Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
KUBA ÉS A KARIBI ÁLOMSTRANDOK
Hajóutak, Karib-térségi hajóutak
Indulás 2019-02-26
Szállás típusa:
Hajó kabin
Ellátás:
Teljes ellátás
Szobatípus:
Belső...
Utazás:
repülő+hajó
Időtartam:
10 éj
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás:

Kuba és a karibi álomstrandok

Kuba a karibi szigetvilág legvarázslatosabb országa, egyedi retro hangulatának, időtlen szépségének nincs párja. Az MSC Opera hajóútjának különlegessége, hogy Havannából indul, így a program elején és végén is alkalom nyílik a mágikus kubai főváros felfedezésére. Belize maja emlékei, Honduras, Costa Maya és Cozumel álomszép strandjai és tengeri élményei után a kubai Varadero fehér homokú tengerpartján vár 3 éjszakás ötcsillagos all inclusive pihenés az utazókra.

1. nap

Havanna, Kuba

Kedd, február 26.Budapest - Havanna

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járatokkal, átszállással Havannába. Megérkezés a késő délutáni órákban, majd transzfer a hajóra. A kubai fővárosban járni olyan, akár egy időutazás. Varázslatos világa egyedi keveréke a karibi nagyvárosokénakés a szocialista retro hangulatnak. Eklektikus építészete 600 év történelméről mesél: a spanyol gyarmati paloták, a díszes szecessziós épületek és a kommunista idők kockaházai között az 50-es évek amerikai oldtimerei pöfögnek ráérősen. Havanna elengedhetetlen ,,kelléke" a házakból, jazzklubokból és szórakozóhelyekről kiszűrődő, mindent átjáró kubai zene, a salsa, a son, a rumba és a cha-cha-cha. Vacsora és szállás a hajón.

2. nap

Havanna

Szerda, február 27. Indulás: 23.55 óra

Reggeli után Havanna felfedezése egyénileg vagy fakultatív kirándulás a kalandos életű Nobel-díjas író Ernest Hemingway Kubában töltött éveinek nyomában. A félnapos kirándulás első állomása a Finca Vigía birtok San Francisco de Paulában. Az író egykori háza ma múzeum, ahol személyes tárgyai is megtekinthetők. Ezt követően utazás Havanna keleti részére Cojimar halászfaluba. Itt tartotta az író egykor Pilar nevű halászhajóját, kinek kapitányáról, Gregorio Fuentesről mintázta leghíresebb regénye, Az öreg halász és a tenger főhősét. Hemingway kedvenc éttermében, a La Terrazza del Cojimarban, a legendás Don Gregorio koktél kóstolására nyílik lehetőség, miközben a Cojimar-öbölre nyíló panorámában gyönyörködhetnek az utazók. A program a híres Ambos Mundos hotel megtekintésével folytatódik (kívülről), melynek 7 évig volt lakója Hemingway. Itt dolgozott az Akiért a harang szól című regényén is. A közelben található San Gerónimo Egyetem a XVIII. században épült és ezzel a legrégebbi egyetem Kubában. Ezután a Katedrális tér felkeresése, majd az elegáns Floridita bár megtekintése, ahonnan a híres Daiquiri koktél indult hódító útjára. A Hemingway által is kedvelt koktélt az író cukor nélkül és dupla rummal itta, így megalkotva a Hemingway vagy Special Daiquirit, mely a híres bárban meg is kóstolható. A program befejeztével, visszautazás a hajóhoz, majd késő éjjel kihajózás.

3. nap

Tengeren

Csütörtök, Február 28.

Egész napos hajózás a tengeren Belize irányába. Ezen a napon mindenki felfedezheti az MSC Opera világát. A hajón, éttermek, bárok, pub, szabadtéri futó- és gyalogpálya, edzőterem, jacuzzi, úszómedencék, vízi park, színházi előadások gondoskodnak a vendégek felhőtlen kikapcsolódásáról. Vacsora és szállás a hajón.

