Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel és dubaji villámlátogatással 2024. január
Sri Lanka, Körutazás Sri Lankán
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
leírás szerint
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel


Ősi emlékművek, tengerpartok, fűszerek, nemzeti parkok, elefántok, teaültetvények izgalmas egyvelege Sri Lanka, ismerjék meg a sziget csodáit körutazásunkon, majd lazítsanak a meseszép Maldív-szigeteken és és hazautazás előtt ugorjanak át velünk Dubajba is!

Megtelt!


Dátum:
2024. január 16-28.
Időtartam:
13 nap/11 éj
Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 10 óra
Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban
Ellátás: 7 éj félpanzió, 4 éj premium all inclusive a Maldív-szigeteken
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 20 fő

Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel, dubaji villámlátogatással ajánlatunk programleírása

 

1-2. nap: Negombo

Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Colombóba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap reggel Colombo repülőterére, transzfer a tengerparti szállodába, Negombo környékére. Kikapcsolódás a tengerparton vagy a medencénél, a napot az utazás fáradalmainak kipihenésére szánjuk. Vacsora és szállás Negombo környékén (1 éj).

 

3. nap: Pinnawala

Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Sigiriya környékén (2 éj).

 

4. nap: Sigiriya, Polonnaruwa

Reggel a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az 5. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a 11-12. században volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az UNESCO Világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

 

5. nap: Dambulla, Matale, Kandy

Reggel Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

 

6. nap: Peradeniya, teaültetvények, Nuwara Eliya

Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd utazás Nuwara Eliya-ba, útközben egy teaültetvény megtekintése. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Szállás Nuwara Eliya-ban (1 éj).

 

7. nap: Udawalawe Nemzeti Park

Délelőtt utazás az elefántok birodalmába, az Udawalawe Nemzeti Parkba. Dzsipekbe szállunk és nagy valószínűséggel rövid időn belül már össze is találkozunk a parkban élő nagy elefántcsordák egyikével. A szafari program során vízibivalyokat, sakálokat és különböző fajtájú őzeket is láthatunk. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (1 éj).

 

8. nap: Galle

A mai napon továbbutazunk Galle városába. Az egykori déli főváros izgalmas elegye a holland gyarmati építészeti emlékek és a trópusi Sri Lanka egzotikus világának. A keleti fűszerek és a tenger felől fújó szél illata járja be az óceán által három oldalon körülvett erőd utcáit, ahol apró butikok, kávézók, éttermek színes kavalkádja fogadja a látogatót. Este transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Hajós transzfer a szállodába, érkezés az éjszakai órákban (4 éj).

 

9-11. nap: Maldív-szigetek

Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

 

12. nap: Dubaj

Reggel búcsút intünk a Maldív-szigeteknek, hajós transzfer a repülőtérre, majd repülés Dubajba. Érkezés után belekóstolunk Dubajba. A délutáni panoráma városnézés során a Dubaj folyót hagyományos vízitaxival, abrával szeljük át, majd a Jumeirah Beach-ről csodás fotókat készíthetünk a Bur Al Arab épületéről. Ezt követően a pálma alakú mesterséges szigetet hódítjuk meg, ahol a híres Atlantis Hotel előtt fotózkodhatunk. A szállodához vezető úton láthatjuk a Sheikh Zayed út modern épületeit, felhőkarcolóit. Este közös búcsúvacsora és szállás Dubajban (1 éj).

 

13. nap: utazás Budapestre

Kora reggel transzfer a repülőtérre, utazás Budapestre közvetlen járaton, érkezés a kora délutáni órákban.

 

A programok sorrendje változhat.

Ár információk
Részvételi díj 2 fő részére kétágyas elhelyezéssel                     Ft/fő                Létszám /fő            Összesen  Ft/2 fő  

Csomagár útlemondási biztosítással (1,4%)                             1 239 900              2                         2 479 800 Ft

 
Repülőtéri illeték kb.                                                                     169 000                 2                          338 000 Ft  
Részvételi díj  kétágyas szobában 2 fő részére                                                                                  2 817 800 Ft  

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, repülőtéri illeték kb. 169 000 Ft/fő, szállás 11 éjszakára a megadott ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek, útlemondási biztosítás*.

 

A részvételi díj nem tartalmazza: vízum kb. 26 000 Ft/fő, szervizdíj/borravaló** (helyszínen fizetendő, kb. 40 USD/fő), utasbiztosítás.

 

További árak:

egyágyas felár: 570 000 Ft/fő
magasabb kategóriájú szoba a Maldív-szigeteken:
víz feletti villa (napfelkelte oldal): 255 000 Ft/fő kétágyas szobában
víz feletti villa (naplemente oldal): 278 000 Ft/fő kétágyas szobában
 

Előfoglalási kedvezmény: legkésőbb 3 hónappal az indulást megelőzően 60 000 Ft/fő kedvezmény, legkésőbb 2 hónappal az indulást megelőzően 30 000 Ft/fő kedvezmény.

 

*Biztosítások: A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló: Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

 

Teljes ár (Bruttó árazás, csomagár)

A csoportos utazások részvételi díja valamennyi kötelezően fizetendő költséget tartalmaz, amely minimálisan szükséges ahhoz, hogy az utazó részt tudjon venni az utazáson. A részvételi díjon felül egyéni igény szerint foglalhatók további szolgáltatások (pl. fakultatív ellátás, fakultatív programok, extra poggyász, vízumdíj, esetleges belépők, biztosítások), ezen szolgáltatások díját valamennyi útnál részletesen megadjuk. Nem tartalmazza a teljes részvételi díj az utazás helyszínén fizetendő szervizdíjat/borravalót.

Hivatalos ajánlatnak csak az ajánlatkérést követően elkészített, konkrét utazásra vonatkozó és opciós foglalást is tartalmazó írásbeli ajánlat minősül. A helyek elfogyhatnak.

 
Hírlevél feliratkozás