)
 

Az ár nem tartalmazza:
 
Marseille és Avignon

Időtartam: 7 óra

Az egész napos fakultatív kirándulás során a csoport felkeresi Dél-Franciaország két leglátogatottabb városát. Elsőként Marseille katedrálisának, a város legmagasabb pontján található Notre Dame de la Garde-nak a felkeresése. A székesegyházat Henri-Jacques Espérandieu építtette neo-bizánci stílusban egy ősi erőd alapjaira a XIX. században. Ezt követően másfél órás autóbuszos transzfer Avignonba, a pápák városába. A pápai palota egykoron erődként is szolgált, a XIV. században a nyugati kereszténység szimbóluma és székhelye volt. Alapterülete 15 000 m?, ezzel Európa legnagyobb gótikus stílusú épülete. 1995 óta a palota és Avignon történelmi központja az UNESCO Világörökség része. A délután további részében rövid szabadidő, majd visszautazás a kikötőbe. A kirándulás ebédet nem tartalmaz.Hírlevél feliratkozás