4. nap

Belize City, Belize

Péntek, március 1. Kitötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Érkezés a reggeli órákban Belize kikötőjéhez. Belize Közép-Amerika egyetlen hivatalosan angol anyanyelvű országa, de az utcák beszédében spanyol, kreol és indián nyelvek is keverednek. A csupán negyed magyarországnyi trópusi országot egykor maja indiánok lakták, területén mintegy 900 ősi maja rom és emlék található. Lagúnás partjai mellett őserdőkkel borított dombok, mahagónifák, cukornád-ültetvények és banánültetvények színesítik a vidéket. Belize partjainál húzódik a Belize Korallzátony, mely a közép- amerikai korallzátony-rendszer része és az ausztrál Nagy korallzátony után a második legnagyobb a világon. Félnapos fakultatív kirándulás Altun Ha maja romvárosába, melynek épületei és piramisai egy titokzatos indián település múltjáról tanúskodnak. A város romjainak csak egy részét sikerült feltárni az 1960-as években, a legtöbb piramis ma is az őserdő mélyén szunnyad. Legtekintélyesebb és egyben legmagasabb épületről, a kőmíves oltárok templomáról az egész vidék belátható. A páratlan leletek között az egyik legkülönlegesebb egy a napistent ábrázoló 4,5 kg-os jádeszobor. A kirándulás során az autóbusz út számos történelmi látnivaló mellett halad el: a Szent János katedrálisban a Moszkitó-part királyait koronázták a XVII. században. A királyság a mai Nicaragua és Honduras keleti partvidékén húzódott és a helyi moszkitó afro-amerikai lakosokról kapta nevét. A gyarmati kúria egykor a brit kormányzók lakóhelye volt. A program befejeztével visszautazás a hajóhoz. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap

Isla de Roatan, Honduras

Szombat, március 2. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 17.00 óra.

Kikötés a reggeli órákban Hondurasban, melynek partjait elsőként Kolumbusz pillantotta meg 1502-ben, azonban meghódítására csak később került sor. Kolumbusz érkezése előtt az ország a Maja Birodalom része volt. A Közép-Amerika szívében, a Karib-tenger és a Csendes-óceán ölelésében elhelyezkedő ország területén számos nemzeti park és természetvédelmi terület található. A nap során a sziget strandjait fedezhetik fel a pihenni vágyók egyénileg vagy szervezetten. Félnapos fakultatív programként a West Bay végtelen, fehérhomokos, kókuszpálmákkal és mandulafákkal övezett strandjai nyújtanak pihentető szórakozást. A program során frissen grillezett ételt szolgálnak fel. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap

Costa Maya, Mexikó

Vasárnap, március 3. Kikötés: 08.00 óra. Indulás: 18.00 óra.

Érkezés a reggeli órákban ezt követően egész napos strandolási lehetőség a mexikói Costa Maya csodálatos fehérhomokos tengerpartján egyénileg. Costa Maya paradicsomi környezetben, türkizkék tenger, finom homokos tengerpartok, trópusi erdők, korallzátonyok, és csodálatos régészeti lelőhelyek között található. Akik egy életreszóló, különleges élményre vágynak, másfél órás fakultatív program keretében megismerkedhetnek és úszhatnak a delfinekkel. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap

Cozumel, Mexikó

Hétfő, március 4. Kikötés: 07.00 óra. Indulás: 16.00 óra.

A reggeli órákban kikötés a mexikói Cozumelben. Egésznapos fakultatív kirándulás a Yucatán-félszigeten elhelyezkedő fantasztikus Xcaret Ökológiai és Archeológiai Parkba. A park mindenki számára tartogat izgalmakat. A ,,Gyerekvilágnál" vízi csúszdák, medencék, homokozók, függőhidak, labirintus várja a fiatalabb korosztályt. Természeti szépségekből is színes a választék: van itt madárház, pillangóház, denevérbarlang, botanikus kert. Az akváriumban egzotikus halak, korallok, teknősök láthatók, a parkot átszelő folyón csónakázni és búvárkodni lehet (felár ellenében). A kulturális látnivalók között templom, mexikói temető, múzeum és egy maja falu replikája is megtalálható. Ezen felül különböző előadások: lovasbemutató, latin táncelőadás és a Voladores - ,,repülő emberek" különleges bemutatója is látható. Étkezésre és vásárlásra 11 étteremben, ajándéküzletben, kézművesboltokban van lehetőség. Visszautazás a hajóra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap

Havanna/Varadero, Kuba

Kedd, március 5. Kikötés: 10.00 óra.

Megérkezés Havannába a kora délelőtti órákban. Kijelentkezés a hajóról, majd városnézés a legendás és egyedülálló hangulatú kubai fővárosban. Az UNESCO Világörökség részét képező, koloniális palotákkal övezett óvárosban egymást érik a kulturális és történelmi látnivalók. Séta az óvárosban a négy leghíresebb tér, a Plaza de Armas, a Plaza San Francisco de Asis, a Katedrális tér és a Plaza Vieja megtekintésével. Ezt követően a gyalogos városnézés a város jól ismert és egyik leghosszabb sétálóutcáján az Obispo utcán folytatódik. Nem lenne teljes a program a Rum Múzeum megtekintése nélkül, ahol természetesen kóstolásra is lehetőség van. Ebéd egy helyi, családias étteremben Ó-Havannában, majd a Callejon de Hamel különleges ,,street art" utcácskájának megtekintése. A városnézés autóbusszal folytatódik Új-Havanna Vedado városrészének felfedezésével. A Forradalom téren hamisítatlan havannai élmény, közel 45 perces autózás következik az 1950-es évek régi amerikai autóival a tengerpart mentén a híres Malecónon. A Morro várat elérve még egy utolsó pillantás a gyönyörű Havannára, majd továbbutazás autóbusszal Varaderóra, a világ egyik legkedveltebb és legszebb üdülőövezetébe. Fehérhomokos strandjai, all inclusive szállodái tökéletes kikapcsolódást nyújtanak minden korosztály számára. Vacsora a szállodában.

