Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Portugália - Ezt látnia kell! ***
Portugália, Lisszabon
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Reggeli
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

Körutazásunk Portugáliát mutatja be, amely egyre népszerűbb úti célja az igényes, kozmopolita utazónak. Látnivalókban, történelmi helyszínekben, valamint gasztronómiai élményekben gazdag programunk során megtapasztalhatják a helyiek híresen kedves vendéglátását! Mivel utasaink körében Madeira igen népszerű, ezért ebbe az átdolgozott programba már az örök tavasz szigete is bekerült. Utunkat magasan képzett és a helyszínt kitűnően ismerő, magyar nyelvű idegenvezető kíséri már Budapestről.

Program:

1. nap: Budapest - Lisszabon

Elutazás Budapestről, a TAP Portugál légitársaság menetrendszerinti járatával Lisszabonba. A megérkezés után transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Szállás Lisszabonban.

2. nap: Lisszabon

Reggeli a szállodában, majd egész napos városnézés Lisszabonban. VII. Eduardo, a Marques de Pombal terek, valamint a Szabadság sugárút után a belvárosi Rossio negyed buszos bemutatása. A balvárost jelentő Baixa negyed, ahol 18. századi épületek ölelik körül a divatos boltokat. A Praca do Commercio szellős terén átsétálva érjük el a Tagus folyó partját. Innen a városnézés a Belém negyedben folytatódik, a Szent Jeromos kolostor templomának felkeresésével és a kihagyhatatlan Belém torony és a Felfedezők emlékműve melletti sétával. Végül látogatás a város leghíresebb kávézójában, a Confeitaria dos Pastéis-ben. Szállás Lisszabonban.

3. nap: Sintra, Cabo da Roca, Cascais, Estoril

Reggeli a szállodában, majd egésznapos kirándulás Lisszabon környékén. Első állomás a Sintra történelmi negyedében található Nemzeti Palota. Majd Cabo da Roca felkeresése, amely az Európai kontinens legnyugatibb pontja. Guincho tengerparti régióján áthaladva érjük el Cascais-t, ahol lehetőség szerint rövid séta az elbűvölő belvárosban. Estoril érintésével visszautazás Lisszabonba. Szállás Lisszabonban.

4. nap: Nazaré, Batalha, Fátima, Coimbra

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egésznapos kirándulásunk Nazaré festői városában kezdődik, majd következik Batalha ahol a Világörökség részét képező monostort keressük fel. Majd Fátimát keressük fel, amely a világhírű Mária kegyhely és a csodák tiszteletére épült bazilika otthona.  Továbbutazás Coimbrába, ahol szállás.

5. nap: Coimbra, Aveiro, Costa Nova, Porto

Reggeli a szállodában, majd Coimbrában az óvárosi domb tetején álló egyetem felkeresése, amely 1290-es alapításával Portugália legrégebbi egyeteme. A városnézés során kívülről megtekinthető az ó- és új katedrális és a Szent Kereszt templom. Délután továbbutazás Aveiro festői városába (a portugál Velence), ahol séta, majd Costa Nova tradicionális, selyemcukorkák színeiben pompázó házai adnak remek fotótémát. Szállás Portóban.

6. nap: Guimares, Braga, Viana do Castello, Porto

Reggeli a szállodában, majd utazás Guimaraes-be, ahol gyalogos városnézés az óvárosban ahol a Grófi Palota állít emléket a 868-ban kikiáltott Első Portugál Grófságnak. Séta a kihagyhatatlan belvárosban, a Santa Maria utca és a Senhora da Oliveira tér. Utunk következő állomása Braga, ahol séta az óvárosban és a Jó Jézus szentély felkeresése. Viana de Castello-ban a Szent Lucia bazilika meglátogatása után a város csodás panorámáját csodálhatjuk meg. Szállás Portóban.

