Elérhetőségek: pyramid@pyramidtravel.hu; +36-1-260-8011; +36-1-262-4424
Útajánlat kereső
Jobb oldali menü
AKCIÓS MALDÍV - SZIGETEK BÚVÁR SZAFARI
Maldív-szigetek, Male Atoll
Indulás
Szállás típusa:
Hotel ****
Ellátás:
Teljes ellátás
Szobatípus:
Utazás:
Repülővel
Időtartam:
További időpontok
Szűrje tovább az árakat dátum, vagy szobatípus szerint:
Az időpontokat oldalirányú "seprő" mozdulattal lapozhatja is!
Leírás

AKCIÓS MALDÍV - SZIGETEK BÚVÁR SZAFARI

Az elmúlt években megszokott maldív szafari árhoz képest, most magasabb kategóriát tudunk kínálni alacsonyabb áron, mivel ebben a 2021-2022-es téli szezonban bevezető áron kapjuk a hajót!

A világ egyik legszebb nyaralóhelye.

 Sok év óta a szigetek az egyik legkedveltebb úti cél az igényes nyaralásra vágyók számára. Az általában sima tengerfelszín, a 29 C fokos tengervíz, az állandó napsütés, a fehér homokos, sekély tengerpartok a belógó kókuszpálmák képével, mind hozzájárul ehhez. Ha a nyaralni vágyó hisz nekünk, akkor nem egy szigetet választ a nyaraláshoz, hanem egy körutazást. Ezzel a megoldással olyan plusz élményekben lehet része, mely nem is hasonlítható össze a Resort-os, bungalós, szigetes nyaralással.
A gyönyörű türkizkék vizű Indiai-óceánon, a szigetek, atollok között hajózva olyan látványban lehet részed, melyet eddig elképzelni sem tudtál, ha nem jártál még a Maldív-szigeteken.

 Búvárkodás 

A megfelelően kiválasztott szafari hajóval, a sokéves maldív tapasztalat alapján megválasztott útvonallal, a megfelelő merülésvezetőkkel mindent láthatunk a víz alatt, ami csak él az Indiai-óceánban! A napi három merülés lehetősége kényelmes, szinte laza programként bonyolítható úgy, hogy a délutánok közepétől már csak strandoló, szigetlátogató program van a búvároknak, vendégeknek. A hét során összesen 16-17 merülés fér a programba egy éjszakai merülés lehetőségével. Az úszni tudó, de nem búvár vendégek minden merülés helyszínére ki tudnak jönni a búvárhajóval (Dhoni) és ha az áramlásviszonyok ezt lehetővé teszik, sznorkelezhetnek a zátony körül. A délután közepétől pedig többnyire amúgy is strandolós, sznorkelezős program a fő tevékenység valamely közeli homokpadon és körülötte a sekély, azúrkék tengerben.

A nyaraló hajó,

 mellyel mostantól kezdve a következő években szervezzük a túráinkat annyira új, hogy most a napokban lesz a próbaútja és október elejétől lehet csak rá foglalni. A hajó egy 40 méter hosszú, vadiúj 5*-os luxus szafari hajó, mely szokatlanul magas színvonalat kínál egy felejthetetlen maldív-búvár nyaraláshoz. A négyszintes hajón három szinten találhatók a kabinok, melyekből az utas a jelentkezéskor választhat. Az alsó kabinszinten 6 db klímával, fürdőszobával és minden egyéb kényelemmel felszerelt kétágyas (egy kabin 3 ágyas) kabin található, míg a nappali szinten kettő és az emeleten pedig 4 db. kétágyas, tengerre néző kabin van. A hajó teljes kapacitása összesen 24 vendég és egy túravezetővel. A kabinok mérete, felszereltsége, a nappali igényes berendezése, a bár kialakítása és az egyéb szolgálatások a hajón, mind hozzájárulnak egy nagyon igényes búvár nyaralás lebonyolításához. A napozó fedélzeten természetesen van Jacuzzi is a vendégek számára, hogy teljes legyen a kényelem.  
A hajón az étkezésre vonatkozóan teljes ellátás van, az italok esetében a kávé, tea és a hűtött ásványvíz fogyasztását tartalmazza. Fizetni, csak az üdítőitalért és az alkoholos italokért kell. Mivel a kabinok három szinten vannak kialakítva és különböző kategóriájúak, annak kiválasztását a vendég a jelentkezéskor kell, hogy megtegye az alaprajz alapján! 

