Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Jordánia körutazás az őszi szünetben pihenéssel Aqaba tengerpartján
Jordánia, Körutazás Jordániában
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülő
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

 

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Garantált indulás. Utolsó helyek! 

 

Jordánia számtalan látnivalóval kápráztatja el látogatóit: ősi várak, sivatagok, bibliai emlékhelyek, tengerpartok várnak felfedezésre! Felejthetetlen élmény lesz a lebegés a Holt-tenger vizében vagy Petra látványa gyertyafényben!

Dátum: 2021. október 24-november 1.
Időtartam:
9 nap/7 éj
Utazás:
Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő:
kb. 5,5 óra
Elhelyezés:
3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás:
félpanzió
Idegenvezetés:
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám:
20 fő

 

Jordánia körutazás az őszi szünetben pihenéssel Aqaba tengerpartján ajánlatunk programleírása

1. nap: utazás Ammanba

Elutazás Budapestről a reggeli, órákban, átszállás Isztambulban, érkezés Ammanba a késő esti órákban, transzfer a szállodába (2 éj, a késői érkezés miatt nincs vacsora).

2. nap: Jerash és Ajloun vára

Reggel kirándulni indulunk Ammantól északra. Ellátogatunk Ajloun várába, ami a Közel-Kelet egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, a várkastély az iszlám építészet szép példája. Következő állomásunk Jerash ősi római kori városa lesz, ahol megcsodálhatjuk a meglepően jó állapotban fennmaradt épületeket. A legfontosabbak: Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az Északi és Déli színházak, az Ovális fórum, Artemisz temploma, az Északi és Déli kapu, a Cardo Maximus és a Nymphaneum. Délután visszautazás Ammanba.


3. nap: Madaba, Mt. Nebo, és Kerak vára

Délelőtt Madabába utazunk, a város legismertebb látnivalója a Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázoló 6. századi mozaik. Továbbutazunk a Nébó-hegyhez, a Biblia szerinte erre a hegyre ment fel Mózes, hogy halála előtt még megpillanthassa az ígéret földjét. Kerak, a Szentföld legjelentősebb keresztes vára, a 12. században épült. A magaslatról tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. A szállásunk Petrában lesz (2 éj).

4. nap: Petra

Az egész napot Petra felfedezésével töltjük. A Szik 1 km hosszú sziklahasadékán keresztül haladva érjük el a nabateusok egykori fővárosát, megcsodáljuk a vörös sziklából kifaragott város monumentális templomait, színházait, síremlékeit és lakóházait. Este fantasztikus élmény vár a csoportra, megcsodálhatjuk a gyertyákkal megvilágított ókori város látványát a Petra by night program keretén belül.

5. nap: Wadi Rum és Aqaba

Reggeli után Aqaba felé utazunk, út közben 3 órás dzsip túrán veszünk részt Wadi Rum sivatagában, homokdűnék és holdbéli tájat idéző sziklaalakzatok között. Délután bejelentkezés a tengerpart közelében fekvő szállodába, szabad program (2 éj).

6. nap: Aqaba

Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

7. nap: Ma In vízesés, Holt-tenger

Búcsút veszünk Aqabától és a Holt-tenger felé utazunk. Út közben Hammamat Main termál vízeséséhez látogatunk, ahol meg is mártózhatunk, vagy relaxálhatunk a vízesés mögötti barlangok természetes szaunájában. Délután elfoglaljuk szállásunkat a Holt-tenger partján (1 éj) és az érkezés függvényében megmártózhatunk a Holt-tengerben is. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen.

 

8-9. nap: Bethany, Amman

Délelőtt Bethany-ba látogatunk, a Jordán-folyó partjához, itt keresztelte meg Jézust Keresztelő Szent János. Délután visszautazás Ammanba, ahol egy gasztronómiai élményekkel átszőtt sétán keresztül ismerkedünk meg jobban a várossal. A nap zárásaként késő este közös vacsorával búcsúzunk Jordániától. Éjjel transzfer a repülőtérre, elutazás az éjfél utáni órákban, az isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a délelőtti órákban.


A programok sorrendje változhat!

Ár információk

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, 7 éjszaka szállás félpanziós ellátással, programok a leírás szerint, magyar idegenvezetés, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 109 000 Ft/fő, utasbiztosítás, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 40-50 USD/fő).

egyágyas elhelyezéssel: 499 900 Ft/fő

Hírlevél feliratkozás