7. nap: Porto - Funchal

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból. Egésznapos városnézés Portóban az ország második legfontosabb városában: a város üzleti negyede a Boavista, majd a Castello do Queiro a Douro folyó deltájánál, látogatás a 18. századi Clérigos óratoronynál és végül Világörökség részét képező Riberia negyed. A városnézés végeztével a késő délutáni órákban egy korai vacsora (a félpanziós ellátásra befizetett utasaink számára) következik Portó egyik hangulatos éttermében (a repülő menetrendje miatt ezen a napon nem lehet megoldani a szállodai vacsorát), majd transzfer a portói repülőtérre. Egy esti repülőjárattal utazás Madeira szigetére. A megérkezés után transzfer a hotelbe, szállás Funchalban.

8. nap: Madeira - Funchal

Reggeli a szállodában, majd egész napos kirándulás Madeira szigetén, ebéddel: a festői halászfalu Camara do Lobos, a világ második legmagasabb tengerparti sziklaszirtje Cabo Girao, a természet erői által formált ,,medencék" Porto Moniznál. Szállás Funchalban.

9. nap: Madeira - Funchal

Reggeli a szállodában, majd egész nap szabad. Fakultatív városnézés Funchalban: 12 000 Ft / fő. A városnézés során felkeressük a híres funchali piacot, ahol a számtalan friss gyümölcs, zöldség és virág teszi próbára érzékszerveinket. Fényképezési lehetőség a 15. századi katedrálisnál, majd a világhírű Madeira bor kóstolására nyílik lehetőség, végül a kihagyhatatlan botanikus kertet keressük fel. Szállás Funchalban.

10. nap: Madeira - Funchal - Lisszabon

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés a szobákból, a csomagok a szállodában maradhatnak. Egész nap szabad. Az esti órákban transzfer a repülőtérre, Funchal - Lisszabon járattal érjük el ismét a kontinenst. Közvetlenül éjfél előtt indul a Lisszabon - Budapest járat, hazautazás.

11. nap: Lisszabon - Budapest

A menetrend szerint érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Ár információk

Ár tartalmazza:

Repülőjegyet a TAP Portugal légitársaság menetrend szerint közlekedő járataira (fedélzeti ellátással), személyenként 1 db feladott poggyászt (max. 23 kg), személyenként 1 db kézipoggyászt, 9 éjszaka szállást helyi 3 és 4 csillagos szállodákban, reggelis ellátást, transzfereket és kirándulásokat, a városnézéseket a csoporttal együtt utazó magyar nyelvű idegenvezetéssel, valamint a helyi idegenforgalmi adókat. A részvételi díjban szereplő menetrend szerinti repülőjegy ára, meghatározott speciális díjtételű turista osztályra érvényes, a helyek korlátozott számban foglalhatók. Az ettől eltérő díjtételű repülőjegy foglalása a részvételi díjat befolyásolja. A menetrend szerinti repülőjegyek speciális lemondási/módosítási feltételei miatt az ÁSZF-től eltérő feltételek érvényesülnek: a repülőjegyek kiállításuk után nem visszatéríthetők és nem módosíthatók, illetve az előleg összege magasabb lehet!

Ár nem tartalmazza:

Repülőtéri illetéket, félpanziós felárat, a belépőjegyek kötelező felárát (Jeronimos kolostor, Sintra palota, Batalha kolostor, Coimbra egyetem, Braganza grófi palota), útlemondási biztosítást, valamint a betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

Előleg:

Foglaláskor a teljes részvételi díj 40%-a fizetendő. Amennyiben a jelentkezés az indulás dátumához képest 30 napon belüli, már a teljes részvételi díj fizetendő.

Vízum: Magyar állampolgárok személyazonosításra alkalmas, érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal, vízum nélkül léphetnek be schengeni területre, tehát Portugáliába is. 90 napig tartózkodhatnak mindenféle külön engedély vagy bejelentés nélkül. A személyazonosító igazolványnak és/vagy az útlevélnek a hazautazástól számított további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. 2009. június 28-ától a 14 éven aluli kiskorúak számára is igényelhető személyazonosító igazolvány, így európai utazásaikhoz a kiskorúak számára sem feltétlenül szükséges kiváltani az útlevelet.

Hírlevél feliratkozás