A búvárhajó

 Itt a Maldív szigeteken nem a megszokott szafari hajós megoldást alkalmazzák. A búvárkodást és a hajón lakást nem vonják össze, így valójában két hajó van, mely párhuzamosan közlekedik egymás mellett. A 18 méter hosszú búvárhajó (dhoni) hatalmas méretű búvár platformján az összes búvár és a vezetők akár egyszerre is kényelmesen készülhetnek. A palackok rögzítve vannak és a felszereléseket nem kell sem szétszedni, sem mozgatni a töltéshez. A hajó mindkét oldalán van vízbelépő kapu és létra a visszajutáshoz. A merülés végén mindent a búvárhajón lehet hagyni és csak a legközelebbi merülésnél tér vissza ide a búvár. A palacktöltés közben a két hajó jócskán eltávolodik egymástól, így ebből a zajból a búvár semmit nem hall. Egységesen 12 literes alumínium palackokkal rendelkezik a búvárhajó és egyedülálló módon a Nitrox töltés ingyenes a vendégeknek, akik rendelkeznek ehhez képzettséggel. 

 

Merülőhelyek és látnivalók

 tekintetében a Maldív szigetek a világ legszebb, első három helyébe tartozik, de többek szerint az első helyen van. Egész évben állandóan bővelkedik különleges látnivalóban és ezek a látnivalók többnyire nem a szerencsén múlnak az élőlények mennyisége és a természeti adottságok miatt. Itt nem kell úgy fogalmaznunk, hogy nagy valószínűséggel láthatunk cápákat, mantákat, teknősöket, mivel a nagyjából négyszáz féle cápafaj közül szinte mindegyik előfordul a szigetek között, a manták egyenként és rajba verődve is szinte napi szinten jellemzőek itt és a teknősök is rendszeresen a szigetek homokjában rakják le tojásaikat és emiatt velük is napi szinten találkoznak a búvárok. 
A túra érinti a cetcápák kedvenc helyszínét is és egy délelőtt erre a látnivalóra van szánva. A szájukat hatalmasra kitátva úsznak a sekély vízben és szűrik ki a planktonokat. A közelségük és a méretük is egészen lenyűgöző, a legtöbb esetben 6-7-8 méter hosszúságúak. A velük való találkozásnak 70-75% az esélye. 
A merülőhelyek helyszíni kiválasztását teljes mértékben a hajó kapitánya és a merülésvezetők végzik, figyelembe véve az áramlásokat, az élőlények vonulását és egyéb környezeti tényezőket, kimondottan azért, hogy mi a búvárok a legtöbbet láthassák a búvártúra során!

 A búvár túra menetrendje és útvonala

Az évszakra jellemző látnivalók figyelembevételével lett kialakítva, mely szerint Male-ból dél felé haladunk, először a Dél-Male atollba merülünk, majd az Ari atoll északi, aztán nyugati, végül pedig déli része következik. Ezt követően megyünk át a Felidhoo atollba merülünk és a végén ismét vissza a Dél-Male atollba fejezzük be a merüléseket.

 


Nyaralás a Maldív szigetek között

 Szinte minden délután a hajó egy sziget, szigetecske közelében köt ki és onnan jellemzően már nem mozdul másnap reggelig. Így a harmadik merülés után a legtöbb délután ki tudunk menni egy-egy közeli kicsi szigetecskékre, homokpadikra (csak ha lakatlan). Ezen kívül az úszni tudó nem búvárok, több alkalommal is tudnak a manták felett, dajka cápák felett és természetesen a cetcápa felett is úszni, sznorkelezni. Ezekkel a zömében délutáni, kiegészítő programokkal a nem búvárok is megfelelő aktív nyaraláson vehetnek részt és látványosan többet ismerhetnek meg a Maldív szigetekből, mint egy resort szigeten töltött egy hét során.

 Barbecue sziget parti

Tervezetten a túra programja a hét egyik napján, estéjén ez a program. Már délután megkezdődnek az előkészületek ehhez az esti grillezős vacsorához egy pici sziget gyönyörű, fehér homokos partján. A délutánt is kint lehet tölteni strandolással, de este mindenképpen kimegyünk és egy gyertyafényes vacsorán veszünk részt. A naplementét már itt várjuk meg, mely meghatározó élmény, majd a parton sétálva a vizes homokban megcsodáljuk a világító planktonokat.