9-10. nap

Varadero, Kuba

Szerda, március 6. Csütörtök, március 7.

Egész napos pihenés és all inclusive ellátás a szállodában.

11. nap

Varadero/Havanna, Kuba

Péntek, március 8.

Kijelentkezés a szállodából, transzfer a havannai repülőtérre, majd hazautazás a késő esti órákban.

12. nap

Havanna - Budapest

Szombat, március 9.

Megérkezés Budapestre a délutáni órákban.

Minimum létszám: 20 fő

Időpont: 2019. február 26. - március 09. (7 éjszaka a hajón + 3 éjszaka Varaderon)

Magyar állampolgároknak a kubai beutazáshoz a visszaérkezést követő, további 6 hónapos érvényességgel rendelkező útlevél, valamint érvényes vízum (turistakártya) szükséges, melyet irodánk állít ki. A turistakártyát nem szabad összehajtani, meggyűrni! Belépéskor a perforáció mentén a kártya első felét letépik és elveszik. A kártya második, lepecsételt felét kérjük, őrizze meg a hazautazásig!A hajóval történő utazás során kétszer lépnek be Kubába. Az utazáshoz személyenként 1 db kubai turistakártyát kell vásárolni, mely az érkezéskor a belépéshez szükséges. A másik kártyát (kb. 15 EUR/fő), a hajón kell igényelni és fizetni.

A részvételi díj az alábbi szolgáltatások árát tartalmazza:

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest - Havanna - Budapest útvonalon, turista osztályon;
Transzfer autóbusszal;
7 éjszakai szállás a hajón kiválasztott kabinkategóriában kétágyas elhelyezéssel;
3 éjszakai szállás Varaderon kétágyas szobákban All-inclusive ellátással;
Teljes ellátás a hajóút során (italfogyasztással, melynek tartalmáról munkatársaink adnak tájékoztatást);
Hajóút végén egész napos városnézés Havannában;
A hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata;
Audioguide használata a fakultatív kirándulások és a városnézések során;
Magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Az útvonal és a fakultatív programok változtatásának jogát a hajótársaság - akár a hajóút közben is - fenntartja.

A meghirdetett fakultatív programokon történő részvétel nem kötelező. Amennyiben minimum 10 fő jelentkezik, a programot magyar idegenvezető kíséri. A hajón más programot is meghirdetnek a hajótársaság szervezésében, azokra a helyszínen lehet jelentkezni és helyi angolul beszélő idegenvezető kíséretében lehet részt venni. Az előre befizetett és megrendelt csoportos fakultatív programokról a hajón történő átjelentkezésre nincs lehetőség.

A részvételi díjon felül fizetendő:

Illetékek: 209.000,- Ft /fő,
a helyszínen kijelentkezéskor fizetendő kötelező szervizdíj (EUR 70/fő)
kubai turistakártya
baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
útlemondási biztosítás,
fakultatív programok.

Útlemondási biztosítás megkötését javasoljuk, mely a részvételi díj 2 %-a; Groupama Garancia betegség-, baleset- és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve az útlemondási biztosítás a részvételi díj 1,5 %-a. Útlemondási biztosítás kizárólag a hajóút lefoglalásakor köthető.

Szállás:

MSC Opera szolgáltatások

4 medence, szolárium.
10 étterem és bár, szabadtéri poolbár.
SPA, törökfürdővel, masszázzsal, napozóterasszal.
Röplabdapályával, fitneszterem, shufflebord, squash, tenisz.
Konferenciaterem, 4D mozi, színház, diszkó, bowling.
Gyermeksziget, gyerekdiszkó.
Kaszinó, könyvtár, boltok, fotó shop és galériaTechnikai adatok

Súly: 65,591 tonna
Utas kapacitás: 2.679 fő
Fedélzet: 13 Hosszúság: 274,9 méter
Magasság: 54 méter
Szélesség: 32 méter
Legbagyobb sebesség: 21,1 csomó
Átlagos sebesség: 18 csomó

Szobák:

Belső kabin

440 db kb. 13 m2-es légkondicionált belső (ablak nélküli) kabin franciaággyal, mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható - a mozgáskorlátozott kabinok kivételével). A kabinok televízióval, telefonnal, minibárral, széffel, zuhanyzós fürdőszobával, valamint díj ellenében vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek.
 Külső, óceánra néző kabin

