Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Kanári-szigetek: 5 sziget!
Spanyolország, Körutazás Spanyolországban
Indulás
Szállás típusa:
Program szerint
Ellátás:
Félpanzió
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

KANÁRI-SZIGETEK - 5 SZIGET!
GRAN CANARIA – LANZAROTE – LA GRACIOSA – TENERIFE – LA GOMERA

Időpontok: 2020. január 21 - 31.

A Kanári-szigetek az Atlanti-óceán egyik elragadó szigetcsoportja, mely földrajzilag közelebb van Afrika partjaihoz, mint Európához, közigazgatásilag mégis Spanyolországhoz tartozik. Virágzó úti cél, a szó minden értelmében! Kivételes földrajzi adottságainak köszönhetően, egész évben, korosztálytól függetlenül - a turisták kedvelt úti célja! Tenerife büszkélkedik Spanyolország legmagasabb hegyével, a 3.718 m magas Pico de Teidevel.

Utazás: Budapest – Gran Canaria és Tenerife – Budapest útvonalon menetrend függvényében repülővel. Gran Canaria – Lanzarote – Tenerife között belső repülő járattal. A körút során légkondicionált autóbusszal és hajóval La Graciosa valamint La Gomera szigetére.

Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban

Ellátás: félpanzió a 2. nap reggelitől (reggeli és vacsora) és 1 alkalommal ebéd a La Gomera program során

 

1. nap: Budapest – Gran Canaria
Repülés Gran Canariara szigetére menetrend függvényében, majd transzfer a szállodához. Szállás.

2. nap: Las Palmas
Reggeli után felfedezzük a sziget - és egyben a szigetcsoport - fővárosát, LAS PALMAS-t. Innen indult Kolumbusz Kristóf tengeri utazására az Újvilág felé. Városnézés: Kolombusz ház, Szent Anna katedrális, kanári falu, kikötő stb.. Vacsora, szállás.

3. nap: Bandama-kráter – Teror – Cruz de Tejeda – Arucas – Lanzarote
Reggelit követően utazás a BANDAMA-kráterhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a sziget északi részére. Gran Canaria legrégebben lakott területe, a hegyekben fekvő bájos kisváros TEROR, mely a helyiek zarándokhelye. CRUZ DE TEJEDA népszerű kilátóhely, ahonnan a sziget összes hegycsúcsa a szemünk elé tárul. ARUCAS-ban megcsodáljuk a hatalmas San Juan Bautista templomot, mely a Kanári-szigetek legnagyobb temploma. Délután transzfer a reptérre, repülés LANZAROTE-ra. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

4. nap: Lanzarote: Timanfaya Nemzeti Park – El Lago Verde – Los Hervideros – La Geria
Ismerkedés Lanzarote nyugati részével, elsőként az 1974-ben alapított Timanfaya Nemzeti Parkkal. A holdbéli táj - különböző méretű kráterek, megkövült lávafolyamok - 1730-1736 között alakult ki, kb. 100 vulkánkitörés következtében. A nemzeti park csak szervezetten látogatható, mivel a központi kráter még mindig aktivitást mutat. Először egy buszos túrát teszünk, majd megtapasztalhatjuk milyen forróság uralkodik a talpunk alatt. EL LAGO VERDE, egy színpompás vulkáni kráter, melyet az óceán beáramló vize töltött fel. A LOS HERVIDEROS partszakaszon ismerkedünk az óceán hullámai által alkotott, változatos bazaltszikla alakzatokkal, átsétálunk a természetes hidakon. A sziget borait a közelmúltban kezdték felfedezni és elismerni, a leghíresebb közülük a Malvasia. LA GERÍA hagyományosan művelt szőlőskertjeiben a tőkéket egyesével, karó nélkül ültetik kis, kőkorlátokkal kerített mélyedésekbe. Látogatás egy borászatban, kóstolóval és vásárlási lehetőséggel. Vacsora, szállás.

5. nap: Tahíche és környéke
A Fundación César Manrique, a híres polihisztor César Manrique egykori lakó- és alkotóhelye, mely nem egyszerűen „csak egy ház”, ilyet máshol nem láthatunk! A művész a természet és az építészet páratlan harmóniájában, földalatti lávabuborékokból képződött barlangokból alakította ki az építményt. César Manrique munkásságával rengeteget tett azért, hogy a sziget megmaradjon eredeti szépségében. A Museo el Patio, Lanzarote látványos mezőgazdasági múzeuma, mely napjainkban is foglalkozik növénytermesztéssel. Megismerkedhetünk a kanári földművesek életével és mindennapjaival. Monumento de la Fecundidad al Campesino, egy 25 méter magas termékenységi emlékmű, melyet César Manrique ötlete alapján kiselejtezett hajótest lemezekből hegesztettek össze. Vacsora, szállás.