 

Repülés Maldívra

Ezen a túrán is az Emirates-től van csoportos foglalása a túrának, mivel általában az ő ajánlatuk volt a legkedvezőbb. Eszerint pénteken késő este indulunk Budapestről és egy rövid, dubai átszállás után délután 15 órakor érkezünk meg a Maleba. Mire kipakolunk a kabinban, már szolgálják is fel a vacsoránkat. 
A hazaúton a repülőnk szombaton délelőtt indul és egy rövid, dubai átszállás után 21 órakor érkezik meg Budapestre. 

Covid 19-el kapcsolatos információk

A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, angol nyelven is olvasható PCR teszttel kell rendelkezniük. Tehát emiatt már a repülőn is mindenki negatív. Ennek a CPR tesztnek az ára itthon 15.000 Ft.

A hajón csak oltással rendelkező személy dolgozhat, tehát ott is mindenki negatív!

Aki a mi általunk foglalt repülőjeggyel utazik, annak a Maldív szigetek elhagyásakor NEM KELL friss tesztet csináltatni, anélkül is gépre szállhat.

A hazaérkezés után nincsen karantén azok számára, akinek van akár csak egy oltásuk is, vagy már igazoltan átestek a fertőzésen.

Storno biztosítás a repülőjegyre és a részvételi díjra

Az utazás előtt, már a foglaló befizetésekor mindenkire kötünk Stornó biztosítást! Ez azt jelenti, hogy amennyiben az utas nem tud utazni bármilyen egészségügyi ok miatt (akár Covid is), akkor a biztosító a befizetett aktuális összeg 85%-át téríti vissza az utasnak. A maradék 15% az utas önrésze. 

Stornó biztosítás ára összesen (részvételi díj + Green Tax + Repülőjegy):   59 - 65 USD

 

A búvár túra dátuma:                   2022 január 21 - 29.

 

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak SUPERIOR kabinban: 2.090 USD + 865 USD repjegy + 61 USD Storno biztosítási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek SUPERIOR kabinban: 1.990 USD + 865 USD repjegy + 59 USD Storno biztosítási díj

 

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak NÁSZUTAS kabinban: 2.190 USD + 865 USD repjegy + 63 USD Storno biztosítási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek NÁSZUTAS kabinban: 2.090 USD + 865 USD repjegy + 61 USD Storno biztosítási díj

 

A búvártúra AKCIÓS ára búvároknak EMELETI kabinban: 2.290 USD + 865 USD repjegy + 65 USD Storno biztosítási díj

A búvártúra AKCIÓS ára kísérőknek EMELETI kabinban: 2.190 USD + 865 USD repjegy + 63 USD Storno biztosítási díj

A búvár túra ára tartalmazza: 

+ Repülőjegyet illetékkel 1-1 átszállással,

+ Teljes ellátást a hajón napi 3 étkezéssel,

+ Délutánonként szendvics, vagy sütemény fogyasztást,

+ Ivóvíz, Nescafé és tea fogyasztást a hajón egész nap,

+ Strandolást homokpadokon, amennyiben van olyan a régióban (legtöbbször van),

+ Egy barbecue vacsorát lakatlan szigeten (ha az időjárás engedi),

+ Reptéri transzfert a hajóhoz és vissza a kikötőbe,

+ Klimatizált, kétágyas kabinokat a hajón,

+ Összesen 16-17 merülés lehetőségét, melyből egy éjszakai merülés,

+ 12 L-es palackot és ólmokat,

+ Merülés vezetést 3-4 csoportban,

+ 12% turista adót,

+ Egy héten egyszer a Jakuzzi használatát (csak délután és sima vízfelszín estén),

+ A túra előtt és alatt is a magyar túravezető munkáját,

+ Storno biztosítás díját,

 

A búvár túra ára nem tartalmazza:

- Green Tax-ot, mely 70 USD/fő és előre fizetendő az utolsó részlettel,

- Búvárfelszerelés bérlést, 

- Alkoholos és üdítő italokat a hajón (árlista ki lesz rakva),

- Személyzeti borravalót a túra végén, mely megszokottan 100 USD,

- Utasbiztosítást (Covid-ra is), mely 14.960 Ft/fő (Air & Cruise Top) és 23.611 Ft (Air & Cruise Extra)

- A barbecue sziget belépőt, mely 10 USD/fő,

- Bármit, ami az ár tartalmazza felsorolásban nem szerepel,

 

Ár információk

Hírlevél feliratkozás