339 db, 13 m2 alapterületű légkondicionált óceánra néző kabin, franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), televízióval, telefonnal, minibárral, széffel, zuhanyzós fürdőszobával, valamint díj ellenében vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőséggel. Az MSC Opera hajóján lekérésre lehetőség van nappali és háló részből álló családi kabin foglalására is, melynek legfeljebb 4 fekhelye között emeletes ágy is lehet. Néhány kabin az Arpa fedélzeten korlátozott kilátással rendelkezik.
 Balkonos kabin

204 db kb. 15-16 m2 alapterületű légkondicionált privát balkonos kabinok, franciaággyal (mely igény esetén, lekérésre két egyszemélyes ággyá alakítható), televízióval, telefonnal, minibárral, széffel, zuhanyzós fürdőszobával, valamint díj ellenében vezeték nélküli internet csatlakozási lehetőséggel.

Az MSC hajók légkondicionált kabinjainak általános felszereltsége: telefon, rádió, TV, széf, hajszárító, minibár.Élménycsomagok: Bella, Fantastica, Wellness, AureaAz MSC élménycsomagok világa:

Az MSC hajótársaság útjai nem csupán az utazás és a felfedezés örömét adják. Az egyes kabintípusokhoz hozzárendelhető élménycsomagok lehetővé teszik, hogy mindenki a saját igényeinek megfelelő szolgáltatásokban, kényeztető programokban és ellátásban részesüljön!Bella élménycsomag

Komfort és szórakozás.
A Bella élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, külső kabin részleges kilátással, tengerre néző kabin és balkonos kabin.
Szolgáltatások:
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában

 • étkezések a fedélzeten: büféétkezés limitált italfogyasztással a nap 20 órájában

 • fedélzeti szórakoztató programok és tevékenységek napközben

 • esti szórakoztató programok: Broadway-stílusú színházi show-k

 • fedélzeti sportok: a hajó felszereltségétől függően kosárlabda-és futópálya, úszómedence, felszerelt edzőterem panorámával

 • gyerekprogramok: belépés az MSC hajóinak gyerekklubjaiba, melyek kisgyermek kortól tinédzser korig nyújtanak szórakozást

 • személyre szabott kényelem: több nyelven beszélő személyzet a nap 24 órájában

 • ülőhely kiválasztási lehetőség a vacsoránál (a szabad kapacitás függvényében

 • csoportos hajóutaknál nem lehetséges) - MSC klubkártya pontgyűjtési lehetőség

Fantastica élménycsomag

Kényelem magasfokon. A Fantastica élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, tengerre néző kabin, családi kabin, balkonos kabin és lakosztály.
A Fantastica élménycsomag a Bella élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

 • elsődleges helyválasztás vacsoránál

 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából

 • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára (a programok hajónként eltérhetnek és a szabad kapacitás függvényében lehetségesek)

Wellness élménycsomag

A fittség jegyében. A Wellness élménycsomaghoz választható kabintípusok: belső kabin, tengerre néző kabin, balkonos kabin.
A Wellness élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

 • elsődleges helyválasztás vacsoránál

 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából

 • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára

 • szállás a kiválasztott kabinkategóriában a felsőbb szinteken, kedvezőbb fekvéssel

 • elsődleges helyválasztás vacsoránál

 • 24 órás szobaszerviz ingyenes kabinba szállítással

 • kontinentális reggeli a kabinban (ingyenes reggelivel és kabinba szállítással)

 • 50%-os kedvezmény a fitnesz foglalkozások (pl. jóga) és a személyi tréner árából

 • egybenyitható ,,super" családi kabin lehetőség (a szabad kapacitás függvényében)

 • különleges oktató és rekreációs programlehetőségek a gyerekek számára

Aurea élménycsomag

All Inclusive kényeztetés . Az Aurea élménycsomaghoz választható kabintípusok: balkonos kabin, lakosztály.
Az Aurea élménycsomag a Fantastica élménycsomagon felül az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
 • elhelyezés a felsőbb szinteken lévő Superior tengerre néző kabinokban

 • All Inclusive korlátlan italfogyasztás

 • vacsora a büféétteremben elkülönített részen rugalmas étkezési időponttal

 • elsőbbségi beszállás

 • Spa-csomag: üdvözlő koktél, személyenként egy masszázs, fürdőköntös, papucs és szépségápolási termékek bekészítése a kabinba

 • belépés a termál részlegre (csak felnőtteknekhozzáférés a privát napozóteraszhoz (csak felnőtteknek)Ár információk

Az ár tartalmazza:

Indulási időpontok:

2019. 02. 26. (7 éjszaka hajón +3 éjszaka Varaderon)

Hajótársaság: MSC CruisesÚtvonal:
Havanna/Kuba | Belize város/Belize | Isla de Roatan/Honduras | Costa Maya/Mexikó | Cozumel/Mexikó | Havanna/Kuba
 

Az ár nem tartalmazza:Hírlevél feliratkozás