Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Szomszédolás Szlovákiában borkostolóval
Szlovákia, Körutazás Szlovákiában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Önellátás
Szobatípus:
Utazás:
Busz
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Leírás: Időtartam: 1 nap
Utazás: autóbusszal

Ellátás: önellátás

Közlekedés: autóbusszal

Program: Indulás reggel 6:00-kor Budapest, 8. kerület, Blaha Lujza tér, Corvin áruház parkolójából (Vidéki felszállást foglaláskor jelezzék). Érkezés Betlérre, ahol megtekintjük az Andrássy-kastélyt, miközben megismerkedhetünk a magyar főnemesség 18-19. századi lakáskultúrájával: képtár, zene-és vadász szalon. A kastély rekonstrukciójáéért Európa Nostra díjjal jutalmazták. Az Andrássy család férfi tagjai éltek-haltak a vadászatért, és az egzotikus, különleges tárgyakért. Így a kastélyban többek között láthatunk egy bebalzsamozott elefántfejet, fagyott eszkimó bébi múmiát, egy eredeti szamuráj öltözéket, különleges fegyvereket, és számos más páratlan relikviát. A kastélylátogatás után séta a kastélyhoz tartozó gyönyörű angolkertben, mely a mai 75 hektárjával Szlovákia legnagyobb gondozott kertje.
Következő állomásunk a Gombaszögi-barlang. A barlang a Szlovák-karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik. Főleg a szalmacseppköveiről ismert. A Szlovák- és Aggteleki- karszt barlangvilág keretében a világtermészeti örökségének listáján szerepel.
Délután felkeressük a méltán híres Tokaji borút egyik állomását Tőketerebesi járásban. A tokaji borról joggal azt tartják, hogy a ,,borok királya és a királyok bora", ugyanis a múltban nem hiányozhatott egyetlen európai uralkodó asztaláról sem.
Napjainkban a kis- és nagytoronyai központtal rendelkező Tokaji borút tíz borfajtával várja a látogatókat (mi is többet megkóstolunk ebből) A borút érdekessége a vulkanikus eredetű, úgynevezett tufakőzetbe vájt középkori tokaji borpincék. A borpincék a török elleni küzdelem idejéből származnak, és bizonyos mértékig a portyázó rablóhadak elleni védelem biztosítására is szolgáltak. A pincék egy része 16 méter mélységig lett kivájva.
Indulás haza. Útközben egy rövid megálló Borsiban, a Rákóczi kastélynál(kívülről), ahol 1676.03.27.-én látta meg a napvilágot II. Rákóczi Ferenc erdélyi fejedelem. A jelenleg romos állapotban lévő várkastély felújítás jelenleg is zajlik.
Visszaérkezés a kiindulási helyre az esti órákban.

Kedvezmények: Részvételi díj:11.990 Ft/fő
Akciós részvételi díj: 8.490 Ft/Fő

Ár információk

Az ár tartalmazza:

 • az autóbuszos utazás, és az idegenvezetés költségét.

Az ár nem tartalmazza:

 • Adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő (buszon fizetendő)
  Belépők hozzávetőleges árai kb.:
  Gombaszögi- barlang: Felnőtt: 5 EUR/fő, diák: 4 EUR/fő, gyerek(6-15 év): 2,5 EUR/fő
  Betléri kastély: Felnőtt: 6 EUR/fő, diák/gyerek/nyugdíjas: 4 EUR/fő
  Borkóstoló: 15 EUR/fő
  Az árak tájékoztató jellegűek!
  BBP biztosítás: 550 Ft/fő (70 éves korig)
  BBP biztosítás: 1.100 Ft/fő (70 év felett)
  20.000 Ft/fő alatti részvételi díj esetén a részvételi díj egy összegben fizetendő jelentkezéskor!
Hírlevél feliratkozás