6. nap: Arrecife – Mirador del Rio – La Graciosa
Irány ARRECIFE, mely 1852 óta a sziget fővárosa. A nyüzsgő kikötőváros összeköttetést biztosít Afrikával és Európa számos városával. A sziget északnyugati részén, 474 méterrel a tengerszint felett magasodó Mirador del Rio-ról gyönyörű kilátás nyílik Lanzarotéra, a szomszédos La Graciosa szigetére és az óceánra. Egykor jelentős védelmi szerepe volt, a helyiek innen tartották szemmel a kalózok mozgását. Délutáni programunk LA GRACIOSA, a csend és nyugalom szigete. Orzolából kb. 20 perces hajóút után érjük el a Kanári-szigetek legeldugottabb kincsét, melyet kb. 2 órás dzsip túra keretében fedezünk fel. Vacsora, szállás.

7. nap: Kirándulás Lanzarote észak-keleti részére - Tenerife
Cueva de los Verdes, a Corona vulkán lávafolyama által kialakított barlangrendszer, melyet egykor menedékként használtak a szigetlakók. Különleges akusztikája miatt, egy része koncertteremnek ad otthont. A látogatás végén egy titokzatos élményben lesz részünk. A közelben található Jameos del Agua 48 km hosszú barlangrendszer, melynek egy kristálytiszta vizű kis tavában a világon egyedülállóan fehérszínű, mélytengeri vak rákok élnek. A César Manrique tervei alapján kialakított Jardin de Cactus több mint 1000 kaktusznak ad otthont. Délután transzfer a reptérre, repülés TENERIFE-re. Transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

8. nap: Teide Nemzeti Park – La Orotova – Puerto de la Cruz
A folyók és tavak nélküli sziget közepén áll Spanyolország legmagasabb hegye, a Pico de Teide (3718 m). Autóbusszal kb. 2000 m-es tengerszint feletti magasságig jutunk fel a „holdbéli tájra”, ahol korábbi vulkánkitörések nyomán létrejött alakzatok, megdermedt lávafolyamokat láthatunk. Továbbutazás a hangulatos LA OROTOVA-ba, melynek épületei a tenerifei tradicionális építőművészet emlékeit őrzik. Gazdagon faragott erkélyek és árnyas, virággal teli udvarok között sétálunk. PUERTO DE LA CRUZ, az egykori halászfalu napjainkra népszerű turistaparadicsommá fejlődött. Botanikus kertjét III. Károly király alapította, ahol több mint 200 különböző növény- és fafaj található. Vacsora, szállás.

9. nap: La Gomera
Egész napos ebéddel egybekötött hajókirándulás a Kanári-szigetek zöldellő tagjára, LA GOMERA-ra! Vulkanikus zátonyok, furcsa kőalakzatok és gazdag növényvilága lenyűgözi a turistákat. A sziget harmada az UNESCO Világörökségének része. Délután visszatérés Tenerife szigetére. Vacsora, szállás.

10. nap: Üdülés
Szabadprogram, pihenés. Vacsora, szállás.

11. nap: Tenerife – Budapest
Hazautazás menetrend függvényében Budapestre.

 

UNESCO Világörökségek:
-La Gomera
-Teide Nemzeti Park
-Lanzarote szigete

Ár információk
A részvételi díj tartalmazza:
- utazást menetrend függvényében repülővel
- a körutazás alkalmával az utazást légkondicionált autóbusszal
- szállást középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
- félpanziós ellátást a 2. napon reggelitől (reggeli és vacsora) és 1 ebédet a La Gomera program során
- kirándulásokat a program szerint
- idegenvezetést
- ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illeték és csomagdíj: kb. 79.000,- Ft / fő (Az indulásig változhat!)
- belső repülőjegy árát: 250,- € (Indulás előtt fizetendő irodánkban!)
A fenti EUR összeg FIZETÉSI határideje:
az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. november 21.-e!
- vacsorákhoz az italt
- az esetlegesen bevezetésre kerülő idegenforgalmi adót a programban leírtak alapján
- belépőjegyek- és a hajójegyek árát: kb. 160,- € / fő
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5 %)
- kötelező szervízdíjat / borravalót: 20,- € / fő (a helyiek számára, pl. gépkocsivezető(k) stb.)
- minimális utaslétszám hiányában, 20 – 24 fő indulása esetén a 30.000.- Ft-os / fő felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket

A változtatás jogát fenntartjuk!

A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
Hírlevél feliratkozás